ΜΕΝΟΥ

Siemens Healthineers: Επεκτείνει την πρόσβαση σε υψηλή τεχνολογία με Αξονική Τομογραφία διπλής λυχνίας!

Health Newsroom

Του Άρη Μπερζοβίτη

Με το SOMATOM Pro.Pulse η Siemens Healthineers παρουσιάζει ένα νέο Αξονικό Τομογράφο με τεχνολογία διπλής λυχνίας (Dual Source), ο οποίος είναι περισσότερο προσιτός σε μικρότερες και περιφερειακές μονάδες υγείας, καθώς και σε διαγνωστικά κέντρα. Τα λειτουργικά κόστη του είναι χαμηλότερα σε σχέση με άλλα συστήματα διπλής λυχνίας, χάρη στο βελτιωμένο σύστημα ψύξης και στην αποδοτικότερη ενεργειακή κατανάλωση. Ως εκ τούτου, λόγω του μειωμένου λειτουργικού κόστους του, το συγκεκριμένο σύστημα καταργεί για πρώτη φορά ένα από τα βασικά εμπόδια στην υιοθέτηση της τεχνολογίας διπλής λυχνίας, η οποία αποτελεί μοναδική τεχνολογία της Siemens Healthineers.

«Με το νέο προηγμένο Αξονικό Τομογράφο διπλής λυχνίας, στόχος μας είναι να καταστήσουμε αυτή την υψηλή τεχνολογία διαθέσιμη σε περισσότερους ασθενείς. Οι εξετάσεις αξονικής τομογραφίας που πραγματοποιούνται με το σύστημα αυτό ακολουθούν μια έξυπνη ροή εργασίας που απευθύνεται σε διάφορα επίπεδα εμπειρίας. Αυτό επιτρέπει την τυποποίηση και την αναπαραγωγιμότητα για τους κλινικούς ιατρούς, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται εργονομικότητα από πλευράς του ιατρικού προσωπικού», δήλωσε ο Philipp Fischer, Επικεφαλής Αξονικής Τομογραφίας στη Siemens Healthineers.

Χάρη στην έξυπνη ροή εργασίας του myExam Companion, το SOMATOM Pro.Pulse απλοποιεί σημαντικά τις εξετάσεις, ενώ εξατομικεύει τη σάρωση για κάθε εξεταζόμενο. Το myExam Companion συνδυάζει δεδομένα ασθενών όπως το φύλο, το ύψος και την ηλικία και συλλέγει πληροφορίες που σχετίζονται με την αξονική τομογραφία, όπως ο καρδιακός ρυθμός ή η δυνατότητα συγκράτησης της αναπνοής. Στη συνέχεια, ο τομογράφος βελτιστοποιεί τις παραμέτρους σάρωσης και προσαρμόζει το πρωτόκολλο σάρωσης στις εξατομικευμένες ανάγκες του εξεταζόμενου. Η FAST 3D κάμερα (fully assisting scanner technologies) εκτελεί αυτοματοποιημένα την τοποθέτηση του ασθενούς με ακριβή τρόπο. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά βοηθούν στη μείωση του χρόνου που αφιερώνουν οι ιατροί στην κλινική τους ρουτίνα. Καταναλώνοντας περίπου 20% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές τεχνολογίας διπλής λυχνίας (Dual Source), το σύστημα είναι πιο βιώσιμο και διατηρεί το κόστος λειτουργίας σε χαμηλά επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: