ΜΕΝΟΥ

Biocon Biologics: Ενσωμάτωση της επιχείρησης βιοομοειδών της Viatris σε 31 χώρες στην Ευρώπη!

Health Newsroom

Του Άρη Μπερζοβίτη

Η Biocon Biologics Ltd (BBL), θυγατρική της Biocon Ltd ανακοίνωσε την ενσωμάτωση της επιχείρησης βιοομοειδών της Viatris σε 31 ευρωπαϊκές χώρες, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Μετά την εξαγορά της παγκόσμιας επιχείρησης βιοομοειδών της Viatris τον Νοέμβριο του 2022, και τη σχετική ενοποίηση περισσότερων από 70 χωρών αναδυόμενων αγορών τον Ιούλιο του 2023 και της Βόρειας Αμερικής τον Σεπτέμβριο του 2023, η πλήρης μετάβαση των λειτουργιών βιοομοειδών της Viatris στην Biocon Biologics Ltd στην Ευρώπη αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο ως παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία βιοομοειδών.

Στην Ευρώπη, το χαρτοφυλάκιο βιολογικών παραγόντων της Biocon περιλαμβάνει 7 βιοομοειδή: Ινσουλίνη aspart και ινσουλίνη glargine, μπεβασιζουμάμπη, πεγκφιλγραστίμη, τραστουζουμάμπη, αδαλιμουμάμπη και ετανερσέπτη. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Biocon Biologics διαθέτει μια ισχυρή σειρά 20 προϊόντων για τη διαβητολογία, την ογκολογία, την ανοσολογία, την οφθαλμολογία και την υγεία των οστών. Εξυπηρετώντας πάνω από 5,7 εκατομμύρια ασθενείς ετησίως, η Εταιρεία δεσμεύεται να παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας θεραπείες και λύσεις σε ασθενείς, συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Shreehas Tambe, διευθύνων σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος της Biocon Biologics Ltd, δήλωσε: «Η ενσωμάτωση της επιχείρησης βιοομοειδών της Viatris στην Ευρώπη εκ των προτέρων αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο για τη Biocon Biologics στην πορεία μας ως παγκόσμιος ηγέτης στα βιοομοειδή. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διευρύνουμε την πρόσβαση σε σωτήριες για τη ζωή θεραπείες για ασθενείς σε όλη την Ευρώπη. Οι μοναδικές, πλήρως ενσωματωμένες δυνατότητές μας και η ισχυρή σειρά 20 προϊόντων θα μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες των ασθενών και να γίνουμε αξιόπιστοι εταίροι των οργανισμών υγείας».

O Jozef Belcik, Επικεφαλής Εμπορικού Τμήματος Ευρώπης & JANZ, Biocon Biologics Ltd, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που φτάσαμε σε αυτήν την ιστορική στιγμή και είμαστε υπερήφανοι που ηγηθήκαμε στην πρόοδο των βιοομοειδών. Καθώς συνεχίζουμε να προάγουμε την καινοτομία και να επενδύουμε στο μέλλον, η αποστολή μας εστιάζει μεμονωμένα στην ανάπτυξη, την παραγωγή, τη διανομή και την εμπορευματοποίηση των βιοομοειδών στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Μετά την εξαγορά από τη Viatris, η Biocon Biologics και οι συνεργάτες της θα εμπορεύονται βιοομοειδή προϊόντα στις ακόλουθες χώρες: Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.


Σχετικά με την Biocon Biologics Limited:

Biocon Biologics Ltd. Η (BBL), θυγατρική της Biocon Ltd., είναι μια μοναδική, πλήρως ολοκληρωμένη, παγκόσμια εταιρεία βιοομοειδών που δεσμεύεται να μεταμορφώσει την υγειονομική περίθαλψη και τη ζωή, επιτρέποντας την προσιτή πρόσβαση σε βιοομοειδή φάρμακα υψηλής ποιότητας για εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως. Αξιοποιεί την επιστήμη αιχμής, τις καινοτόμες τεχνολογικές πλατφόρμες, τις δυνατότητες παραγωγής σε παγκόσμια κλίμακα και τα συστήματα ποιότητας παγκόσμιας κλάσης για τη μείωση του κόστους των βιολογικών θεραπευτικών παραγόντων, βελτιώνοντας παράλληλα τα αποτελέσματα της υγειονομικής περίθαλψης.

Η BBL έχει εξαγοράσει την παγκόσμια επιχείρηση βιοομοειδών του μακροχρόνιου συνεργάτη της, Viatris, το οποίο αποτελεί ιστορικό ορόσημο στο ταξίδι δημιουργίας αξίας. Η Biocon Biologics εμπορεύεται οκτώ βιοομοειδή σε βασικές αναδυόμενες αγορές και σε προηγμένες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Ιαπωνία.

Η Εταιρεία διαθέτει μια σειρά 20 βιοομοειδών προϊόντων για τη διαβητολογία, την ογκολογία, την ανοσολογία, την οφθαλμολογία και άλλες μη μεταδοτικές ασθένειες. Έχει πολλές «πρώτες» αποδόσεις στον κλάδο των βιοομοειδών. Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ΠΚΔ), η BBL προωθεί την υγεία των ασθενών, των ανθρώπων και του πλανήτη για την επίτευξη των βασικών στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDG) του ΟΗΕ.

Η Biocon Limited, εισηγμένη στο χρηματιστήριο το 2004, (κωδικός BSE: 532523, NSE Id: BIOCON, ISIN Id: INE376G01013) είναι μια παγκόσμια εταιρεία βιοφαρμακευτικών προϊόντων με ηγετική θέση στην καινοτομία, η οποία δεσμεύεται να ενισχύσει την οικονομική πρόσβαση σε σύνθετες θεραπείες για χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και τα αυτοάνοσα νοσήματα. Έχει αναπτύξει και εμπορεύεται καινοτόμα βιολογικά, βιοομοειδή και σύνθετα API μικρών μορίων στην Ινδία και σε αρκετές βασικές παγκόσμιες αγορές, καθώς και γενόσημα σκευάσματα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τις βασικές αναδυόμενες αγορές. Έχει επίσης μια σειρά υποσχόμενων νέων πόρων στην ανοσοθεραπεία υπό ανάπτυξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: