ΜΕΝΟΥ

Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της αμυλοείδωσης και άλλων σπάνιων αιματολογικών νεοπλασμάτων! (βίντεο)

Health Newsroom


Του Άρη Μπερζοβίτη

«Αμυλοείδωση και άλλα Σπάνια Αιματολογικά Νεοπλάσματα: Προσεγγίσεις στη Διάγνωση και τη Θεραπεία» ήταν το θέμα του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που διοργάνωσε η Ιατρική Εταιρεία Μελέτης της Βιολογίας και Θεραπείας του Καρκίνου (Ι.Ε.Μ.ΒΙ.ΘΕ.Κ) σε συνεργασία με τη Μονάδα Πλασματοκυτταρικών ∆υσκρασιών και το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης στην Αμυλοείδωση της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Όπως επισημαίνει ο Θάνος Δημόπουλος, τ. πρύτανης ΕΚΠΑ, καθηγητής Ογκολογίας-Αιματολογίας και διευθυντής της Θεραπευτικής Κλινικής, «τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην κατανόηση της παθοφυσιολογίας και των γενετικών μηχανισμών πρόκλησης των σπανιότερων πλασματοκυτταρικών δυσκρασιών, όπως η μακροσφαιριναιμία του Waldenström, η συστηματική AL αμυλοείδωση, η πρωτοπαθής πλασματοκυτταρική λευχαιμία, το σύνδρομο POEMS, αλλά και άλλων σπάνιων αιματολογικών νεοπλασιών, όπως το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο, οι ιστιοκυτταρώσεις, η συστηματική μαστοκυττάρωση κ.α. Αυτό οδήγησε σε νεότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις με σημαντικό όφελος επιβίωσης για τους ασθενείς με τα νοσήματα αυτά. Επομένως, επιλέξαμε να αναπτύξουμε όλες τις πρόσφατες γνώσεις της βιολογίας που επηρέασαν τη διάγνωση, την πρόγνωση και τη θεραπεία τους».

Αναλυτικότερα για το Συνέδριο και τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις στον τομέα των σπάνιων αιματολογικών νεοπλασμάτων μιλούν στην κάμερα του nextdeal.gr/healthng.gr οι καθηγητές Θάνος Δημόπουλος και Ευστάθιος Καστρίτης, καθώς και η αν. καθηγήτρια Μαρία Γαβριατοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: