ΜΕΝΟΥ

Ενημερωτική εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Market Access για Clawback & Rebate στα φάρμακα!

Health Newsroom

Του Άρη Μπερζοβίτη

Η Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) διοργάνωσε αποκλειστικά για τα μέλη της, την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση «Meet the Expert», με βασικό θέμα τις υποχρεωτικές επιστροφές (Clawback & Rebate). Προσκεκλημένος καθώς και βασικός ομιλητής ήταν ο κος Παναγιώτης Πατεράκης, Φαρμακοποιός MSc, PhD & Προϊστάμενος Τμήματος Φαρμακοποιών ΕΟΠΥΥ. Η εκδήλωση της ΕΛ.Ε.Μ.Α. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο εντευκτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» σε συνεργασία με τον Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, Γιάννη Υφαντόπουλο.

Στην παρουσίασή του ο κ. Πατεράκης αναφέρθηκε στα ποσά των επιστροφών των φαρμακευτικών εταιρειών και παρουσίασε το νομοθετικό πλαίσιο Clawback και τις μεθόδους υπολογισμού μεριδίων καθώς και τη διαχρονική εξέλιξη των ποσών επιστροφής των φαρμακευτικών εταιρειών. Ανέλυσε, βέβαια, και τα ποσά επιστροφής rebates καθώς και αυτά της πρόσθετης χρηματοδότησης. Τέλος, δεν έλλειψε η αναφορά στο rebate για τη χορήγηση γενοσήμων από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τον κ. Υφαντόπουλο, στοιχείων και αποτελεσμάτων μελέτης του εργαστηρίου του, σχετικά με τη χρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης σε χώρες της Ε.Ε.. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση Meet the Expert της ΕΛ.Ε.Μ.Α. στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και υψηλή συμμετοχή, εκπληρώνοντας τον πλέον βασικό της στόχο που είναι η επικαιροποιημένη ενημέρωση των μελών της  καθώς και  η καλύτερη κατανόηση  διαδικασιών σε θέματα  που καθημερινά τους απασχολούν, όπως το clawback και το rebate. Σύντομα, θα ανακοινωθεί από την Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) και η επόμενη συνάναντηση Meet the Expert.

Λίγα λόγια για την ΕΛ.Ε.Μ.Α.

Η Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2022 με σκοπό να ανταποκριθεί στην ανάγκη ύπαρξης ενός αμιγώς επιστημονικού – μη κερδοσκοπικού φορέα για το αντικείμενο του Market Access στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα, φιλοδοξώντας να συμβάλλει μέσω εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενεργειών, στη διαθεσιμότητα των νέων αλλά και των υπαρχουσών θεραπειών στους ασθενείς. Στόχος της ΕΛ.Ε.Μ.Α. είναι να καθιερωθεί ως η ηγετική επιστημονική και επαγγελματική ένωση, που θα αναδείξει και θα διευρύνει το ρόλο του Market Access στο χώρο των φαρμάκων, των συμπληρωμάτων διατροφής και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, συμβάλλοντας μέσω της εκπαίδευσης στη συνεχή βελτίωση και στην υψηλή επιστημονική κατάρτιση των στελεχών του Market Access, οδηγώντας στην αποτελεσματικότερη πρόσβαση των ασθενών στην κατάλληλη αγωγή.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: