ΜΕΝΟΥ

Ultra Low Dose CT: Η πρωτοπόρα διάσταση της Αξονικής Τομογραφίας Πνευμόνων στο «Euromedica» Εγκέφαλο Χαλανδρίου!

Health Newsroom

Μόλις σε 30” και με τη χαμηλότερη δυνατή ακτινοβολία πραγματοποιείται πλέον η Αξονική Τομογραφία Πνευμόνων αποκλειστικά στο υπερσύγχρονο διαγνωστικό κέντρο Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου!

Η αιχμή της τεχνολογίας βρίσκεται εδώ!

Στην Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου έχει εγκατασταθεί το πρώτο σύστημα αξονικής τομογραφίας Revolution APEX 512 τομών στην Ελλάδα, σχεδιασμένο από την GE Healthcare, ειδικά για να παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή διαγνωστική ακρίβεια σε όλους τους ασθενείς, σε όλα τα πιθανά κλινικά σενάρια. Με την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και deep learning πρωτοκόλλων, η Αξονική Τομογραφία Πνευμόνων πραγματοποιείται σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, με επίπεδα ακτινοβολίας μειωμένα κατά περίπου 40% σε σχέση με την ακτινογραφία θώρακος! Τεχνολογικές εξελίξεις, που επιτρέπουν στους γιατρούς να εκμεταλλευτούν τα οφέλη της τρισδιάστατης απεικόνισης θώρακα σε αποτελεσματικές δόσεις.

Εγκυρότητα και ακρίβεια αποτελέσματος
Η υπερ-χαμηλή δόση Αξονικής Τομογραφίας (Ultra Low Dose Computed Tomography) έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στην επιστήμη της υγείας με την υπεροχή της ως προς την ανώτερη ευαισθησία και τη διαγνωστική ακρίβεια που παρέχει. Σε μια σύγκριση του ULDCT με την ακτινογραφία, η πρώτη σημειώνει καλύτερη προσέγγιση στην ανίχνευση πνευμονίας και πνευμοθώρακα, σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές μελέτες. Την προστιθέμενη αξία του ULDCT αναδεικνύει η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, με ενδείξεις μείωσης 20% στις ψευδώς θετικές και ψευδώς αρνητικές έρευνες της ακτινογραφίας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η υψηλή ικανότητα ανίχνευσης συμπαγών πνευμονικών οζιδίων στον προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου του πνεύμονα, ανεξάρτητα από το σωματότυπο, το φύλο ή την ηλικία του ασθενούς.

Άνεση και έγκαιρη διάγνωση για τον εξεταζόμενο
Η εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτει ο Εγκέφαλος Χαλανδρίου, επιτρέπει την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, με έγκυρα αποτελέσματα χωρίς να ταλαιπωρείται ο εξεταζόμενος. Με τα νέα δεδομένα, η ULD Αξονική Τομογραφία Πνευμόνων μπορεί πρακτικά να αντικαταστήσει την ακτινογραφία, παρέχοντας τη δυνατότητα στον θεράποντα ιατρό να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Η ULDCT ενδείκνυται για εξετάσεις “screening” (ανίχνευση μικρών καρκίνων ή μεταστάσεων), καθώς και για την έγκαιρη ανίχνευση βλαβών του πνεύμονα. Είναι σημαντική για την παρακολούθηση νοσημάτων των πνευμόνων, όπως πνευμονία ή covid, καθώς και για την περαιτέρω διερεύνηση ευρημάτων απλής ακτινογραφίας.

Η καλύτερη επιλογή για την υγεία σου
Στο διαγνωστικό κέντρο «Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου», εκτός από την αξονική πνευμόνων, πραγματοποιείται ευρύ φάσμα αξονικών τομογραφιών, όπως αξονική στεφανιογραφία, αγγειογραφία και ολόσωμες. Ειδικά για περιστατικά καρδιάς, ο τομογράφος απεικονίζει την καρδιά σε έναν παλμό, επιτρέποντας την διενέργεια εξετάσεων σε περιπτώσεις που μέχρι πρόσφατα ήταν απαγορευτικές, όπως σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, ταχυσφυγμία, σε παχύσαρκους ή σε ασθενείς με stents.

Ο υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, οι έμπειροι γιατροί και το εκπαιδευμένο προσωπικό καθιστούν τον “Εγκέφαλο Χαλανδρίου” κορυφαία επιλογή για κάθε εξεταζόμενο, καθώς συνδυάζει διαγνωστικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με την άμεση εξυπηρέτηση σε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον.

Για περισσότερες πληοροφορίες για την Ultra Low Dose Αξονική Πνευμόνων: Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου – Ριζαρείου 3 & Χρ. Σμύρνης, Χαλάνδρι – Τηλεφωνικό κέντρο: 210 6891800-3

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: