ΜΕΝΟΥ

Servier Hellas: Χρυσό Βραβείο για την πρωτοβουλία «The COLONO45» για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου!

Health Newsroom

Τιμητική διάκριση για τη δέσμευσή της να προασπίζει την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων της, εντός και εκτός του εργασιακού τους περιβάλλοντος, απέσπασε η Servier Hellas στα HR Awards 2023, λαμβάνοντας χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Excellence in Workplace Well-being» για την πρωτοβουλία «The COLONO45».

Το «The COLONO45» αποτελεί μία δράση την οποία η Servier Hellas σχεδίασε και υλοποίησε στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης φροντίδας και προστασίας των ανθρώπων της, αλλά και με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία του προληπτικού ελέγχου στην εμφάνιση καρκίνου παχέος εντέρου.

Με κύριο μήνυμα «Είναι εύCOLON μην το αμελείς», κάλεσε αρχικά όλα τα μέλη της ομάδας της, ηλικίας 45 ετών και άνω, να αποδεχτούν την πρό(σ)κληση «να σπάσουν το ταμπού», κάνοντας προληπτικό έλεγχο μέσω της εξέτασης της κολονοσκόπησης. Σε επόμενο στάδιο, μέσω της δημιουργίας video με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμενους και κύριο μήνυμα την προαγωγή της πρόληψης, σχεδίασε και υλοποίησε καμπάνια στα κανάλια της στα social media προκειμένου να διαδώσει το σημαντικό αυτό μήνυμα «Κάνουμε πρόληψη!».


Το χρυσό βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους όλης της ομάδας της Servier Hellas, ο Ziad Matta, General Manager Servier Hellas & Cyprus, ο οποίος δήλωσε: «Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Στο πλαίσιο της δράσης «The COLONO45» αποφασίσαμε να «σπάσουμε το ταμπού» που υπάρχει ακόμη και σήμερα για την εξέταση της κολονοσκόπησης, δρώντας και ξεκινώντας άμεσα από εμάς τους ίδιους. Πήραμε λοιπόν την ομάδα μας και πήγαμε όλοι μαζί, κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας και κάναμε κολονοσκόπηση. Το αποτέλεσμα και η ουσία της δράσης αυτής; Τρεις ζωές μεταξύ των συναδέλφων μας σώθηκαν! Και όταν πρόκειται για τον καρκίνο, όταν σώζεται η ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου, σώζεται ταυτόχρονα η οικογένειά του, αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της. Το μήνυμά μας απλό. Κάνουμε πρόληψη! Σας καλούμε όλους λοιπόν να κάνετε το ίδιο. Και αν σωθεί μία ζωή από όλους όσοι βρισκόμαστε απόψε σε αυτή την αίθουσα, τότε η αποστολή μας θα έχει εκπληρωθεί!».

«Όλη η ομάδα της Servier Hellas είμαστε πολύ υπερήφανοι με τη διάκριση αυτή και δη με το χρυσό βραβείο σε μία κατηγορία ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αλλά και βαρύνουσας σημασίας όταν μιλάμε για την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων. Στη Servier Hellas, η προαγωγή της υγείας είναι στο DNA μας. Πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία της πρόληψης και γι’ αυτό το λόγο μέσω του «The COLONO45» καταφέραμε και βάλαμε ακόμα ένα λιθαράκι στο χτίσιμο μίας τέτοιας κουλτούρας πρόληψης και φιλοσοφίας ζωής για καλή υγεία και ευημερία, ξεκινώντας από τους ανθρώπους μας. Η διάκριση αυτή μας κάνει διπλά χαρούμενους καθώς επισφραγίζει την πιστοποίηση της Servier Hellas ως Top Employer τα τέσσερα τελευταία χρόνια και την καθημερινή και ουσιαστική μας προσπάθεια για το σχεδιασμό και την εφαρμογή καλών πρακτικών διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού με επίκεντρο πάντα και πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο. Το «The COLONO45» αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της προσπάθειας αυτής και ευελπιστούμε να αποτελέσει και τη σπίθα που θα ανάψει τη φλόγα της πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου σε όλους μας τους συνανθρώπους!», δήλωσε ο Μάκης Γρηγοριάδης, Human Resources Director Servier Hellas.

Στη κεντρική φωτογραφία του άρθρου: Η κ. Ρενάτα Τσέλλα, Marketing Manager Oncology Servier Hellas & Cyprus, ο κ. Ziad Matta, General Manager Servier Hellas & Cyprus, οκ. Μάκης Γρηγοριάδης, Human Resources Director Servier Hellas και η κ. Βάσια Καπαρού, Human Resources & Communication Officer Servier Hellas.


Λίγα λόγια για τη Servier
Η Servier είναι ένας διεθνής φαρμακευτικός όμιλος, ο οποίος διοικείται από ένα Ίδρυμα. Ιδρύθηκε με σκοπό να υπηρετεί την υγεία, ενώ φιλοδοξεί να έχει ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο, για τους ασθενείς και για ένα βιώσιμο κόσμο. Με το μοναδικό μοντέλο διακυβέρνησής της, είναι σε θέση να υπηρετεί πλήρως τον προορισμό της με ένα μακροπρόθεσμο όραμα: να είναι δεσμευμένη στη θεραπευτική πρόοδο ώστε να υπηρετούνται οι ανάγκες των ασθενών.

Οι 21.400 υπάλληλοι του Ομίλου είναι δεσμευμένοι στον προορισμό του, ο οποίος αποτελεί πηγή έμπνευσης καθημερινά. Ηγέτης στην καρδιολογία, φιλοδοξία του Ομίλου Servier είναι να αποτελεί έναν αναγνωρισμένο, επικεντρωμένο και καινοτόμο παράγοντα στην ογκολογία, εστιάζοντας σε δύσκολα αντιμετωπίσιμους καρκίνους. Για αυτό το λόγο ο Όμιλος επενδύει άνω του 50% του προϋπολογισμού της Έρευνας & Ανάπτυξης με σκοπό την ανάπτυξη στοχευμένων και καινοτόμων θεραπειών στην ογκολογία. Η Νευροεπιστήμη και οι Ανοσοφλεγμονώδεις νόσοι αποτελούν μελλοντικούς μοχλούς ανάπτυξης. Σε αυτές τις θεραπευτικές κατηγορίες, η Servier εστιάζει σε περιορισμένο αριθμό νόσων στις οποίες το ακριβές προφίλ ασθενών καθιστά δυνατή την ιατρική ακριβείας με τη χορήγηση στοχευμένων θεραπειών.

Προκειμένου να παρέχει πρόσβαση στη μέγιστη δυνατή φροντίδα υγείας για όλους σε χαμηλότερο κόστος, ο Όμιλος προσφέρει επίσης μία σειρά ποιοτικών γενόσημων φαρμάκων που καλύπτουν τις περισσότερες παθολογικές καταστάσεις, βασιζόμενος σε ισχυρές εταιρείες με έδρα τη Γαλλία, την Ανατολική Ευρώπη, τη Βραζιλία και τη Νιγηρία. Σε όλους αυτούς τους τομείς, ο Όμιλος εντάσσει τη φωνή του ασθενούς σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής ενός φαρμάκου. Με έδρα τη Γαλλία, η Servier έχει ισχυρή γεωγραφική παρουσία σε πάνω από 150 χώρες και ένα κύκλο εργασιών €4,9 δις. το 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: