ΜΕΝΟΥ

Ophthalmica: Νέες επενδύσεις και διεθνείς συνεργασίες

Health Newsroom

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 ετών λειτουργίας και την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκ όμιλο Sanoptis, η ομάδα του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica παρουσίασε στους δημοσιογράφους τις νέες επενδύσεις σε κτιριακές υποδομές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ ανακοινώθηκαν νέες και σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς οίκους.

Το Ινστιτούτο Ophthalmica, αποτελεί την μοναδική ιδιωτική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν.) που καλύπτει όλες τις υποειδικότητες της οφθαλμολογίας στην Β. Ελλάδα και παρέχει υψηλής ποιότητας οφθαλμολογική φροντίδα σε ασθενείς κάθε ηλικίας. Από το 2013, ως αποτέλεσμα συγχώνευσης 3 οφθαλμολογικών κέντρων, έχει δημιουργήσει μία άρτια ομάδα εξειδικευμένων οφθαλμιάτρων και επιστημόνων, που διαχειρίζεται αποτελεσματικά οφθαλμολογικές παθήσεις σε προληπτικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό και χειρουργικό επίπεδο.

Τη νέα δεκαετία, πρόκειται να υλοποιήσει ένα εμβληματικό επενδυτικό πρόγραμμα, συνολικού ύψους 6,2 εκατομμυρίων, που θα αναβαθμίσει κάθετα την περίθαλψη στη Β. Ελλάδα με άμεσα οφέλη για τον ασθενή. Για το 2024, περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 4,8 εκ. ευρώ σε κτιριακές υποδομές, αναβαθμίζοντας την εμπειρία των ασθενών με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Επιπλέον, 1,4 εκ. ευρώ θα διατεθούν σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Επιπλέον, η συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό όμιλο Sanoptis θα συμβάλλει στην διασύνδεση και διαρκή επαφή της έμπειρης και καταξιωμένης επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Ophthalmica με τα υπόλοιπα αναγνωρισμένα και διεθνούς φήμης κέντρα του δικτύου, με αποτέλεσμα, όχι μόνο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και κλινικής εμπειρίας, αλλά και τη συμμετοχή σε νέα ερευνητικά – θεραπευτικά πρωτόκολλα που συνδέονται με την αντιμετώπιση οφθαλμολογικών παθήσεων.

Ο όμιλος Sanoptis διαθέτει στο δυναμικό του περισσότερα από 300 επιλεγμένα οφθαλμολογικά κέντρα και περιφερειακά ιατρεία, κυρίως στην Ελβετία και στη Γερμανία και πιο πρόσφατα στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Αυστρία, τα οποία παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οφθαλμολογικής φροντίδας σε κλινικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό και επεμβατικό – χειρουργικό επίπεδο, καλύπτοντας όλο το φάσμα της σύγχρονης οφθαλμολογίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: