ΜΕΝΟΥ

Life forward, γιατί η ζωή πάει μπροστά!

Health Newsroom

Συνέντευξη στην ΑΝΘΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΤΑΚΗΣ, Head of Public Affairs/Communications Boehringer Ingelheim Ελλάς

Η Boehringer Ingelheim αποτελεί πρότυπο πολυεθνικής, καθώς, παρότι έχει μια τεράστια διεθνή δυναμική, εξακολουθεί να είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, ενώ είναι η μοναδική στον τομέα της στην Ελλάδα που έχει παραγωγή στη χώρα μας. Πρόσφατα ανακοίνωσε τη νέα της στόχευση ως εταιρείας φαρμακευτικών ειδών και ακολουθώντας τα πρότυπα της εποχής άλλαξε και λογότυπο. Για το «Life forward» της εταιρείας μάς μιλά ο Μανώλης Μιτάκης, Head of Public Affairs/ Communications.

– Γιατί η Boehringer προχώρησε σε εξέλιξη του υπάρχοντος εταιρικού σήματος;

Ο λόγος που θέλησε η εταιρεία να εξελίξει το σήμα κατατεθέν της είναι ότι θέλει να ενισχύσει την αναγνώριση και την παρουσία της ως παγκόσμιου ηγέτη στην Υγεία των ανθρώπων και των ζώων με τρόπο που να συμβάλει στη συνεχή επιτυχία των στόχων της. Η Boehringer Ingelheim διαθέτει σήμερα ένα ισχυρό οπλοστάσιο μελλοντικών φαρμάκων που θα ενισχύσουν την φαρέτρα της Τα φάρμακα αυτά ανήκουν σε διαφορετικές, υπάρχουσες και νέες θεραπευτικές κατηγορίες, όπου υπάρχει σημαντική ακάλυπτη ιατρική ανάγκη. Η εταιρεία επομένως εισέρχεται σε μια νέα εποχή ανάπτυξης. Θα καλύψουμε τις ανάγκες περισσότερων ασθενών και ζώων από ποτέ. Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή και μια μοναδική ευκαιρία.

Από την άλλη μεριά, γνωρίζουμε ότι σε ένα μεταβαλλόμενο πολιτικό και οικονομικό κλίμα, με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης υπό πίεση, ένα ισχυρό σήμα θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες και τις προσδοκίες των ασθενών, των επαγγελματιών υγείας, των ανθρώπων που ασχολούνται με τις πολιτικές της υγείας και της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος διαφόρων εταίρων μας και φυσικά των σημερινών και μελλοντικών εργαζομένων, καθώς και της κοινωνίας γενικότερα. Έτσι, με την εξέλιξη της εταιρικής μας εικόνας θα δημιουργήσουμε ουσιώδεις και μόνιμες σχέσεις με τους ανθρώπους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα γίνουν συμμέτοχοι στο ταξίδι μας.

– Μα θα μπορούσατε για τους παραπάνω λόγους να είχατε αλλάξει ακόμα και το όνομα της εταιρείας ή να αλλάξετε πλήρως το σήμα σας αντί απλά να το εξελίξετε…

Η Boehringer Ingelheim είναι μια πλήρως οικογενειακή εταιρεία, η οποία μάλιστα δεν είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Και, επιπρόσθετα, πρόκειται για τη 2η αρχαιότερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο. Αυτοί είναι δυο πολλοί ισχυροί λόγοι για να μην αλλαχθεί η επωνυμία της εταιρείας.

Εξάλλου το σήμα της εταιρείας (που είναι ο πύργος του Καρλομάγνου που βρίσκεται στη γερμανική πόλη Ingelheim, η οποία είναι η έδρα της μητρικής εταιρείας) είναι εξαιρετικά αναγνωρίσιμο, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα ένα σύμβολο της Ευρώπης. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία δεν άλλαξε το σχήμα του λογοτύπου της. Η τελευταία φορά που είχαμε προβεί σε αλλαγές ήταν το μακρινό 1997, όταν το λογότυπο έγινε δυσδιάστατο γεγονός που μας βοήθησε να εισέλθουμε στην ψηφιακή εποχή.

Το καινούργιο στοιχείο εδώ είναι η αλλαγή χρώματος. Η Boehringer Ingelheim μετακομίζει στο πράσινο μήκος κύματος.

– Γιατί η Boehringer Ingelheim επέλεξε το πράσινο χρώμα ως το νέο εταιρικό της χρώμα;

Κατ’ αρχάς, το πράσινο είναι το χρώμα της Υγείας. Μια ματιά στα χρώματα των Ιατρικών Οδοντιατρικών, Φαρμακευτικών, Κτηνιατρικών Συλλόγων καθώς και Συλλόγων διαφόρων επαγγελματιών υγείας, θα σας πείσει για την κυριαρχία του πράσινου συμβολίζοντας την Υγεία.

Το πράσινο, όμως, συμβολίζει και την ελπίδα, και φυσικά είναι κυρίαρχο χρώμα της καινοτομίας. Είμαστε μία από τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο. Δεν θα μπορούσε να μας ξεφύγει αυτό.

Ενας άλλος πολύ σημαντικός λόγος αφορά τη μετάβαση της Boehringer Ingelheim στην ψηφιακή εποχή. Η Boehringer Ingelheim την υποδέχτηκε για τα καλά μέσα από συνεργασίες κορυφής, όπως με την Google για τη χρήση κβαντικών υπερυπολογιστών με προχωρημένους αλγόριθμους που θα αναζητούν την έγκαιρη διάγνωση και το ιδανικό φάρμακο για την αντιμετώπιση ανιάτων νόσων, καθώς και τη συνεργασία με την οφθαλμολογική Zeiss στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για την αντιμετώπιση της απώλειας της όρασης. Μια τέτοια εποχή απαιτεί το πράσινο χρώμα που δίνει την ψηφιακή αίσθηση.

Άφησα για το τέλος την αειφόρο ανάπτυξη της εταιρείας. Στις ημέρες μας επιβάλλεται η προστασία του περιβάλλοντος. Δεν είναι σωστό να δημιουργούμε στο περιβάλλον καταστροφές, οι οποίες με τη σειρά τους επιφέρουν προβλήματα στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων, τα οποία καλούμαστε να λύσουμε με τα φάρμακά μας και που όσο πιο επιτυχημένα το κάνουμε τόσο συμβάλλουμε στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Αυτό τον φαύλο κύκλο, η Boehringer Ingelheim επιθυμεί να τον σπάσει μέσα από το σχεδιασμό πράσινων πολιτικών ανάπτυξης. Στις πολιτικές αυτές, εκτός από την εφαρμογή σύγχρονης τεχνολογίας στα εργοστάσια παραγωγής και τις πολιτικές μείωσης των ρύπων της, η Boehringer Ingelheim αναζητεί πλέον τους πράσινους προμηθευτές προκειμένου να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο το οικοσύστημά της. Για το λόγο αυτόν επέλεξε το πράσινο ως επίσημο χρώμα της.

– Εκτός από το πράσινο χρώμα όμως, ήρθε και το καινούργιο μήνυμα της εταιρείας «Life forward». Μπορείτε να μας πείτε γι’ αυτό;

Ο ισχυρισμός αυτός «Life forward» βασίζεται στη θεμελίωση του εταιρικού σκοπού του «μετασχηματισμού της ζωής για τις γενιές» και τονίζει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία συμπεριφέρεται σε απάντηση στις σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις και τον αντίκτυπο των ενεργειών που σκοπεύει να κάνει.

Ως βασικός παράγοντας στη βιομηχανία, η Boehringer Ingelheim αναπτύσσει πρωτοποριακές θεραπείες για μερικές από τις πιο επικίνδυνες & θανατηφόρες παθήσεις. Με την αύξηση των μη μεταδοτικών και λοιμωδών ασθενειών για τους ανθρώπους και τα ζώα, τη γήρανση των πληθυσμών και τη συμπίεση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, η εταιρεία αντιμετωπίζει τις ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες για τους ανθρώπους και τα ζώα σε βασικούς τομείς, όπως τα καρδιο-νεφρο-μεταβολικά (CRM) νοσήματα, η φλεγμονή, η Ογκολογία και ψυχική υγεία. Έχοντας ως εφόδια ένα τέτοιο pipeline με καινοτόμα φάρμακα που θα κάνουν σημαντικές διαφορές στην υγεία τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων, θέλουμε «να πάμε τη ζωή προς τα εμπρός».

– Και πόσο σίγουρη είναι η Boehringer Ingelheim ότι θα καταφέρει να «πάει τη ζωή μπροστά»;

Η εξελιγμένη εταιρική εικόνα εισάγει μια σύγχρονη, ψηφιακή πρώτη εμπειρία που αξιοποιεί την πλούσια, οικογενειακή κληρονομιά της εταιρείας, βασίζεται στην ηγετική προσέγγιση της εταιρείας στον κλάδο της βιομηχανίας, στις συνεργασίες και ενισχύει τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα.

Ο πυρήνας της εξελιγμένης εταιρικής επωνυμίας είναι: ακλόνητη αισιοδοξία. «Σε ό,τι κάνουμε και λέμε, βλέπουμε θετικά το μέλλον, επειδή γνωρίζουμε ότι μπορούμε να το διαμορφώσουμε, να το επηρεάσουμε προς το καλύτερο, ενώ θέλουμε να εμπνεύσουμε και άλλους να μας ακολουθήσουν, «Έχουμε σχεδόν 140 χρόνια εμπειρίας στη γεμάτη προκλήσεις δυναμική της υγειονομικής περίθαλψης. Και είναι από αυτήν την επίκτητη ανθεκτικότητα που αντλήσαμε την αυτοπεποίθησή μας καθώς και την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα για τις επόμενες γενιές».


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Μανώλης Μιτάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1965. Είναι φαρμακοποιός, απόφοιτος Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιου της Πάτρας. Είναι διευθυντής Επικοινωνίας & Δημοσίων σχέσεων στη Φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim και παράλληλα project leader στην Ελλάδα του διεθνούς προγράμματος Making More Health. Κατέχει τη θέση του προέδρου της Ακαδημίας Marketing Επαγγελματιών Υγείας, καθώς και τη θέση του αντιπροέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας. Έχει διατελέσει κοσμήτορας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών. Είναι μέλος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Marketing.

Έχει ασχοληθεί επισταμένα με την επικοινωνία φαρμακοποιού-ασθεnoύς, έχοντας συγγράψει 5 βιβλία στα γνωστικά πεδία της συμβουλευτικής φαρμακευτικής, της φαρμακευτικής φροντίδας και της φαρμακευτικής επικοινωνίας («Αρχές φαρμακευτικής επικοινωνίας», «Το επείγον στο φαρμακείο», «Αντιμετωπίζοντας τις αλληλεπιδράσεις του φαρμάκου», «Φαρμακοδιατροφική», «Φάρμακα και G-6PD»). Έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη φαρμακευτική πολιτική, το φαρμακευτικό marketing, και τη συμβουλευτική φαρμακευτική σε εξειδικευμένα περιοδικά του κλάδου, καθώς και άρθρα για την ιστορία του φαρμάκου σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά. Κάνει την εισήγηση στην Εθνοφαρμακολογία στους μεταπτυχιακούς φοιτητές Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Για μεγέθυνση πατήστε ΕΔΩ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: