ΜΕΝΟΥ

La Roche-Posay: Επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου για το 2024!

ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2024,  ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΦΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ  ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «FIGHT WITH CARE» ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ (UICC), Η LA ROCHE-POSAY ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗΝ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΑΘΗΣΗΣ  WWW.CANCER–SUPPORT.COM:

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ,  Η LA ROCHE-POSAY ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 1€ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ

Κάθε χρόνο, καταγράφονται περίπου 20 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου και σχεδόν 10 εκατομμύρια θάνατοι από καρκίνο παγκοσμίως.[1] Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) εκτιμά ότι, έως το 2040, θα υπάρχουν 30,2 εκατομμύρια νέα κρούσματα της νόσου. Καθώς ο καρκίνος συνεχίζει να αποτελεί εντεινόμενο πρόβλημα, όλοι –παντού– θα επηρεαστούμε σε κάποιον βαθμό από τον αντίκτυπό του.

Εδώ και πάνω από 25 χρόνια, η La Roche-Posay συνεργάζεται στενά με κορυφαίους ογκολόγους και δερματολόγους στον τομέα της υποστηρικτικής φροντίδας και της ποιότητας ζωής κατά τη διάρκεια του καρκίνου, συνεισφέροντας στον εμπλουτισμό της διαρκώς εξελισσόμενης επιστημονικής γνώσης γύρω από τις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο και προσφέροντας ειδικά σχεδιασμένες, ουσιαστικές  δερματολογικές λύσεις για τη φροντίδα του δέρματος όπως το Lipikar Syndet, το Lipikar AP+M, το Cicaplast B5+ και το Anthelios UVMune.

Πέραν αυτού, η La Roche-Posay πιστεύει ότι η υποστηρικτική φροντίδα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της θεραπείας του καρκίνου, καθώς όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πασχόντων αλλά επίσης εξοπλίζει τους φροντιστές τους με τη γνώση ότι υπάρχουν λύσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η La Roche-Posay είναι υπερήφανη που ισχυροποιεί τη συνεργασία της με τη Διεθνή Ένωση Κατά του Καρκίνου (UICC), ως επίσημος χορηγός, για δεύτερη συναπτή χρονιά, της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου που γιορτάζεται στις 4 Φεβρουαρίου. Έτσι, η La Roche-Posay συνεχίζει να είναι η μόνη μάρκα φροντίδας που συνεργάζεται με τη UICC στηρίζοντάς τη στη μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Ακολουθήστε κι εσείς τη La Roche-Posay στην προσπάθειά της να εξοπλίσει περισσότερους ανθρώπους με τη γνώση και την εκπαίδευση που χρειάζονται για να αλλάξουν ζωές μέσω της δύναμης της υποστηρικτικής φροντίδας.

Συνεργασία με τη UICC ως επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου για το 2024, με στόχο να προαχθεί η «υποστηρικτική ογκολογία» και να «Γεφυρωθεί το Χάσμα στη Φροντίδα του Καρκίνου»

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη, η UICC συσπειρώνει και υποστηρίζει την παγκόσμια κοινότητα καρκίνου μέσα από συνέδρια και εστιάζοντας στην ενίσχυση των ικανοτήτων και στην ευαισθητοποίηση, με στόχο να διασφαλίσει ότι η καταπολέμηση του καρκίνου παραμένει προτεραιότητα στην παγκόσμια ατζέντα για την υγεία. Η UICC ιδρύθηκε το 1933, και στη βάση των μελών της συμπεριλαμβάνονται πάνω από 1.200 οργανισμοί σε 172 χώρες. Αυτό που τη διαφοροποιεί είναι ότι εκπροσωπεί τόσο αντικαρκινικές ενώσεις και υπουργεία υγείας όσο και ομάδες ασθενών.

Για τρίτη και τελευταία χρονιά, η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου θα έχει θέμα «Close the Care Gap» (Γεφυρώστε το Χάσμα στη Φροντίδα του Καρκίνου), σε αναγνώριση της συλλογικής δράσης που απαιτείται για την καταπολέμηση των ανισοτήτων στη σωτήρια ιατρική περίθαλψη αλλά και των εμποδίων που αντιμετωπίζουν πολλοί ασθενείς όπως το εισόδημα, το μορφωτικό επίπεδο, η τοποθεσία, αλλά και οι διακρίσεις με βάση την εθνικότητα, τη φυλή, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ηλικία, την αναπηρία, και τον τρόπο ζωής.

Ενισχύοντας τη συνεργασία της με τη UICC ως επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, η La Roche-Posay δεσμεύεται να στηρίξει τον οργανισμό στην αποστολή του να γεφυρώσει το χάσμα στη φροντίδα κατά τη διάρκεια του καρκίνου, ενώ ταυτόχρονα ασκεί πιέσεις για την αναγνώριση του όρου «υποστηρικτική ογκολογία» σε παγκόσμιο επίπεδο. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 80% των ασθενών επιβεβαιώνουν ότι η υποστηρικτική φροντίδα τούς βοήθησε στη διαχείριση της νόσου[2], η La Roche-Posay πιστεύει ότι η υποστηρικτική φροντίδα πρέπει να θεωρείται ουσιώδες κομμάτι της θεραπείας και της ανάρρωσης.

Όπως λέει η Πολυεθνική Ένωση για την Υποστηρικτική Φροντίδα στον Καρκίνο (MASCC), «Η υποστηρικτική φροντίδα είναι αυτή που καθιστά δυνατή την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας κατά τη διάρκεια του καρκίνου».

«Η υποστηρικτική φροντίδα δεν είναι προαιρετική και δεν έχει να κάνει μόνο με την άνεση του ασθενούς, καθώς βοηθά τον ασθενή να ακολουθήσει πιστά τη θεραπεία του και, κατ’ επέκταση, να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης. Επιτρέπει επίσης στο περιβάλλον του ασθενούς να έχει ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια της θεραπείας του αγαπημένου τους», προσθέτει ο Benjamin Brunschwig, Διευθυντής Βιωσιμότητας & Αντικτύπου στη La Roche-Posay.

Συμμετάσχετε κι εσείς στην έκκληση για δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

Η UICC καλεί άπαντες να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους να βελτιώσουν την ισότητα στον τομέα της υγείας, να διευκολύνουν την πρόσβαση όλων των ανθρώπων σε προσιτές υπηρεσίες περίθαλψης, και να περιορίσουν τις ανισότητες στη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου και τη θνησιμότητα. Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να επιταχύνουμε την πρόοδο προς αυτόν τον στόχο –αλλά μόνο αν δράσουμε τώρα, μαζί.

Στηρίξτε κι εσείς την προσπάθειά μας ζητώντας από τους ιθύνοντες να γεφυρώσουν το χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου: https://www.worldcancerday.org/join-call-to-action#form

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα της La Roche-Posay για την υποστηρικτική φροντίδα προσεγγίζει ακόμα περισσότερους ανθρώπους

Με αφορμή τον Ροζ Οκτώβριο 2023, η La Roche-Posay ανακοίνωσε το λανσάρισμα του www.cancer-support.com: μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας ψηφιακής μάθησης, για ολιστική υποστηρικτική φροντίδα που δίνει δύναμη τόσο στους ασθενείς όσο και στους φροντιστές παρέχοντάς τους την εκπαίδευση που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και μετά. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει στη βελτίωση της τήρησης της θεραπείας και, άρα, στις μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης. Η εκπαίδευση δεν πραγματεύεται μόνο την υποστηρικτική φροντίδα του δέρματος, καθώς ενδυναμώνει την κοινότητα με μια ολιστική προσέγγιση. Η πλατφόρμα έχει αναγνωριστεί από τη Διεθνή Ένωση Κατά του Καρκίνου (UICC) και την Πολυεθνική Ένωση για την Υποστηρικτική Φροντίδα στον Καρκίνο (MASCC).

Οι εκπαιδευτικές συνεδρίες για ασθενείς και φροντιστές αφορούν στους τέσσερις πυλώνες της υποστηρικτικής φροντίδας (ψυχική υγεία και εργασία / διατροφή / δέρμα, μαλλιά & νύχια / διαχείριση του πόνου και της κόπωσης) και προσφέρονται με τη μορφή εύπεπτων 15λεπτων μαθημάτων σε 11 γλώσσες.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 8.217 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έχουν παρακολουθήσει κάποιο μάθημα πάνω στην υποστηρικτική φροντίδα μέσω της πλατφόρμας. Για κάθε εκπαιδευτική συνεδρία που πραγματοποιείται, η La Roche-Posay στην Ελλάδα συνεχίζει να προσφέρει 1€ στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου, με στόχο να φτάσουμε τις 10.000€.

Για πρώτη φορά, η La Roche-Posay εκπληρώνει τη δέσμευση του 1% στη μάχη ενάντια στον καρκίνο

Ως μέρος της σταθερής δέσμευσής της απέναντι σε ασθενείς και φροντιστές, η La Roche-Posay δεσμεύτηκε να προβεί σε δωρεά ίση με το 1% του κύκλου εργασιών της για την υποστήριξη της μάχης ενάντια στον καρκίνο. Η μάρκα είναι υπερήφανη που το 2023 πέτυχε αυτό το ορόσημο, και είναι μάλιστα η μόνη μάρκα φροντίδας στον κόσμο που το έχει κάνει. Ως αποτέλεσμα αυτής της δέσμευσης, η La Roche-Posay έχει διαθέσει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη μορφή χρηματικών δωρεών και δωρεών προϊόντων, εκστρατειών ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, και προληπτικών ελέγχων για καρκίνο. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 360.000 δικαιούχοι, συμπεριλαμβανομένης αφ’ ενός της υποστηρικτικής φροντίδας για κάθε τύπο καρκίνου και αφ’ ετέρου της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος ειδικά (σε σύγκριση με 270.000 δικαιούχους το 2022).

Η La Roche-Posay ανακοινώνει μια νέα διεπιστημονική επιτροπή ειδικών στον τομέα της υποστηρικτικής ογκολογίας

Από το 2013, η La Roche-Posay πρωτοστατεί στον τομέα της υποστηρικτικής φροντίδας στην ογκολογία, συλλέγοντας δεδομένα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την αξιολόγηση του αρνητικού αντικτύπου των δερματικών ανεπιθύμητων ενεργειών σε ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον καρκίνο. Με τις ραγδαίες εξελίξεις στις θεραπείες για τον καρκίνο και τα 104 νέα αντικαρκινικά φάρμακα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία πέντε χρόνια, με πολλές παραλλαγές ανά περιοχή, οι συναφείς δερματοτοξικότητες αποτελούν ένα σημαντικό και εντεινόμενο πρόβλημα με σοβαρές ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις. Έως και το 95% των ασθενών εμφανίζουν ανεπιθύμητες ενέργειες[3], ενώ έως και το 76% διακόπτουν προσωρινά ή ακόμα εντελώς τις θεραπείες τους[4].

Υπό το πρίσμα της σταθερής δέσμευσής της να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, η La Roche-Posay προχώρησε πέρυσι ακόμα πιο πέρα δημιουργώντας τη διεπιστημονική επιτροπή International Skin Management in Oncology (ISKIMO), αναγνωρισμένη από τη MASCC και την AFSOS. Αυτή η επιτροπή, η οποία συγκεντρώνει δερματολόγους, ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές και νοσηλευτές, επικαιροποιεί τις γνώσεις γύρω από τις δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες των ήδη υπαρχόντων αλλά και των νέων αντικαρκινικών φαρμάκων, ενώ παράλληλα εξετάζει την επίδρασή τους σε κάθε φωτότυπο. Απόρροια αυτού είναι ένας διεθνής αλγόριθμος δερμοκαλλυντικών & φαρμάκων, με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δερματικών ανεπιθύμητων ενεργειών ώστε να βελτιωθούν σημαντικά η συμμόρφωση με τη θεραπεία και η ποιότητα ζωής των ασθενών. Οι κατευθυντήριες γραμμές της επιτροπής δημοσιεύθηκαν από την Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη (NLM) στα τέλη του 2023.

Πέρα από την υποστήριξη της UICC

Η La Roche-Posay υποστηρίζει τοπικούς οργανισμούς σε όλον τον κόσμο, χρηματοδοτώντας έργα που δεν αφορούν μόνο στη φροντίδα του δέρματος αλλά επίσης ενσωματώσουν προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για την προώθηση της υποστηρικτικής φροντίδας. Σε αυτούς τους οργανισμούς περιλαμβάνονται οι εξής: The American Cancer Society (ΗΠΑ), Macmillan Cancer Support (Ηνωμένο Βασίλειο), Rose-up (Γαλλία), Dar Zhor (Μαρόκο), Acreditar (Πορτογαλία), Tabletochki (Ουκρανία), Asociación Mexican de Lucha Contra Cancer (Mexico), Cancer Rehab Fonden (Σουηδία), ΑγκαλιάΖΩ (Ελλάδα), και Beijing Love Book Cancer Foundation (Κίνα). Έτσι, στον τομέα της υποστηρικτικής φροντίδας συγκεκριμένα, η μάρκα είχε απήχηση σε 185.000 ανθρώπους το 2022, από 85.000 που ήταν το 2021. Το 2023, από τις πρωτοβουλίες υποστηρικτικής φροντίδας της La Roche-Posay σε όλον τον κόσμο επωφελήθηκαν πάνω από 220.000 δικαιούχοι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβολή της La Roche-Posay στην καταπολέμηση των επιπτώσεων του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων της εκστρατείας «Η Θεραπευτική Δύναμη του Αγγίγματος», της παγκόσμιας πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης «Fight With Care», και του Οδηγού Υποστηρικτικής Φροντίδας για Ασθενείς, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.larocheposay.gr/event/oncology/kalutero-derma-kata-th-therapeia-tou-karkinou

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: