ΜΕΝΟΥ

GE HealthCare: Οι τελευταίες τεχνολογίες απεικόνισης μαστού σε κινητή έκθεση!

Του Άρη Μπερζοβίτη

Η GE HealthCare έφερε στην Ελλάδα την κινητή έκθεση για την φροντίδα του μαστού, για να παρουσιάσει τις τελευταίες τεχνολογίες στον συγκεκριμένο τομέα της ιατρικής απεικόνισης. Το ιδιαίτερο αυτό roadshow, βρέθηκε για ένα τριήμερο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια αυτού του τριημέρου, η GE HealthCare παρουσίασε λύσεις εστιασμένες στην υγεία των γυναικών και σχεδιασμένες για να επιτυγχάνεται γρήγορη και ακριβής διάγνωση, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα εξαιρετική φροντίδα και άνεση στην εξέταση.

Ιατροί και επαγγελματίες υγείας όπως ακτινολόγοι, ογκολόγοι,  χειρουργοί μαστού, και άλλοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία από την εξειδικευμένη ομάδα της GE HealthCare. Παράλληλα, ελληνικοί σύλλογοι ασθενών και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί συσχετιζόμενοι με την υγεία, είχαν την ευκαιρία να δουν και να εξοικειωθούν με τις προηγμένες διαγνωστικές λύσεις μαστογραφίας που αποσκοπούν στη φροντίδα των γυναικών χωρίς όρια.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», η GE HealthCare συνεισέφερε στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού.

Ο Σπυρίδων Γκίκας, γενικός διευθυντής Ελλάδας και Κύπρου, σημειώνει: «Στην GE HealthCare είμαστε υπερήφανοι που, μέσω αυτού του τριήμερου rοadshow, φέρνουμε στη χώρα μας τεχνολογίες αιχμής στην ιατρική απεικόνιση του μαστού. Αποσκοπούμε στην ενδυνάμωση της υγείας των γυναικών, στην άρση των περιορισμών γεωγραφικού αποκλεισμού όσον αφορά την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, καθώς και στη συμβολή σε μια συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τις κρίσιμες πτυχές της απεικόνισης του μαστού». Ο ιατρικός εξοπλισμός της κινητής έκθεσης περιλάμβανε τα εξής:

  • Senographe Pristina ™ – ένα σύστημα τρισδιάστατης μαστογραφίας (3D), το οποίο διευκολύνει τη θέση του ασθενούς και προσφέρει περισσότερη άνεση κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
  • Pristina Serena ™ – μια πλατφόρμα βιοψίας, η οποία αναδιαμορφώνει την εμπειρία της βιοψίας του ιατρού και του ασθενούς, προσφέροντας μεγαλύτερο χώρο εργασίας και αυξάνοντας την ακρίβεια.
  • SenoBright – CEM – το Contrast Enhanced Mammography (CEM) το οποίο ανιχνεύει περιοχές ασυνήθιστης ροής αίματος και βοηθά στον εντοπισμό βλαβών οι οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν σε βιοψία με το Serena Bright ™ CEM το οποίο προσφέρει ένα πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα για τους ακτινολόγους διατηρώντας ταυτόχρονα χαμηλή δόση ακτινοβολίας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
  • Invenia ™ ABUS 2.0 – το Automated Breast Ultrasound System που έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση καρκίνου σε πυκνό μαστό και το οποίο σε συνδυασμό με τη μαστογραφία προσφέρει μεγαλύτερη ευαισθησία στην ανίχνευση καρκίνου του μαστού.
  • LOGIQ™ E10 Series – τον τελευταίας τεχνολογίας υπέρηχο ο οποίος χρησιμοποιεί καινοτομίες και τεχνητή νοημοσύνη (KOIOS DS) και βοηθά τους χρήστες να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της διάγνωσης.
  • ICAD – Profound AI® for 3D mammography – το εργαλείο αυτό ξεπερνά όλες τις προκλήσεις που περιλαμβάνει η ανάγνωση μιας τρισδιάστατης μαστογραφίας αφού προσφέρει μεγάλες πιθανότητες ανίχνευσης καρκίνου. Αναλύοντας κάθε σημείο μεμονωμένα, ανιχνεύει τόσο κακοήθεις πυκνότητες μαλακών ιστών όσο και ασβεστώσεις και βελτιώνει τη μέση απόδοση ανίχνευσης καρκίνου για ένα ακτινολόγο.
  • EnCor Enspire™ (Becton, Dickinson and Company (BD)) – ένα σύστημα βιοψίας του μαστού το οποίο παρέχει λειτουργίες ελέγχου για εξειδικευμένα όργανα βιοψίας με σκοπό τη λήψη δειγμάτων ιστού για ύποπτες ανωμαλίες του μαστού.
  • BD EleVation™ (Becton, Dickinson and Company (BD)) – αυτό το σύστημα βιοψίας μαστού είναι μια χειροκίνητη συσκευή, αυτόνομη, μονής εισαγωγής, πολλαπλών δειγμάτων βιοψίας και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί με καθοδήγηση υπερήχων. Μπορεί να λάβει και να αποθηκεύσει πολλά δείγματα με μία μόνο εισαγωγή του BD EleVation ™ Probe.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: