ΜΕΝΟΥ

ELPEN & Win Medica προσφέρoυν ένα ΙΧ όχημα για τις ανάγκες του «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο «Μεταξά»!

Health Newsroom

Του Άρη Μπερζοβίτη

Στη δωρεά ενός ΙΧ οχήματος για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ» στο νοσοκομείο Μεταξά προχώρησαν οι εταιρείες ELPEN & Win Medica, στηρίζοντας έμπρακτα τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας. Επιπλέον, προσέφεραν και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την υλοποίηση των θεραπειών στα σπίτια των ασθενών.

Το «ΟΙΚΟΘΕΝ» αποτελεί ένα πρόγραμμα ογκολογικών θεραπειών, που προσφέρει μια εναλλακτική λύση και μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση στη χορήγηση των δύσκολων ογκολογικών θεραπειών (ανοσοθεραπείες, βιολογικοί παράγοντες). Yλοποιείται με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας των ογκολογικών ασθενών με παροχή νοσηλείας στο οικείο περιβάλλον τους, την αποσυμφόρηση των νοσοκομειακών κλινών, τη βελτίωση του χρόνου αναμονής στη ΜΗΝ (Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας), τον περιορισμό και τη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, καθώς και την ελαχιστοποίηση του οικονομικού κόστους. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» παρέχει τη δυνατότητα και την απαραίτητη στήριξη στους ασθενείς να λάβουν τις συγκεκριμένες τακτικές θεραπείες στο οικείο και ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού τους.

Τα εγκαίνια λειτουργίας του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ» πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 σε μια τελετή, στο πλαίσιο της οποίας έγινε η παραλαβή κι ο αγιασμός του ΙΧ οχήματος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι Βουλευτές Α΄ Πειραιώς Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Βλαχάκος, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Κώστας Μαραγκάκης, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, ο Καθηγητής Ιατρικής και Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Στάθης Ευσταθόπουλος, η Διοικήτρια του Γενικού Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» Όλγα Μπαλαούρα και ο Αναπληρωτής Διοικητής Χρήστος Φασιανός, ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας  (ΕΟΠΕ) Μιχάλης Νικολάου, o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ELPEN, Θεόδωρος Τρύφων, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της εταιρείας Win Medica Δημήτριος Τρύφων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς και ασθενείς.

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ELPEN τόνισε «Η παρουσία του ομίλου ELPEN στη σημερινή εκδήλωση έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Κι αυτό γιατί τα εύσημα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της σπουδαίας αυτής πρωτοβουλίας ανήκουν αναμφίβολα στις Διοικήσεις, τις Ιατρικές Υπηρεσίες, τους Νοσηλευτές και σε όλο το υγειονομικό προσωπικό που με εξαιρετικά περιορισμένους πόρους ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Ως όμιλος ELPEN βρισκόμαστε σήμερα εδώ αφενός για να τιμήσουμε τη σπουδαία αυτή προσπάθεια, αφετέρου, για να επισημάνουμε το γεγονός, ότι οι επιχειρήσεις έχουν την ηθική υποχρέωση να στέκονται δίπλα στην κοινωνία και να την ενισχύουν έμπρακτα με συγκεκριμένα έργα.».

Ο κ. Δημήτρης Τρύφων, Πρόεδρος της εταιρείας Win Medica ανέφερε «Η εταιρεία Win Medica, μέλος του ομίλου ELPEN, στέκεται διαχρονικά αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη στήριξη δράσεων που προάγουν τη Δημόσια Υγεία. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη στη δωρεά ενός οχήματος που θα καλύψει τις ανάγκες ενός σημαντικού προγράμματος με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών. Με επίγνωση της ευθύνης μας απέναντι στην κοινωνία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις προσπάθειες που θωρακίζουν τους ασθενείς, βελτιώνουν την ποιότητα της περίθαλψης που λαμβάνουν και προωθούν τον σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους.».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: