ΜΕΝΟΥ

Bristol Myers Squibb: Πως θα ενισχυθεί η ογκολογική φροντίδα! (βίντεο)

Health Newsroom

Του Άρη Μπερζοβίτη

Κεντρική φωτογραφία από τα αριστερά προς τα δεξιά : Ο κ. Γιώργος Καπετανάκης, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.), ο κ. Γιώργος Τσιακαλάκης, Corporate & Government Affairs Lead, Bristol Myers Squibb Ελλάδας, η κα Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια, Bristol Myers Squibb Ελλάδας, Ο κ. Μιχάλης Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), η κα Ζένια Σαριδάκη – Ζώρα, Παθολόγος-Ογκολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), Διευθύντρια Α᾽ Ογκολογικής Κλινικής Metropolitan Hospital & “Ασκληπιός ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ”, ο κ. Κώστας Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Οικονομικής Αξιολόγησης των Τεχνολογιών Υγείας, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Στην ανάγκη επίσπευσης της ανάπτυξης και εφαρμογής ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Καρκίνο, καθώς και της διασφάλισης επαρκούς χρηματοδότησης όλων των σταδίων της ογκολογικής φροντίδας επικεντρώθηκε η συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στις 19 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Bristol Myers Squibb, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας και με τη συμμετοχή της Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.) και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Φ.Ε.Ε.).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η πρόσβαση στη φροντίδα του καρκίνου στην Ελλάδα εξακολουθεί να περιορίζεται από ποικίλους παράγοντες. Σε αυτούς -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνονται η χαμηλότερη δημόσια δαπάνη υγείας στην Ελλάδα, έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου και οι ανισότητες που προκαλούνται από το υψηλότερο επίπεδο δαπανών από τους ίδιους τους ασθενείς.
Η κάμερα του Nextdeal.gr/Healthng.gr έδωσε το παρών στην εκδήλωση και σας μεταφέρει τις προτάσεις των ομιλητών για την ενίσχυση της ογκολογικής φροντίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: