ΜΕΝΟΥ

9ο SFEE EXECUTIVE BRIEFING: Συνάντηση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος!

Κεντρική Φωτογραφία: η Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου, ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ, Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk, ο Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Μιχάλης Χειμώνας, Γενικός Δευθυντής του ΣΦΕΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες το 9ο SFEE Executive Briefing των Γενικών Διευθυντών των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, με κεντρικό θέμα τις προκλήσεις της Εθνικής Οικονομίας, την φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα και τη συμβολή του φαρμακευτικού κλάδου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους Chatham House rules,  ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες σε μικρο – μακροοικονομικό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι ο κλάδος του φαρμάκου είναι ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, σημειώνοντας ότι η φαρμακευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια έχει σε μεγάλο βαθμό διαμορφωθεί υπό το πρίσμα της δημοσιονομικής προσαρμογής που ξεκίνησε την προηγούμενη δεκαετία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προκλήσεις της Εθνικής Οικονομίας, την πορεία των μεταρρυθμίσεων, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη (Ε&Α), καθώς και την φαρμακευτική καινοτομία.

H εκδήλωση αποτέλεσε το 9ο Executive Briefing του Συνδέσμου, που πιστοποιεί για άλλη μια φορά μια σταθερή επικοινωνία με την Πολιτεία, τα μέλη της Κυβέρνησης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον κλάδο του Φαρμάκου και της Υγείας.

Σχετικά με τον ΣΦΕΕ:
Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) αντιπροσωπεύει έναν από τους πιο καινοτόμους, παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της εθνικής οικονομίας. Εκπροσωπεί περισσότερο από το 90% της αγοράς φαρμάκου που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, μέσα από τις 60 εταιρείες- μέλη του – ελληνικές και διεθνείς-, οι οποίες επενδύουν διαρκώς στη δημιουργία νέων και καινοτόμων φαρμάκων. Ο ΣΦΕΕ ιδρύθηκε το 1982 και είναι μέλος της EFPIA (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων & Συνδέσμων), η οποία αποτελεί τη φωνή της φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: