ΜΕΝΟΥ
5o ΣΦΕΕ Executive Briefing με τη συμμετοχή του Διοικητή ΤΑΑ, Νίκου Μαντζούφα

5o ΣΦΕΕ Executive Briefing με τη συμμετοχή του Διοικητή ΤΑΑ, Νίκου Μαντζούφα

Health Newsroom

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου  συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τον Νίκο Μαντζούφα, Διοικητή της Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), με κεντρικό θέμα την υλοποίηση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και τις προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα της υγείας και του φαρμάκου.

Κατά την συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη της περαιτέρω βελτίωσης του πλαισίου του επενδυτικού clawback, το οποίο πέραν από την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, δύναται με την ενίσχυση των επενδύσεων σε Έρευνα & Ανάπτυξη να διασφαλίζει καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες στον Έλληνα ασθενή, ενώ παράλληλα καθιστά την Ελλάδα πόλο έλξης επενδύσεων στον τομέα της υγείας. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη όπως η περαιτέρω ψηφιοποίηση της υγείας και η τεχνολογική αναβάθμιση των νοσοκομείων. 
 
H εκδήλωση αποτέλεσε το 5ο Executive Briefing του ΣΦΕΕ, που καθιερώνει μέσω των συναντήσεων αυτών μια σταθερή επικοινωνία με τα μέλη της Κυβέρνησης και τους φορείς που σχετίζονται με τον χώρο του φαρμάκου της Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: