ΜΕΝΟΥ

Boehringer Ingelheim: Νέα επένδυση 120 εκ. ευρώ στο εργοστάσιο Κορωπίου δημιουργεί επιπλέον 110 θέσεις εργασίας!

Health Newsroom

Του Άρη Μπερζοβίτη

Σημαντική επένδυση του Ομίλου της Boehringer Ingelheim GmbH, που αφορά στη μονάδα παραγωγής νέων καινοτόμων φαρμάκων, καθώς επίσης και στην παραγωγή αντιδιαβητικών σκευασμάτων σε φιαλίδια για την αγορά της Αμερικής, φέρνει νέες θέσεις εργασίας, ενώ το εργοστάσιο της εταιρείας στο Κορωπί μετατρέπεται σε ένα κέντρο εξαγωγών ακόμα μεγαλύτερο, με ένα δίκτυο που θα ξεπερνά τις 100 χώρες.

Η θεμελίωση της νέας πτέρυγας πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2024 παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Boehringer Ingelheim κ. Humbertus von Baumbach.

Σημειώνεται ότι ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσια του Ομίλου της Boehringer Ingelheim GmbH για την παραγωγή Φαρμάκων για Ανθρώπινη χρήση, είναι το εργοστάσιο στο Κορωπί. Εκεί παράγονται και συσκευάζονται φάρμακα τα οποία εξάγονται σε πάνω από 90 χώρες.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά και την ευχαρίστηση που βρέθηκε ξανά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και μάλιστα για ένα τόσο σημαντικό λόγο: «Σήμερα είμαι εδώ -είχα ξαναμιλήσει από το ίδιο βήμα πριν από περίπου 2,5 χρόνια- για να συνδράμω στη θεμελίωση μιας νέας μονάδας παραγωγής που όπως ακούσαμε από τους ειδικούς θα είναι μια από τις τεχνολογικά προηγμένες στην Ευρώπη. Είναι ένας στόχος τον οποίον ασπαζόμαστε κι εμείς ως πολιτεία, γιατί έχουμε ως κεντρικό σκοπό, στρατηγικό στόχο, να καταστήσουμε την πατρίδα μας σημείο αναφοράς για τη βιο-φαρμακευτική βιομηχανία.

Είναι ένας στόχος φιλόδοξος, είναι όμως εφικτός. Αποδεικνύεται, ήδη, από την επιλογή της Boehringer να επενδύσει ακόμα περισσότερο σε αυτή τη μονάδα, να την καταστήσει ένα κέντρο παραγωγής των πιο εξελιγμένων, των πιο καινοτόμων, των πιο στρατηγικών της φαρμάκων».

Ο κ. Von Baumbach, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε με την σειρά του τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ανέφερε:

«Η σημερινή θεμελίωση της νέας πτέρυγας του εργοστασίου σηματοδοτεί άλλη μια κομβική στιγμή στην ανάπτυξη και της παρουσίας μας στην Ελλάδα και έρχεται ως ένδειξη αναγνώρισης της ομάδας εδώ στο Κορωπί, αλλά και δέσμευσης της εταιρείας στη χώρα σας, η οποία γίνεται μέλος και μέρος στο παγκόσμιο δίκτυο εφοδιασμού της Boehringer Ingelheim. Και συνέχισε:
«Σήμερα είναι μια καλή μέρα από πολλές απόψεις: Είναι μια καλή μέρα για τους ασθενείς στην Ελλάδα, αλλά και για τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Είναι μια καλή μέρα για την οικονομία της χώρας και είναι μια καλή μέρα για την Boehringer Ingelheim.
Η τελευταία μας επένδυση εδώ στο Κορωπί αποτελεί μέρος ενός μακροπρόθεσμου επενδυτικού σχεδίου για αυτόν τον τόπο, ο οποίος συνεχίζει να αναβαθμίζει και να επεκτείνει την παραγωγή καινοτόμων και πρωτοποριακών θεραπειών σε ορισμένους από τους βασικούς θεραπευτικούς τομείς μας, όπως η ψυχική υγεία, η πνευμονική ίνωση και η καρδιοπάθεια, καθώς και νεφρικά-μεταβολικά νοσήματα.

Η νέα επένδυση θα δημιουργήσει επιπλέον 110 θέσεις εργασίας στην παραγωγική μας μονάδα και θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την παραγωγική ικανότητα έως και 35%, ενώ θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερους από 8 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως».

Ο κ. Σάββας Αδάμος ο οποίος ανέλαβε τη θέση του διευθυντή του εργοστασίου με την έναρξη του νέου χρόνου (1/1/2024), μιλώντας για τη σημασία της επένδυσης της νέας πτέρυγας του εργοστασίου δήλωσε: «Σήμερα γιορτάζουμε το πρώτο βήμα σε ένα έργο ορόσημο, που μετατρέπει σε πραγματικότητα τη συνεχιζόμενη και ακλόνητη δέσμευση του εργοστασίου μας στην ανάπτυξη αλλά με καινοτομία, και  ποιότητα. Στη νέα παραγωγική μονάδα θα παράγονται καινοτόμα φάρμακα και θα ενταχθούν προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες, με αυτόνομες (έξυπνες) διαδικασίες παραγωγής, εντάσσοντας σε αυτές τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, διαβαίνοντας έτσι το κατώφλι του Industry 4.0.

Επίσης η ανάπτυξη φέρνει και επιπλέον ανάγκες δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας επιστημονικής κατάρτισης, με ευκαιρίες για υψηλή εξειδίκευση, που απαιτούν νέες επενδύσεις.

Στο ρόλο οικοδεσπότη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάδος κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους και ευχαρίστησε τους συναδέλφους και εργαζόμενους για τη μεγάλη συνεισφορά τους στα σημαντικά επιτεύγματα της εταιρείας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό  ανέφερε:

«Κύριε Πρωθυπουργέ πριν από 3 χρόνια σας υποδεχτήκαμε για πρώτη φορά και σας παρουσιάσαμε το τότε επενδυτικό μας πλάνο της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα λοιπόν είμαστε ξανά εδώ και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το 2022 οι εξαγωγές από το εργοστάσιο αυτό  έφτασαν τα 1,024 δισ. ευρώ, -όπως είχαμε τότε προαναγγείλει ότι αναμέναμε- νούμερο που αντιστοιχεί στο 41% των συνολικών εξαγωγών του φαρμάκου».

«Η νέα αυτή επένδυση είναι απόρροια της  έρευνας της εταιρείας μας στην ανεύρεση καινοτόμων θεραπειών σε ανεξερεύνητους τομείς που υπάρχουν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες, όπως αυτός της ψυχικής υγείας, για την οποία κύριε Πρωθυπουργέ γνωρίζουμε πόσο ευαίσθητη είναι και πόσο μεγάλη προτεραιότητα δίνει η κυβέρνηση σας σε αυτόν τον τομέα  που αρχίζει να αποτελεί μάστιγα για την κοινωνία μας.

Έτσι, το εργοστάσιο της Boehringer Ingelheim στο Κορωπί μετατρέπεται σε ένα κέντρο εξαγωγών ακόμα μεγαλύτερο, με ένα δίκτυο που θα ξεπερνά τις 100 χώρες. Παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας τόσο άμεσες όσο και έμμεσες. Με στοιχεία του διεθνούς οργανισμού Wifor για το 2021 μια θέση εργαζόμενου της Boehringer υποστηρίζει 5,82 έμμεσες θέσεις εργασίας για την ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  μεταξύ των διακεκριμένων προσκεκλημένων ο Υπουργός υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός ανάπτυξης κ.  Κώστας Σκρέκας οι οποίοι συμμετείχαν στην τελετή θεμελίωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: