ΜΕΝΟΥ

Πως καλύπτεται το κόστος των φαρμάκων εκτός νοσοκομείου από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια;

Health Newsroom

Της Λάουρα Σταυρίδου

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν πολλές συζητήσεις για την αύξηση των τιμών των φαρμάκων.

Αν και οι μεγάλες επενδύσεις στην Τρίπολη δείχνουν πως θα περιοριστούν δραστικά οι ελλείψεις φαρμάκων και συνεπώς το κόστος τους, μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα, αποτελεί ένα ζήτημα για κάθε πολίτη.

Υπάρχει τρόπος να καλυφθεί το κόστος των φαρμάκων, όταν η δαπάνη γίνεται εκτός νοσοκομείου;

Είναι γνωστό πως κάθε πρόγραμμα υγείας παρέχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη εξόδων εντός νοσοκομείου.

Εκτός νοσοκομείου τα περισσότερα προγράμματα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα, αλλά την κάλυψη φαρμάκων από ασθένεια την συναντάμε πιο σπάνια στα ατομικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Ορισμένα συμβόλαια παρέχουν κάλυψη εξόδων πριν και μετά τη νοσηλεία ενώ άλλα παρέχουν κάλυψη εξόδων αποθεραπείας.

Με αυτές τις δύο καλύψεις και ανάλογα με τους όρους συμβολαίου, συνήθως αποζημιώνονται φάρμακα τα οποία σχετίζονται και είναι ιατρικώς αναγκαία για τη θεραπεία.

Κάλυψη του κόστους φαρμάκων και μάλιστα χωρίς να είναι απαραίτητη η νοσηλεία, ανεξαρτήτως παθήσεως βρίσκουμε στα ομαδικά συμβόλαια υγείας.

Αν και συνήθως υπάρχει ένας περιορισμός στο ετήσιο ποσό, στην πράξη τα χρήματα επαρκούν και για τον θεράποντα ιατρό και για την αγορά των ηλεκτρονικά συνταγογραφούμενων φαρμάκων που προορίζονται για θεραπεία εκτός νοσοκομείου.

Γενικότερα η ύπαρξη ενός ομαδικού συμβολαίου υγείας είναι πολύ υποστηρικτική για κάθε εργαζόμενο και την οικογένεια του.

Με τον πληθωρισμό να αποδυναμώνει την καταναλωτική δύναμη των νοικοκυριών, ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής έχει μια σπουδαία ευκαιρία να δείξει εμπράκτως την αξία του υποστηρίζοντας την οικογένεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: