ΜΕΝΟΥ

Εκτός λειτουργίας η ΗΔΙΚΑ την Κυριακή 31 Μαρτίου – Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί!

Health Newsroom

Της Ανθής Αγγελοπούλου 

Προγραμματισμένες εργασίες αναβάθμισης ΑΜΚΑ θα διενεργεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, από ώρα 08:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ. η ΗΔΙΚΑ συνεπώς όλες οι υπηρεσίες που παρέχει θα είναι εκτός λειτουργίας. 

Μετά την ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ ότι : «…την  Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 και από ώρα 08:00 π.μ. έως 08:00 μ.μ. ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες που παρέχει η ΗΔΙΚΑ θα είναι εκτός λειτουργίας, λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης του Πληροφοριακού Συστήματος του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ», ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διερωτάται, για το πώς τα φαρμακεία θα εκτελέσουν την Κυριακή 31/3  τις συνταγές των ασθενών, ώστε να προμηθευτούν οι πολίτες τα φάρμακα τους.  

«Θεωρούμε αυτονόητο, ότι θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί για το πώς θα πραγματοποιούνται οι αναβαθμίσεις του συστήματος, χωρίς να ταλαιπωρούνται τα φαρμακεία και να κινδυνεύουν οι ασθενείς» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κωνσταντίνος Λουράντος και συμπληρώνει «Αναμένουμε από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διευθετήσουν το θέμα πριν δημιουργηθεί πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι τα Φαρμακεία της Αττικής δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για ότι ήθελε προκύψει».  

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: