ΜΕΝΟΥ

Αποθεραπεία και Αποκατάσταση. Μια ουσιαστική κάλυψη που δεν πρέπει να λείπει από κανένα συμβόλαιο!

Health Newsroom

Της Λάουρας Σταυρίδου

Πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια στη αγορά, καλύπτουν έξοδα αποθεραπείας και αποκατάστασης με διάφορους τρόπους, είτε ως συγκεκριμένο ποσό, είτε ως επίδομα.

Τις περισσότερες φορές όμως κατά τη διάρκεια της πώλησης, δεν δίνεται έμφαση σε αυτή την παροχή.

Οι δυνητικοί πελάτες συνήθως έχουν στο μυαλό τους τη νοσηλεία και δεν σκέφτονται το τι μπορεί να χρειάζονται, μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

Αν και η πρόβλεψη για αποκατάσταση μπορεί να αποδειχτεί μια πολύ σημαντική κάλυψη, ο δυνητικός πελάτης δεν γνωρίζει το τι μπορεί να του παρέχει.

Τι πρέπει να ξέρουμε για την αποκατάσταση ;

Η αποκατάσταση ουσιαστικά είναι η αντιμετώπιση νοσηροτήτων, που μπορεί να οφείλονται σε νευρολογική, μυοσκελετική, καρδιακή ή άλλη αιτιολογία.

Το σίγουρο είναι πως προβλήματα που εμμένουν μετά τη νοσηλεία, προκαλούν δυσκολία στην καθημερινότητα, επειδή έχουν να κάνουν με δυσλειτουργίες στην κίνηση, την επικοινωνία, ή την αυτοεξυπηρέτηση, υποβαθμίζοντας σοβαρά την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Οι θεραπείες που απαιτούνται για κάθε περίπτωση είναι διαφορετικές και μπορεί να περιλαμβάνουν από φυσιοθεραπεία μέχρι ειδικό αποκατάστασης ισορροπίας.

Το χρονικό διάστημα μιας αποθεραπείας ποικίλει και μπορεί να υπερβαίνει και το τρίμηνο. Σε αυτό το σημείο μπορεί να συσσωρευτούν υψηλά έξοδα για τον ασθενή και την οικογένεια του.

Είναι λοιπόν ουσιαστικής σημασίας, πριν την αγορά ενός προγράμματος υγείας να αναζητούμε τη συμβουλή ενός ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, που με την εμπειρία του θα μας καθοδηγήσει στην πιο ταιριαστή λύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: