ΜΕΝΟΥ

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Health Newsroom

Διερευνητική συνάντηση με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος είχε την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αντικείμενο τη συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός στη σημερινή συνέντευξη τύπου, «η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά και το ενδιαφέρον τους να παρέχουν στους ασφαλισμένους υπηρεσίες μέσω των απογευματινών χειρουργείων του ΕΣΥ ήταν απόλυτο».

Ήδη έχει οριστεί ομάδα εργασίας για το ζήτημα αυτό, στην οποία το υπουργείο Υγείας θα εκπροσωπεί ο Μάριος Θεμιστοκλέους και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών ένα εκ των μελών του Διοικητικού τους Συμβουλίου. Στόχος είναι να γίνει η γενική έκφραση βούλησης συνεργασίας ειδική σε μία προγραμματική συμφωνία, η οποία θα οδηγήσει τελικά σε παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, βάσει της οποίας το κόστος των απογευματινών χειρουργείων θα καλύπτει η ασφαλιστική τους εταιρεία, μέσω των ασφαλιστήριων συμβολαίων τους.
«Σήμερα που μιλάμε, η πληρωμή είναι “out of pocket”, είναι του καθενός από την τσέπη του, μέσω του συστήματος των POS που έχουν τα νοσοκομεία, δηλαδή με μετρητά. Όμως, αυτό είναι η πρώτη φάση που θέλουμε να ξεκινήσουμε. Ο σκοπός μας είναι στο μέλλον όλοι οι τρόποι πληρωμής να συμπεριληφθούν», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: