ΜΕΝΟΥ

Όμιλος Ευρωκλινικής: 20 νοσηλευτές πιστοποιήθηκαν με τον τίτλο του Κλινικού Εκπαιδευτή!

Health Newsroom

Μια σημαντική διάκριση σημειώθηκε για το νοσηλευτικό προσωπικό της Ευρωκλινικής, καθώς 20 νοσηλευτές του Ομίλου ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα πιστοποίησης και έλαβαν τον τίτλο του κλινικού εκπαιδευτή από τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Σ.Ν.Ε).

Η εκπαίδευση στο κλινικό περιβάλλον ‘training on the job αποτελεί σημαντικό συστατικό για την απόκτηση εμπειρίας και γνώσεων των νοσηλευτών και αυτό  επιτυγχάνεται στο μέγιστο βαθμό με τη βοήθεια ενός κλινικού εκπαιδευτή, ο οποίος λειτουργεί ως μέντορας.

Η τελετή απονομής των βεβαιώσεων πιστοποίησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στο Ινστιτούτο Παστέρ, παρουσία πλήθους ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Ομίλου.

Την εκπαιδευτική διαδικασία, συντόνισε η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής υπηρεσίας του Ομίλου Ευρωκλινικής κα. Αγορή Καντζιά, σε συνεργασία με τον Τομέα Εκπαίδευσης του Ε.Σ.Ν.Ε. που αποτελεί τον παλαιότερο φορέα εκπαίδευσης Νοσηλευτών στην Ελλάδα. Ο θεσμός του κλινικού εκπαιδευτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος σε πολλές υγειονομικά προηγμένες χώρες και έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας στους ασθενείς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης του νοσηλευτικού προσωπικού, και αποσκοπεί στη βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων, μέσω στοχευμένων επιμορφωτικών δράσεων.

Στην εκδήλωση απονομής παρευρέθηκαν η κα Ελένη Κυρίτση, Πρόεδρος του ΕΣΝΕ, Ομότιμη Καθηγήτρια ΠΑΔΑ, που απένειμε  τις βεβαιώσεις στους κλινικούς εκπαιδευτές, καθώς και ο κος Νικόλας Πλακόπητας, Αντιπρόεδρος Ομίλου Ευρωκλινικής, ο οποίος υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει ο Όμιλος Ευρωκλινικής στην εκπαίδευση και την εξέλιξη, δηλώνοντας: “Η προσφορά υψηλής ποιότητας νοσηλευτικής φροντίδας στους ασθενείς αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, και η αφοσίωσή μας στην εκπαίδευση αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για υψηλά πρότυπα υγειονομικής περίθαλψης και επαγγελματικής αρτιότητας”.

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 15 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 10 χειρουργικές αίθουσες, συνεργασία με 450 μόνιμους γιατρούς και 1000 εξωτερικούς συνεργάτες, 619 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, απασχολώντας κορυφαίους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με τον πλέον αξιόπιστο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. 

Στα ιατρικά της κέντρα και τις ειδικές μονάδες, εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και τεχνικές. Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 αλλά και για την ασφάλεια των γευμάτων που παρασκευάζονται, διακινούνται και διανέμονται εντός της κλινικής, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018 και το ISO 9001:2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: