ΜΕΝΟΥ

Χριστουγεννιάτικο bazaar από την “ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ” 9-10 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης!

Health Newsroom

Με ένα διήμερο Bazaar στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης η “Πηγή Ζωής” υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα.

Οι πλούσιες δράσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα όπου παράλληλα με το opening του Bazaar θα υπάρχει παραμύθι για παιδιά  αλλά και  παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή 10/12, ώρες 10πμ-7μμ με πολλές όμορφες εκπλήξεις, δύο χορωδίες και μουσικά σύνολα ενώ παράλληλα θα βρίσκεται σε εξέλιξη το παζάρι.

Σκοπός του Bazaar είναι η οικονομική στήριξη του Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών για την στήριξη των πασχόντων από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία). Αξίζει να τονιστεί ότι ο Σύνδεσμος δεν λαμβάνει κανενός είδος κρατική χρηματοδότηση ως εκ τούτου στηρίζεται αποκλειστικά στα έσοδα των εκδηλώσεών του.

Το πρώτο Bazaar πραγματοποιήθηκε το 2012 και αισίως  φέτος συμπληρώνονται 11 διοργανώσεις. Στο φετινό bazaar συμμετέχει ευγενικά και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης, ιστορικό σωματείο της πόλης, με ποικίλες δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης που φέτος συμπληρώνει 150 χρόνια δράσεων. Φέτος ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλύτερο bazaar στη Θεσσαλονίκη.

Η κατασκευή των έργων είναι χειροποίητη και γίνεται με αγάπη και μεράκι από τους δεκάδες εθελοντές του συλλόγου που νυχθημερόν εργάζονται προκειμένου να διατεθούν στους επισκέπτες του παζαριού.

Η υπεύθυνη των εθελοντριών του συλλόγου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Ζωή Καρακωνσταντινίδου τονίζει σε μήνυμά της «Η ομάδα μας συνεχίζει το ταξίδι, να αναζητά, να δημιουργεί, να καλλιεργει τα χρώματα του νου, της σκέψης και της ψυχής και να χαρίζει τους καρπούς της με σεβασμό, αγαπη, ομορφιά και αισιοδοξια για το καλύτερο bazaar της πόλης μας!!!. Αγγίξτε τις χειροποίητες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις μας και τα καλλιτεχνικά ημερολόγια, δείτε τα πλεκτά και τα μπιζού μαζί με τις μαρμελάδες μας φτιαγμένα με μεράκι, οσμισθείτε τα σπιτικά μελομακάρονά μας και τους κουραμπιέδες μας, πάρτε ένα γούρι για το καλό του χρόνου, δοκιμάστε τα λικέρ, το τσίπουρο και τα κρασιά μας, διαλέξτε τσάι, μέλι, βότανα και αρωματικά, επωφεληθείτε απο τις ευκαιρίες-αντίκες μας, αφουγκρασθείτε τη διάθεσή μας για δράση και προσφορά. Δεν αφήνουμε τη ΠΗΓΗ να στερέψει!! Σας ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!»

Το έργο της “Πηγής Ζωής”

Οι ανάγκες της χώρας μας σε αίμα είναι περίπου 650.000 μονάδες κάθε χρόνο. Μόνο για τις ανάγκες της Μεσογειακής αναιμίας χρειάζονται 120.000 μονάδες ετησίως. Το αίμα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν εθνικό προϊόν και η μόνη πηγή αίματος είναι ο άνθρωπος. Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι ο εθελοντής αιμοδότης είναι ο «ασφαλέστερος» αιμοδότης . Οι ανάγκες της χώρας μας καλύπτονται κύρια ακόμη από το συγγενικό περιβάλλον ( περίπου 55%) από εθελοντές αιμοδότες ( το 45%).

Ο σύλλογος «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ» , εθελοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση , έχει εδώ και μία 25ετία (1997) ενσκήψει στο πρόβλημα της εθελοντικής αιμοδοσίας και ιδιαίτερα για τα 300 άτομα με Μεσογειακή Αναιμία της πόλης μας που χρειάζονται περίπου 2 μονάδες αίματος κάθε 15 ημέρες και άρα 1200 μονάδες τον μήνα.

Η κύρια δράση του συνδέσμου είναι: ο συντονισμός 4000 ενεργών αιμοδοτών, ηλεκτρονικά καταγεγραμμένων στα αρχεία μας, για εθελοντική αιμοδοσία σε άτομα με Μεσογειακή Αναιμία . Οι αιμοδοσίες γίνονται μετά από τηλεφωνική πρόσκληση με βάση τον γονότυπο της ομάδας αίματος του ασθενή.

Κύρια άλλη δράση της ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ είναι να προωθεί το εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα «Αιμοσφαίρια-Ταξίδι στην Πηγή της Ζωής» το οποίο παρέχεται εξ ολοκλήρου δωρεάν στα σχολεία από τον σύλλογο, με την συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω του προγράμματος Αγωγής Υγείας, ευελπιστώντας στην διαμόρφωση εθελοντικής αιμοδοτικης συνείδησης από μικρής ηλικίας αλλά και να προσελκύει και να εγγράφει νέους εθελοντές αιμοδότες στις τάξεις του συλλόγου.

Συμπληρώνοντας φέτος 26 χρόνια από την ίδρυσή της, η «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ», αριθμεί 8788 εγγεγραμμένους αιμοδότες (4267 ενεργούς), τους οποίους καλεί να αιμοδοτήσουν καλύπτοντας έτσι το 1/3 των τοπικών αναγκών της Θαλασσαιμίας ετησίως . Με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που χρήζουν ανάγκης αίματος σε τακτική βάση. Από το 2012 έως τώρα συλλέχθηκαν και προσφέρθηκαν στους Θαλασσαιμικούς ασθενείς 38000 μονάδες παρά την πρόσφατη πανδημία και τις μεταναστεύσεις νέων ιδιαίτερα συμπατριωτών μας στις αρχές της δεκαετίας. Συνολικά η ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ έχει προσφέρει περίπου 90000 μονάδες αίματος στα χρόνια λειτουργίας της. Δίκαια το σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ: 26 χρόνια, χαρίζουμε ΖΩΗ».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: