ΜΕΝΟΥ

Τι προβλέπουν τα ασφαλιστήρια υγείας για τη χειρουργική επέμβαση σε Δημόσιο Νοσοκομείο;

Health Newsroom

Μέχρι σήμερα είθισται ο ασφαλισμένος που νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο, να μην επιβαρύνεται έξοδα, επειδή τα καλύπτει το δημόσιο ταμείο του. Με τα απογευματινά χειρουργεία, ο ασθενής θα έχει την επιλογή, να πληρώσνει και να χειρουργείται με προτεραιότητα.

Με τη νέα αυτή παροχή στη δημόσια περίθαλψη, κάποιοι ασφαλισμένοι που διατηρούν ατομικά ή/και ομαδικά ασφαλιστήρια υγείας, ενδέχεται να κάνουν χρήση της παροχής «Νοσηλεία σε Δημόσιο Νοσοκομείο».

Σε γενικό πλαίσιο, όλα τα ασφαλιστήρια υγείας, όλων των εταιρειών, προβλέπουν εκτός των άλλων παροχών, και τη χρήση του ασφαλιστηρίου σε Δημόσιο Νοσοκομείο.

Επειδή όμως τα Δημόσια νοσοκομεία δεν συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές εταιρείες, αναφέρονται μέσα στα ασφαλιστήρια, ως ξεχωριστή κατηγορία «Δημόσια Νοσοκομεία» ή/και «Μη Συμβεβλημένα», και πρακτικά οι αποζημιώσεις αξιολογούνται είτε επιδοματικά, είτε απολογιστικά, ανάλογα την περίπτωση.

Σύμφωνα με τους γενικούς όρους των ασφαλιστηρίων υγείας, δύναται να προκύψουν, τα κάτωθι (συνήθως και όχι περιοριστικά) :

  1. Ο ασφαλισμένος επιλέγει δημόσιο νοσοκομείο και πληρώνει για τη χειρουργική επέμβαση. Κατόπιν προσκομίζει αποδείξεις και έγγραφα και αποζημιώνεται απολογιστικά, συνήθως το σύνολο των αναγνωρισμένων εξόδων, και πάντοτε σύμφωνα με τις παροχές του ασφαλιστηρίου του.
  2. Ο ασφαλισμένος επιλέγει δημόσιο νοσοκομείο, πληρώνει τη χειρουργική επέμβαση και δεν ζητάει αποζημίωση από το ασφαλιστήριό του. Κατόπιν προσκομίζει εισιτήριο-εξιτήριο και όποιο άλλο έγγραφο του ζητηθεί, και ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται επιδοματικά, λόγω μη χρήσης του συμβολαίου του. Συνήθως με ημερήσιο επίδομα νοσηλείας και χειρουργικό επίδομα, και πάντοτε σύμφωνα με τις παροχές του ασφαλιστηρίου του.

Πέραν των παραπάνω, ενδέχεται να προκύπτουν και άλλες αποζημιώσεις υπέρ του ασφαλισμένου, όπως για παράδειγμα το Bonus Καλής Χρήσης, που καταβάλλεται εάν ο ασφαλισμένος αποζημιωθεί από άλλο φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό, και πάντοτε ανάλογα τις παροχές του κάθε ασφαλιστηρίου.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος προγραμματίσει απογευματινό χειρουργείο σε δημόσιο νοσοκομείο, είναι προνοητικό να ενημερώσει το διαμεσολαβητή και την εταιρεία του. Πιθανόν σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις πριν το χειρουργείο, να χρειαστεί μια προέγκριση ή μια συνεννόηση.

Δεν είναι όλα τα ασφαλιστήρια υγείας ίδια, ούτε και τα ιατρικά περιστατικά.

Ενημερωθείτε αναλυτικά και ασφαλιστείτε στον προσωπικό σας διαμεσολαβητή.

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: