ΜΕΝΟΥ

Σχολείο φροντιστών ατόμων με άνοια 2024!

Health Newsroom

Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στηρίζει για χρόνια έμπρακτα τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους. Αναγνωρίζοντας το φορτίο με το οποίο επωμίζονται οι φροντιστές ατόμων με άνοια – τόσο σωματικό όσο και ψυχολογικό- αλλά και τα πρακτικά θέματα που προκύπτουν από τη φροντίδα, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της σε δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών.

O θεσμός του Σχολείου Φροντιστών της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών επιστρέφει. Πρόκειται για την καθιερωμένη σειρά δια ζώσης σεμιναρίων με σκοπό την ψυχολογική, εκπαιδευτική και κοινωνική στήριξη των φροντιστών και φροντιστριών ατόμων με άνοια ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια για να αντιμετωπίσουν το βαρύ φορτίο της φροντίδας.

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, ξεκινά ο νέος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων για φροντιστές ατόμων με άνοια της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών. Αυτή τη φορά το «Σχολείο Φροντιστών» φιλοξενείται στα βόρεια προάστια, στο Δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο της πόλης (Βασιλ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα). Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν τρεις εκπαιδευτικές ημερίδες από τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και για τις δύο Δευτέρες που θα ακολουθήσουν (12 &19 Φεβρουαρίου). Στην πρώτη συνάντηση εισηγήτριες θα είναι η πρόεδρος της Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια Δρ. Παρασκευή Σακκά και η νευρολόγος, υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Ηρακλείου Αττικής Κύνθια Κονδύλη.

Οι ομιλίες ξεκινούν στις 17.30 και είναι δίωρης διάρκειας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-6180073 & 2102827747

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: