ΜΕΝΟΥ

Συνεργασία RAFARM και Βiovista για την ανάπτυξη Νέων Φαρμάκων στην Οφθαλμολογία με την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης!

Health Newsroom

Η RAFARM, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες φαρμάκων, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Βiovistaμια εταιρεία τεχνολογίας, πρωτοπόρο στην τεχνητή νοημοσύνη και την επαναστόχευση γνωστών δραστικών σε νέες ενδείξεις. Μέσω της συνεργασίας αυτής, η RAFARM στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη νέων Φαρμάκων Προστιθέμενης Αξίας με σκοπό την αντιμετώπιση ανικανοποίητων θεραπευτικών αναγκών στον τομέα της Οφθαλμολογίας για ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Biovista έχει αναπτύξει την κατοχυρωμένη πλατφόρμα COSS™ (Clinical Outcomes Search Space), η  οποία επιτρέπει στους επιστήμονές της να αναλύουν τεράστιες πηγές δεδομένων και να εντοπίζουν μη προφανείς συσχετισμούς μεταξύ ενώσεων, μοριακών στόχων και νόσων, βασισμένους στον μηχανισμό δράσης των δραστικών ουσιών. Η RAFARM και η Biovista θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα για να ανακαλύψουν νέες ενδείξεις για υπάρχοντα φάρμακα ή/και για συνδυασμούς αυτών στην Οφθαλμολογία.

Ο Άρης Μητσόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της RAFARM, αναφερόμενος στη συνεργασία δήλωσε: «Επαναπροσδιορίζουμε την ανάπτυξη νέων θεραπειών με μια πρωτοποριακή συνεργασία με τη Biovista. Η πλατφόρμα COSS™ της Biovista θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε τις αναπτύξεις και θα ενισχύσει τη δυναμική της εταιρείας μας στην καινοτομία. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη θεραπευτικών λύσεων υψηλής αξίας στην Οφθαλμολογία».

 Ο Ανδρέας Περσίδης, CEO της Biovista, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνδράμουμε στο έργο της RAFARM για την ανάπτυξη νέων θεραπειών μέσω επαναστόχευσης δραστικών για νέες ενδείξεις. Η επαναστόχευση γνωστών δραστικών σε νέες ενδείξεις τυγχάνει πλέον καθολικής αποδοχής στον χώρο της υγείας και αποτελεί μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία στην παρούσα φάση της εξέλιξής της.  Ευελπιστούμε μέσω αυτής της συνεργασίας να υποστηρίξουμε την εξωστρέφεια της RAFARM καθώς και το σημαντικό έργο της στην  έρευνα και ανάπτυξη».

 Η πλατφόρμα COSS™ της Biovista είναι μια υβριδική προσέγγιση που αξιοποιεί τη γνώση από τη βιβλιογραφία με την τεχνητή νοημοσύνη, και μέσω υπολογιστικών προσομοιώσεων προσφέρει στοιχειοθετημένες απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων τα οποία αφορούν στην ανάπτυξη φαρμάκων.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: