ΜΕΝΟΥ

Συνεργασία GENESIS Pharma με Regeneron Pharmaceuticals για τη διάθεση θεραπείας για δύσκολα αντιμετωπίσιμους καρκίνους!

Health Newsroom

Κεντρική φωτογραφία: Ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma


Το cemiplimab (σεμιπλιμάμπη) είναι ένας αποτελεσματικός αναστολέας PD-1 εγκεκριμένος από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για ορισμένους ασθενείς με προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος, προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα και προχωρημένο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 

H GENESIS Pharma, βιοφαρμακευτική εταιρεία με εξειδίκευση στη διάθεση καινοτόμων θεραπειών για σοβαρά και σπάνια νοσήματα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει συμφωνία αποκλειστικής διάθεσης του ογκολογικού φαρμάκου cemiplimab στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα με την Regeneron Ireland DAC. Η Regeneron Ireland DAC είναι θυγατρική εταιρεία της Regeneron, κορυφαίας βιοφαρμακευτικής εταιρείας που ερευνά, αναπτύσσει και διαθέτει θεραπείες που αλλάζουν τη ζωή ασθενών με σοβαρές παθήσεις.  

Το cemiplimab είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει τον υποδοχέα του ανοσολογικού σημείου ελέγχου PD-1 στα Τ κύτταρα και αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία VelocImmune® της Regeneron. Στην ΕΕ έχει ένδειξη σε ενήλικες ως μονοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC), ως μονοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος (CSCC), ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) και ως μονοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με υποτροπιάζοντα ή μεταστατικό καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 

Οι δύο εταιρείες θα εργαστούν για να ολοκληρώσουν την απρόσκοπτη μετάβαση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την εμπορική διάθεση έως το δεύτερο τρίμηνο του 2024. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma δήλωσε σχετικά: «Για περισσότερα από 20 χρόνια εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες για σοβαρές παθήσεις σε ευρωπαϊκές αγορές, επενδύοντας σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο συνεργατών που περιλαμβάνει κορυφαίες παγκόσμιες βιοφαρμακευτικές εταιρείες. Η νέα αυτή συμφωνία με την Regeneron, μια πρωτοποριακή εταιρεία που επενδύει στην επιστήμη αιχμής, αποτελεί τιμή για εμάς και ενισχύει περαιτέρω τη μακροχρόνια τεχνογνωσία και εστίασή μας σε θεραπείες που στοχεύουν δύσκολα αντιμετωπίσιμους καρκίνους».


Σχετικά με την GENESIS Pharma  

Η GENESIS Pharma είναι μία βιοφαρμακευτική εταιρεία με εξειδίκευση στη διάθεση καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων για σοβαρά και σπάνια νοσήματα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1997 και ήταν μεταξύ των πρώτων φαρμακευτικών εταιρειών στην Ευρώπη με εξειδίκευση στο marketing, τις πωλήσεις και τη διάθεση βιοφαρμακευτικών προϊόντων. Διατηρεί ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο φαρμάκων σε θεραπευτικούς τομείς όπου υπάρχουν σημαντικές θεραπευτικές προκλήσεις και ανάγκες, μέσω μακροχρόνιων στρατηγικών συμμαχιών με ορισμένες από τις κορυφαίες βιοφαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως. Μάθετε περισσότερα για την GENESIS Pharma στα www.genesispharma.com και www.genesispharmagroup.com ή ακολουθήστε μας στο LinkedIn. 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: