ΜΕΝΟΥ

Συνεργασία Ομίλου Chiesi και Haisco Pharmaceutical για νέα θεραπεία για αναπνευστικά νοσήματα!

Health Newsroom

Η Chiesi Farmaceutici S.p.A (“Chiesi Group”), ένας διεθνής όμιλος βιοφαρμακευτικών προϊόντων με επίκεντρο την έρευνα, και η Haisco Pharmaceutical Group Co.Ltd (Haisco Pharmaceutical) ανακοίνωσαν πρόσφατα την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας συνεργασίας για την ανάπτυξη, παρασκευή και εμπορική διάθεση (εκτός Κίνας και παρακείμενων περιοχών) του HSK31858, ενός νέου, αναστρέψιμου αναστολέα διπεπτιδυλικής πεπτιδάσης 1 (DPP1) για αναπνευστικές νόσους, που βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμές Φάσης 2 στην Κίνα.

Με αυτή τη συμφωνία η Chiesi επιδιώκει να επεκτείνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο στον – στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία – αναπνευστικό τομέα, με στόχο να αυξήσει περαιτέρω το αποτύπωμά της σε αυτόν και να συμβάλει στην ανάπτυξη θεραπειών για σοβαρές αναπνευστικές παθήσεις με πολλαπλές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες.

«Αυτή η συνεργασία καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε νέα φάρμακα που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής ασθενών που πάσχουν από σοβαρές αναπνευστικές νόσους με περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές», σχολίασε ο Thomas Eichholtz, Επικεφαλής Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάπτυξης στον Όμιλο Chiesi. «Το HSK31858 μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στο υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιό μας και προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να συνδυάσουμε την ισχυρή εμπειρία των δύο εταίρων σε αυτόν τον τομέα».

«Αυτή η συνεργασία με την Chiesi είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική μας για παγκοσμιοποίηση, είμαστε ικανοποιημένοι που το HSK31858 θα ωφελήσει τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο στο μέλλον», δήλωσε ο Xiulian Fan, Γενικός Διευθυντής της Haisco Pharmaceutical. «Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τη σημαντική δέσμευση και την τεχνογνωσία της Chiesi στην ανάπτυξη φαρμάκων στον αναπνευστικό τομέα και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συμβάλει στη μεγιστοποίηση της αξίας του HSK31858».

Σχετικά με τον Όμιλο Chiesi

Η Chiesi είναι ένας διεθνής όμιλος βιοφαρμακευτικών προϊόντων με επίκεντρο την έρευνα που αναπτύσσει και εμπορεύεται καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος, τις σπάνιες ασθένειες και την εξειδικευμένη φροντίδα. Η αποστολή της εταιρείας είναι να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και να ενεργεί υπεύθυνα τόσο προς την κοινότητα όσο και προς το περιβάλλον.

Με την αλλαγή του νομικού της καθεστώτος σε Benefit Corporation στην Ιταλία, στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, η δέσμευση της Chiesi να δημιουργήσει αμοιβαία ωφέλεια για την κοινωνία στο σύνολό της είναι νομικά δεσμευτική και βρίσκεται στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων σε ολόκληρη την εταιρεία. Από το 2019, η Chiesi έχει λάβει την πιστοποίηση B Corp, το οποίο σημαίνει ότι οι προσπάθειές της για βιωσιμότητα μετρώνται και αξιολογούνται με τα πιο φιλόδοξα παγκόσμια πρότυπα. Η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων έως το 2035.

Με περισσότερα από 85 χρόνια εμπειρίας, η Chiesi έχει την έδρα της στην Πάρμα (Ιταλία), δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και αριθμεί περισσότερους από 6.500 υπαλλήλους. Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του Ομίλου στην Πάρμα λειτουργεί παράλληλα με 7 άλλους σημαντικούς κόμβους Ε&Α στη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστόπτοπο: www.chiesi.com

Σχετικά με την Haisco

Η Haisco Pharmaceutical είναι μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο φαρμακευτική εταιρεία (002653.SZ) που εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων, αναλαμβάνοντας την ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορική διάθεσή τους. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Chengdu της Κίνας. Η Haisco έχει αναπτύξει παγκόσμιες πλατφόρμες προηγμένης τεχνολογίας, όπως η αποδόμηση πρωτεϊνών και το PDC (Peptide-drug conjugates), εστιάζοντας στη δημιουργία μιας σειράς χαρτοφυλακίων στους τομείς της περιεγχειρητικής, της ογκολογίας, της ανοσολογίας, του αναπνευστικού, του διαβήτη και των επιπλοκών τους. Μέχρι στιγμής, ένα καινοτόμο φάρμακο έχει εγκριθεί για κυκλοφορία, τρία καινοτόμα φάρμακα έχουν υποβάλει NDA (New Drug Application) και πολλά καινοτόμα φάρμακα βρίσκονται σε κλινική δοκιμή. Χάρη στις ολοκληρωμένες δυνατότητες καινοτομίας, στην Haisco έχει απονεμηθεί ο τίτλος της ” Καινοτόμου Φαρμακευτικής Επιχείρησης της Κίνας το 2022″ ενώ έχει κερδίσει πολυάριθμες διακρίσεις όπως “Καλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της Κίνας σε Φαρμακευτικό Χαρτοφυλάκιο Ε&Α” και συγκαταλέγεται “Μεταξύ των 100 Κορυφαίων Φαρμακευτικών Βιομηχανιών της Κίνας” επί πολλά χρόνια. Η εταιρεία επιλέχθηκε επίσης ως μία από τις «Κορυφαίες 100 Καινοτόμες Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις στην Κίνα το 2021» και κατετάγη στην πρώτη βαθμίδα, καθώς και στη λίστα του Forbes για το 2021 με τις 50 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις της Κίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: