ΜΕΝΟΥ

Συνάντηση ΦΣΘ-ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκαν 19 περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία – Ενισχύονται οι αστυνομικές περιπολίες!

Health Newsroom

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Η εξιχνίαση 19 υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία, αλλά και η ενίσχυση των περιπολιών στις γειτονιές με στόχο τον περιορισμό παρόμοιων περιστατικών ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Διονύσιος Ευγενίδης, ο Γραμματέας του ΦΣΘ, Γιώργος Κιοσές και το μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΘ, Αργύριος Αργυρόπουλος, ενώ από πλευράς αστυνομίας παρόντες ήταν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Τζήμας, ο β’ βοηθός του Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, αστυνομικός διευθυντής Αριστείδης Μίντζας και άλλοι αρμόδιοι επιτελείς.

Οι εκπρόσωποι του ΦΣΘ μετέφεραν την αγωνία των φαρμακοποιών εξαιτίας του κύματος κλοπών και διαρρήξεων τις τελευταίες 15 ημέρες και ζήτησαν εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας.

Από την πλευρά του, τόσο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, όσο και ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης επισήμαναν ότι ήδη έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις κλοπών και 5 περιπτώσεις διαρρήξεων σε φαρμακεία, ενώ διαβεβαίωσαν ότι πολύ σύντομα θα εξιχνιαστούν όλες οι υποθέσεις και θα μπει τέλος στη δράση της ομάδας των διαρρηκτών. Επιπλέον ανακοίνωσαν ότι αυξάνονται οι περιπολίες λόγω ενίσχυσης της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας της Αστυνομίας με επιπλέον προσωπικό.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησαν από την αντιπροσωπεία του ΦΣΘ να ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για να θωρακίζουν τα φαρμακεία τους και εφόσον χρειάζεται, να τα βελτιώνουν και να τα ενισχύουν. Επίσης τόνισαν ότι είναι κρίσιμη για τον εντοπισμό των δραστών η άμεση επικοινωνία με το “100” και η καταγγελία κάθε περιστατικού κλοπής ή διάρρηξης.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: