ΜΕΝΟΥ

Στην Κοζάνη και στα Γρεβενά ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, πρώτη μέρα της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία!

Health Newsroom

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, την τριήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, με πρώτο σταθμό την Κοζάνη. Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο», όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Σιόλο και τον Διοικητή της 3ης Υ.Πε. Παναγιώτη Μπογιατζίδη για τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με 13,5 εκ. ευρώ, ενώ επιθεώρησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), έργο που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης και βουλευτής Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης.

Μετά την επίσκεψή του στο «Μαμάτσειο», ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας με όλα του τα προβλήματα έχει και πολλές επιτυχίες, δεν έχει μόνο αποτυχίες. Εδώ στην Κοζάνη σώσατε τη ζωή ενός 16χρονου ανθρώπου που ήπιε παραφλού και αν δεν είχε δουλέψει το σύστημα σωστά θα είχε πεθάνει. Το θέμα λοιπόν είναι πως θα μπορέσουμε να συντονίσουμε τους πόρους που έχουμε, που δεν είναι άπειροι, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε επίσης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με όλους τους φορείς υγείας της Περιφέρειας. Όσον αφορά τον νέο υγειονομικό χάρτη, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «δεν επιθυμεί να το αφήσει ως εκκρεμότητα για τα επόμενα χρόνια» και δήλωσε ότι θα είναι συνεργάσιμος και ανοικτός στην πρόταση που ετοιμάζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 600 θέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ και θα αγοραστούν 250 ασθενοφόρα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κοζάνη, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Παύλο.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης μετέβη στα Γρεβενά όπου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Γρεβενών Γιάννη Γιάτσιο, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Γρεβενών Κυριάκο Ταταρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Τσακνάκη, ενώ επισκέφθηκε και την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Δαβίδ.

Κατά την επίσκεψή του στα Γρεβενά, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή. Όσον αφορά τα ζητήματα του νοσοκομείου, θα τα φτιάξουμε, το νοσοκομείο εδώ το χρειαζόμαστε. Είναι ένα καλό νοσοκομείο για περιφερειακό νοσοκομείο. Το ότι δεν έρχονται οι γιατροί δεν είναι πρόβλημα των Γρεβενών, είναι πανελλήνιο πρόβλημα και σύντομα θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο επιπλέον κινήτρων για να πηγαίνουν οι γιατροί στα περιφερειακά νοσοκομεία. Θέλω να πω μόνο ότι με δική μου απόφαση και του Νίκου Παπαθανάση πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπουν και τα Γρεβενά στο σχέδιο για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, ενώ η αρχική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα εξαιρούσε. Τα επόμενα 4 – 5 χρόνια θα είναι έτη κοσμογονίας για τη Δυτική Μακεδονία διότι θα ξοδευτούν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ που αποκλείεται να μην επηρεάσουν θετικά τη ζωή όλων των Δυτικομακεδόνων. Η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη, δεν είναι μόνο θεωρία. Το θέμα είναι να γίνονται πράγματα για να βρίσκουν οι άνθρωποι δουλειά και να μη χρειαστεί να φύγουν και όσοι έχουν φύγει, να γυρίσουν πίσω. Αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης τετραετίας».

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα συνεχίσει αύριο, Παρασκευή 10 Μαΐου έως και το Σάββατο 11 Μαϊου, την  περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, με επισκέψεις στους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Υπουργού:

Παρασκευή 10 Μαΐου

Καστοριά

10:00 Επίσκεψη στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας – Συνάντηση με φορείς

10:45 Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλο

11:15 Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

12:00 Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Καστοριάς κκ Καλλίνικο

13:00 Επίσκεψη στη ΔΕΕΠ – Δηλώσεις σε ΜΜΕ

Φλώρινα

15:30 Συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο στο Ξενοδοχείο “Lynx”

16:00 Συνάντηση με κομματικά στελέχη (Lynx)

17:30 Δηλώσεις σε ΜΜΕ (Lynx)

18:00 Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Φλώρινας κκ Ειρηναίο

18:30 Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιο Τάσκα

Σάββατο 11 Μαΐου

Φλώρινα

10:00 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Φλώρινας

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: