ΜΕΝΟΥ

Στα «λημέρια» της Υγείας και πάλι ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον μίνι ανασχηματισμό!

Health Newsroom

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο νέος υπουργός Υγείας μετά τον χθεσινό μίνι ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που μετακινήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η επιστροφή του κ. Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας δέκα χρόνια μετά, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Είναι βαθύς γνώστης των θεμάτων της Υγείας και όλο το προηγούμενο διάστημα που διετέλεσε υπουργός σε άλλους τομείς, δεν έχασε ποτέ την επαφή του με τους θεσμικούς παράγοντες του χώρου (Φαρμακευτικές Εταιρείες, Συλλόγους Ιατρών, Συλλόγους Ασθενών), όντας παρών σε αρκετές εκδηλώσεις τους.

Έχει να διαχειριστεί πολλές «καυτές πατάτες» στο Υπουργείο Υγείας –όπως είναι ο εκσυγχρονισμός του ΕΚΑΒ, οι ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το clawback για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες- και κυρίως να «τρέξει» τις μεταρρυθμίσεις που έχει προαναγγείλει προεκλογικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα πρέπει όμως όλοι οι φορείς της Υγείας να υποβάλλουν πάλι τα διαπιστευτήρια τους και τα αιτήματα τους και να καταθέσουν τις αναφορές τους για τα προβλήματα τους πλέον στο νέο υπουργό Υγείας και αυτό είναι κάτι που προκαλεί εκνευρισμό στο χώρο, γιατί καθυστερεί πολλά ζητήματα.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: