ΜΕΝΟΥ

Σκληρές Αλήθειες: Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα υγείας;

Health Newsroom

Της Λάουρας Σταυρίδου

Όταν οι άνθρωποι επιλέγουν ένα πρόγραμμα υγείας, το κάνουν έχοντας στο μυαλό τους, ένα υποθετικό σενάριο ασθένειας.

Οι άνθρωποι αγοράζουν προγράμματα υγείας με την ακράδαντη πεποίθηση πως τίποτα δεν θα συμβεί στους ίδιους, απλώς το να έχεις ένα ασφαλιστήριο υγείας, είναι το σωστό.

Στη πραγματικότητα όμως, η νοσηρότητα υπακούει στους νόμους της πιθανότητας και συνεπώς κάθε ένας από εμάς έχει πιθανότητα να ασθενήσει.

Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής μπορεί να προτείνει λύσεις που θα βρουν εφαρμογή, μόνο όταν γνωρίζει τι είναι πιο πιθανό να συμβεί στον πελάτη του.

Συχνότερα εμφανιζόμενες Ασθένειες:

Ποια είναι η πιο συχνά εμφανιζόμενη ασθένεια σύμφωνα με δεδομένα του 2023;

Μια έρευνα σε ανθρώπους από 31 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο διαπίστωσε ότι η ψυχική υγεία ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας που οι ερωτηθέντες είπαν ότι αντιμετώπιζε η χώρα τους το 2023.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον καρκίνο, στην τρίτη το άγχος και στην τέταρτη την παχυσαρκία.

Οι χρόνιες ασθένειες ταλαιπωρούν πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Το άσθμα, οι πνευμονικές παθήσεις και η πνευμονική υπέρταση, εμπίπτουν στην ομπρέλα των χρόνιων παθήσεων του κατώτερου αναπνευστικού.

Συχνότερα εμφανιζόμενες ασθένειες που οδηγούν στον θάνατο:

Ωστόσο στη πρώτη θέση των ασθενειών που οδηγούν σε θάνατο συναντάμε τις καρδιοπάθειες (mphonline.org) και στη δεύτερη τον καρκίνο.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι χρόνιες παθήσεις του κατώτερου αναπνευστικού που περιλαμβάνουν διάφορες καταστάσεις, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) συμπεριλαμβανομένου του εμφυσήματος και της χρόνιας βρογχίτιδας.

Ακολουθούν το εγκεφαλικό, η νόσος του Αλτσχάιμερ, που είναι μια προοδευτική νευρολογική διαταραχή που προκαλεί τη συρρίκνωση και τον θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων και ο διαβήτης.

Κατά τον σχεδιασμό λοιπόν ενός προγράμματος υγείας, ας σκεφτούμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η Ασφάλιση Σοβαρών Ασθενειών, τα επιδόματα αλλά και οι θεραπείες ανάταξης μετά από μια νοσηλεία και όχι μόνο αυτό καθ’ αυτό το πρόγραμμα υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: