ΜΕΝΟΥ

Σημαντική η συνεισφορά του κλάδου ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία!

Health Newsroom

Κεντρική Φωτογραφία: Δημήτρης Νίκας, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΙΒ

Του Άρη Μπερζοβίτη

Η ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.) πραγματοποιήθηκε, στο Πολιτιστικό Κέντρο, κτήριο «Κωστής Παλαμάς», τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτείας, θεσμικών και ακαδημαϊκών φορέων, του κλάδου της υγείας και μέλη του Συνδέσμου, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (Βασίλης Οικονόμου – ΝΔ, Ιωάννης Τσίμαρης – ΚΙΝΑΛ), Σουλιώτης Κυριάκος – Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Χρήστος Δαραμήλας – Πρόεδρος ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Νίκος Δέδες – Πρόεδρος Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος, “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” και Γραμματέας Ένωσης Ελλήνων Ασθενών,  Γιώργος Καπετανάκης – Πρόεδρος ΕΛΛΟΚ, Νίκος Βέττας – Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Παναγιώτης Φράγκος – Ταμίας ΔΣ ΠΦΣ, κ.α.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΙΒ, κ. Δημήτριος Νίκας αναφέρθηκε στην πολλαπλή και διαχρονική προσφορά του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την κοινωνία, επισημαίνοντας τη συμβολή του στη Δημόσια Υγεία και στη διατήρηση της ποιότητας ζωής. Τόνισε δε πως «Στόχος του ΣΕΙΒ και το 2024 είναι να ενισχύσει το ρόλο του και να αναδείξει περαιτέρω το αποτύπωμα του κλάδου στην χώρα μας και παράλληλα να συνεχίσει με τεκμηριωμένες προτάσεις προς το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών, να προτείνει λύσεις για τα σημαντικά ζητήματα που καθυστερούν τον μετασχηματισμό του συστήματος υγείας και τη διαμόρφωση ενός νέου, αξιόπιστου και βιώσιμου  περιβάλλοντος».

Αναφερόμενος στις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις για τις εταιρείες των Ι/Π είπε ότι «Η δυναμική και οι  προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς των ιατρικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων στην Ελλάδα είναι σημαντικές, προϋποθέτουν όμως δημιουργικό διάλογο και καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων μερών με στόχο την επίλυση επιτέλους των χρόνιων προβλημάτων που εμποδίζουν την ανάπτυξη και την είσοδο νέων ποιοτικών και αξιόπιστων τεχνολογιών στην χώρα μας».

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου να εργαστούν από κοινού προκειμένου να επιτευχθούν άμεσα και οριστικά οι αλλαγές που χρειάζεται ο κλάδος της ιατροτεχνολογίας και να διασφαλιστεί ένα θετικό μέλλον για όλους. Κλείνοντας, ευχήθηκε, μια καλή νέα χρονιά, με επιτυχίες στις επιχειρήσεις  και με την  καινοτομία να πρωταγωνιστεί προς όφελος των ασθενών και της ευρύτερης κοινωνίας.

Δημήτρης Νίκας, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΙΒ, Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής Ανατ. Αττικής, Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

Δημήτρης Νίκας, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΙΒ, Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής Ανατ. Αττικής, Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Κώστας Μαριάκης, Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΣΕΙΒ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: