ΜΕΝΟΥ

Ροχαλητό και Υπνική άπνοια: Εύκολη διάγνωση στο σπίτι από τον Όμιλο Affidea!

Health Newsroom

Snore Check: Η ψηφιακή ανάλυση της αναπνοής σε προνομιακή τιμή

Ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea επισημαίνει την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (15/03) προσφέρει την εξέταση Snore Check σε προνομιακή τιμή.

Συγκεκριμένα, η ψηφιακή ανάλυση της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου είναι η πρώτη απαραίτητη εξέταση για την επιστημονική αντιμετώπιση του ροχαλητού. Σε συνεργασία με την υπηρεσία Κατ’ Οίκον της Affidea, το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό αναλαμβάνει να παραδώσει και να παραλάβει τον εξοπλισμό της εξέτασης στον χώρο του εξεταζόμενου, ενημερώνοντάς τον για την χρήση του. Εφόσον πραγματοποιήσετε τον έλεγχο, την επόμενη ημέρα, κατόπιν σχετικού προγραμματισμού, το προσωπικό της Affidea Κατ’ Οίκον παραλαμβάνει τον εξοπλισμό και τον παραδίδει στον ιατρό, ο οποίος θα αναλύσει τα αποτελέσματα της καταγραφής της αναπνοής κατά τον ύπνο και θα επιληφθεί του προβλήματός σας.

Η ενέργεια ισχύει για κάθε ραντεβού που θα προγραμματιστεί από 1 Μαρτίου έως 31 Μαΐου 2024. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 07:00 έως τις 23:00, στο 210 67 70 700.

Αντιμετώπιση του ροχαλητού με εξυπηρέτηση στον χώρο σας

Εύκολος, φιλικός για παιδιά και ενήλικες, αλλά και οικονομικός τρόπος είναι η ιατρική μέθοδος ψηφιακής ανάλυσης των ήχων της αναπνοής στο σπίτι. Η εξέταση Snore Check είναι εντελώς απλή και ανώδυνη και πραγματοποιείται στον χώρο σας κατά την διάρκεια του ύπνου. Διερευνά με ακρίβεια το είδος και τα αίτια του ροχαλητού, ενώ διαπιστώνει εάν υπάρχει υπνική άπνοια και σε τι βαθμό, δίνοντας στον ιατρό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

80% το ποσοστό των αδιάγνωστων πασχόντων από άπνοια ύπνου στην Ελλάδα

Το ροχαλητό θεωρείται μη φυσιολογική αναπνοή και μπορεί να αποτελεί την πρώτη ένδειξη σοβαρότερων διαταραχών στον ύπνο, συνηθέστερα της υπνικής άπνοιας. Η υπνική άπνοια συμβαίνει όταν έχουμε πλήρεις διακοπές της αναπνοής που διαρκούν από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι και πάνω από ένα λεπτό. Πρόκειται για σοβαρή πάθηση η οποία χρειάζεται ιατρική αντιμετώπιση, εφόσον διαγνωσθεί, καθώς έχει αποδειχτεί ότι συνδυάζεται με τριπλάσιο κίνδυνο θνησιμότητας από κάθε αιτία και με υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Εκτιμάται ότι το 9-12% των ενηλίκων και το 3% των παιδιών πάσχουν από αποφρακτική άπνοια, με το 80% αυτών να παραμένει αδιάγνωστο. Το μεγάλο ποσοστό και στην χώρα μας των αδιάγνωστων πασχόντων από άπνοια ύπνου, ακόμη και ανάμεσα σε πάσχοντες από καρδιαγγειακά νοσήματα, επιβάλλει την αξιοποίηση κάθε πρόσφορου μέσου για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή τους.

Κάθε παιδί με ροχαλητό μπορεί να κάνει επεισόδια άπνοιας στον ύπνο. Η αποφρακτική υπνική άπνοια στα παιδιά πρέπει να διερευνηθεί και να αντιμετωπιστεί έγκαιρα, καθώς συνδέεται με σημαντική νοσηρότητα, με καρδιαγγειακά προβλήματα, καθώς και μαθησιακές, νοητικές και συμπεριφορικές επιπτώσεις.

Τεχνολογία αιχμής και καινοτόμες ιατρικές πρακτικές

Στόχος του Ομίλου Affidea είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλής αξιοπιστίας. Στο πλαίσιο αυτό επενδύει σε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και πρωτοποριακές μεθόδους, εφαρμόζοντας διαδικασίες που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της ασφάλειας των εξεταζόμενων και παράλληλα στη διασφάλιση του βέλτιστου ιατρικού αποτελέσματος.


Σχετικά με τον Όμιλο Affidea

 Ο Όμιλος Affidea αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Ο Όμιλος Affidea εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα το πρόγραμμα βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας. Όλα τα κέντρα είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189.

Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: