ΜΕΝΟΥ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τζάνειο για να ελέγξει τις εργασίες ανακαίνισης!

Health Newsroom

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Το νοσοκομείο Τζάνειο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροΐλο και ενημερώθηκε από το διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Γουζουάση για την πρόοδο των εργασιών.

Σύμφωνα με το διοικητή οι εργασίες γίνονται σε μια επιφάνεια περίπου 4.000 τετραγωνικών μέτρων, σε τέσσερις ορόφους του κύριου κτηρίου ενώ, στον 1ο και 3ο όροφο έχουν ήδη τελειώσει οι εργασίες και έχουν παραδοθεί. Στους συγκεκριμένους ορόφους ξεναγήθηκε μάλιστα ο πρωθυπουργός.

Οι παρεμβάσεις στο νοσοκομείο περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των θαλάμων νοσηλείας, των γραφείων ιατρών και διοικήσεων, των κοινόχρηστων και υποστηρικτικών χώρων 8 νοσηλευτικών μονάδων, τη δημιουργία 32 νέων λουτρών και την πλήρη ανακατασκευή 18 συγκροτημάτων κοινόχρηστων WC.

«Είχε να γίνει ουσιαστική ανακατασκευή στο Τζάνειο νοσοκομείο από το 1960, ενημερώθηκα» ανέφερε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του και συμπλήρωσε «Μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με τις νέες πτέρυγες, με θαλάμους οι οποίοι πια έχουν τουαλέτες, έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, αλλά και εργασίας, σε ένα νοσοκομείο το οποίο είναι τόσο ταυτισμένο με την πόλη του Πειραιά».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη τα έργα γίνονται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και γι’ αυτό ευχαρίστησε το ΤΑΙΠΕΔ, που ως φορέας υλοποίησης δρομολογεί τα έργα για τα νοσοκομεία τα οποία ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πιάνουν τόπο και μέσα από αυτούς υλοποιούμε έργα τα οποία χρόνιζαν εδώ και πολύ καιρό, για την αναβάθμιση συνολικά της δημόσιας υγείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη το προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου και ευχήθηκε γρήγορη ολοκλήρωση των έργων λέγοντας «Έτσι οραματιζόμαστε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας: με ποιοτικές υποδομές, με ουσιαστική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και σε αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθούμε να εργαζόμαστε. Οπότε εύχομαι καλή και γρήγορη ολοκλήρωση των έργων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι παραδόθηκαν ήδη οι δύο πρώτοι όροφοι, πλήρως ανακαινισμένοι και ανακατασκευασμένοι και τώρα κατασκευάζεται ο 3ος  και ακολουθεί ο 4ος όροφος. Στη συνέχεια θα ανακαινιστούν τα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) στο ισόγειο του νοσοκομείου και υπολογίζει ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024, το Τζάνειο θα είναι ένα καινούργιο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι τα έργα αυτά έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» για τη δημόσια υγεία στο οποίο περιλαμβάνονται επίσης, η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός των ΤΕΠ στο Θριάσιο, το ΚΑΤ και το Ιπποκράτειο, η αναβάθμιση των κτηρίων, των ενεργειακών προδιαγραφών, του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και των υποδομών περισσότερων από 150 δομών ΠΦΥ και η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα 312 Κέντρα Υγείας της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: