ΜΕΝΟΥ

Πρόγραμμα «ΠΑΝΤΟΥ»: Συνεχίζουμε να προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες υγείας με τους εθελοντές μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group (HHG), με ανεπτυγμένο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προσφέρει σταθερά, εδώ και χρόνια, δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές υπηρεσίες σε πολίτες που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ με το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την Υγεία», το οποίο μάλιστα έχει πολλές φορές διακριθεί για τη συνεισφορά του στη δημόσια υγεία, καθώς και τα νοσοκομεία Μetropolitan Hospital και Metropolitan General με το πρόγραμμα «Πρόληψη», καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Τα δύο προγράμματα στηρίζονται στην εθελοντική δράση των ιατρών και των εργαζομένων των νοσοκομείων του Ομίλου, οι οποίοι ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και προσφέρουν δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρική μέριμνα και ανθρώπινη φροντίδα σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχουν, τα νοσοκομεία του Ομίλου HHG ενώνουν τις δυνάμεις τους και μετεξελίσσουν τα δύο προγράμματα, δημιουργώντας το νέο πρόγραμμα «Παντού». Το πρόγραμμα «Παντού» διαμορφώνει μια σειρά από δράσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται ετησίως, με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και της παροχής ιατρικής περίθαλψης σε απομακρυσμένες κοινότητες της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, ομάδα 61 εθελοντών, αποτελούμενη από ιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό από τα νοσοκομεία του Ομίλου, επισκέφτηκε στις 14-16 Ιουνίου την Αστυπάλαια και παρείχε δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του νησιού. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν πάνω από 420 κάτοικοι και διενεργήθηκαν πάνω από 1.700 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της νέας πρωτοβουλίας, ο κ. Ανδρέας Καρταπάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, δήλωσε: «Με τις έννοιες της προσφοράς και της αλληλεγγύης να αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της φιλοσοφίας μας, προχωρούμε σε πράξεις κοινωνικής ευθύνης που στο επίκεντρο έχουν τον Άνθρωπο. Με πλήρη συναίσθηση της ευαισθησίας του χώρου που υπηρετούμε, ενός χώρου άμεσα συνδεδεμένου με το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στο συνάνθρωπο, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και πραγματοποιούμε δράσεις που στηρίζουν την Κοινωνία. Μέσα από το νέο μας πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Παντού», ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την πρόληψη και την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα. Πραγματοποιούμε με συνέπεια την εθελοντική δράση μας, βοηθώντας έμπρακτα τους συμπολίτες μας και συνεχίζοντας άοκνα το δυναμικό έργο μας για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας. Λειτουργώντας ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και προωθούμε την ιατρική φροντίδα σε όλη τη χώρα.»

Ο κ. Νικόλαος Κομηνέας, Δήμαρχος Αστυπάλαιας, ανέφερε σχετικά: «Επισκέφτηκε το νησί μας κλιμάκιο αποτελούμενο από 60 περίπου ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτές και συνοδευτικό προσωπικό, το οποίο έστησε στο νησί μας ένα κινητό νοσοκομείο στο χώρο του δημοτικού σχολείου. 

Εξετάστηκαν περισσότερα από 400 άτομα με περιστατικά που αφορούσαν όλες τις ειδικότητες. 

Προεξάρχων της αποστολής ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ”ΥΓΕΙΑ” κ. Ανδρέας Καρταπάνης που επιμελήθηκε προσεκτικά  την όλη οργάνωση εδώ και 2 μήνες. Ο δήμος Αστυπάλαιας εκφράζει τις βαθιές του ευχαριστίες στο ”ΥΓΕΙΑ” στο σύνολο του για τη μεγάλη αυτή προσφορά στο νησί μας που αντανακλά το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου προς τους κατοίκους των μικρών νησιών. 

Καλή αντάμωση του χρόνου»

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: