ΜΕΝΟΥ

Πλατινένιο & Χρυσό Βραβείο στη Pfizer Hellas για τη στρατηγική “Diversity Equity & Inclusion” στα HR Awards 2023!

Health Newsroom

Με 2 βραβεία διακρίθηκε η Pfizer Hellas στο πλαίσιο των φετινών HR Awards, τον θεσμό που αναδεικνύει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των επιχειρήσεων και των ομάδων HR. Στην ευρύτερη κατηγορία “Future of Work”, η Pfizer Hellas απέσπασε το PLATINUM και το GOLD βραβείο στην κατηγορία Diversity, Equity & Inclusion Initiatives/Strategy. Στη συγκεκριμένη κατηγορία βραβεύονται οι εταιρείες και οργανισμοί που υπηρετούν με αριστεία και διαμορφώνουν το Νέο Μέλλον της Εργασίας τόσο στη διαμόρφωση της εμπειρίας των εργαζομένων στο εσωτερικό εργασιακό περιβάλλον όσο και για την μεταφορά του οράματος/αξιών στο ευρύτερο κοινωνικό οικοσύστημα.

Τα βραβεία παρέλαβε η κα. Eιρήνη Παγανοπούλου Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Pfizer, η οποία δήλωσε: «To σημαντικότερο κεφάλαιο για κάθε Οργανισμό είναι οι άνθρωποί του. Και εμείς στη Pfizer Hellas επενδύουμε καθημερινά στους ανθρώπους μας, προσφέροντάς τους ένα εργασιακό περιβάλλον που αγκαλιάζει τη Διαφορετικότητα, τη Συμπερίληψη και την Ισότιμη αντιμετώπιση. Oι διακρίσεις της Pfizer Hellas στα HR Awards είναι μια ακόμα αναγνώριση της στρατηγικής μας αλλά και των δράσεων που υλοποιούμε με επίκεντρο την εργασιακή και προσωπική ευημερία κάθε εργαζόμενου.»

H στρατηγική της Pfizer Hellas σε θέματα Διαφορετικότητας, Ισότιμης Αντιμετώπισης και Συμπερίληψης είναι πολυεπίπεδη καλύπτοντας διαφορετικούς άξονες και κοινωνικές ομάδες. Xαρακτηριστική είναι η συμμετοχή της Pfizer Hellas στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Pfizer το Refugee Leadership Initiative (PRLI), που στόχο έχει να βελτιώσει τη ζωή των προσφύγων με διάφορους τρόπους, όπως την προσφορά θέσεων εργασίας και την καθοδήγηση τους. H Pfizer Hellas συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω προσπάθεια και είναι από τις χώρες που ξεκίνησαν πρώτες να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχοντας μέχρι σήμερα προσλάβει 16 πρόσφυγες που εργάζονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι δράσεις που υλοποιεί η Pfizer Hellas για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και με σκοπό την ισότιμη αντιμετώπιση και τις ίσες ευκαιρίες για όλους. Η συμπερίληψη εργαζόμενων που ανήκουν στην κοινότητα LGBTQ, η πρόσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος γενεών που μπορεί να προκληθεί μεταξύ τον συναδέλφων και τέλος οι ίσες ευκαιρίες αναγνώρισης, εξέλιξης και αποκατάστασης, ανεξαρτήτως φύλου είναι οι βασικοί άξονες της στρατηγικής που ακολουθεί η Pfizer Ηellas σε θέματα Διαφορετικότητας, Ισότιμης Αντιμετώπισης και Συμπερίληψης.

Για την υλοποίηση των δράσεων DEI, στη Pfizer Hellas έχει δημιουργηθεί μια εθελοντική ομάδα εργαζόμενων την “Diversity, Equity& Inclusion Αct!on”, το έργο της οποίας έχει στόχο, όχι μόνο την ανάδειξη και την προώθηση της διαφορετικότητας, αλλά και την ενσωμάτωση όλων των κοινωνικών ομάδων στον εργασιακό χώρο, αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο.

«Στη Pfizer εργαζόμαστε καθημερινά όχι μόνο για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών αλλά και για να συμβάλλουμε στην αλλαγή των αντιλήψεων και των πεποιθήσεων που τροφοδοτούν περιορισμούς και προκαταλήψεις στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Μέσα από την εθελοντική ομάδα Diversity, Equity& Inclusion Αct!on προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα εργασιακό περιβάλλον και μια κοινωνία καλύτερη για όλους χωρίς εξαιρέσεις.» ανέφερε η κα. Λία Μπερτσιάδου, Επικεφαλής της ομάδας «Diversity & Inclusion, Action!», Inflammation & Immunology Lead, Pfizer Greece-Cyprus- Malta.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: