ΜΕΝΟΥ

Ο Όμιλος Sanoptis επενδύει σε Ιδιωτικές Οφθαλμολογικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν.) στην ελληνική αγορά!

Health Newsroom

Του Άρη Μπερζοβίτη

Το ιδιαίτερα θετικό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον που παρουσιάζει η Ελλάδα, όπως η βελτίωση των περισσότερων οικονομικών δεικτών, η αναβαθμισμένη πιστοληπτική ικανότητα και ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την καθιστούν έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ελβετικός πάροχος οφθαλμικών υπηρεσιών υγείας, ο Όμιλος Sanoptis, ξεκίνησε και υλοποιεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της υγείας στην χώρα. Το Ινστιτούτο LaserVision στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Ophthalmica στη Θεσσαλονίκη ήταν οι πρώτες Οφθαλμολογικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας με τις οποίες ο Όμιλος επέλεξε να συνεργαστεί, με βάση το υψηλό επίπεδο επιστημονικής τους εξειδίκευσης και αριστείας στην οφθαλμολογία.

Ήδη από το 2022, η Sanoptis επεκτείνει το καινοτόμο δίκτυό της στη Νότια Ευρώπη, βάσει εκτενούς μελέτης και λεπτομερούς αξιολόγησης δεικτών ποιότητας.

 Το μοντέλο επέκτασης στην Ελλάδα

Ο Όμιλος Sanoptis αποτελεί μακροπρόθεσμο στρατηγικό επενδυτή στον κλάδο και στοχεύει στην παροχή υψηλής ποιότητας οφθαλμολογικών υπηρεσιών και στη διαχείριση και ανάπτυξη οφθαλμολογικών κλινικών και περιφερειακών ιατρείων, κατοχυρώνοντας έτσι ηγετική θέση στην Ελλάδα, καθώς και σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται.

Το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου Sanoptis στην Ελλάδα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό υπερσύγχρονων μονάδων ημερήσιας νοσηλείας. Αυτό θα αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στον Έλληνα ασθενή.

Οι δομές αυτές θα διαθέτουν ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, εξειδικευμένους και έμπειρους οφθαλμίατρους, που θα εφαρμόζουν πρωτόκολλα βέλτιστης πρακτικής, ενώ θα παρέχεται εξατομικευμένη φροντίδα στους ασθενείς.

Η ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης, αξιοπιστίας και αδιαμφισβήτητης κλινικής εμπειρίας, σε συνδυασμό με τη διεθνή και πιστοποιημένη εκπαίδευση χειρουργών, θα αποτελέσουν τον βασικό παράγοντα επιτυχίας για τη σύγχρονη οφθαλμολογία με θετικό αντίκτυπο στους ασθενείς.

Αυτή η εξαιρετικά σημαντική επένδυση, που θα ωφελήσει τον τομέα της υγείας στην Ελλάδα και την κοινωνία συνολικά, θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάδειξη της σημασίας του προληπτικού οφθαλμολογικού ελέγχου σε τακτική βάση σε πληθυσμό επιβαρυμένο δημογραφικά, προκειμένου να αποτραπούν ή να αντιμετωπιστούν επιτυχώς εάν χρειαστεί, ασθένειες όπως το Γλαύκωμα, παθήσεις που σχετίζονται με τον διαβήτη όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και το διαβητικό οίδημα ωχράς ή η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ), οφθαλμικές καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική έκπτωση στην ποιότητα ζωής του ασθενούς ή ακόμα και στην τύφλωση.

Αυτή η επενδυτική πρωτοβουλία συνάδει πλήρως με την εταιρική κουλτούρα και τις αξίες του Ομίλου Sanoptis, όπως η καινοτομία στην υγεία των ματιών, το επιχειρηματικό πνεύμα, η αίσθηση ευθύνης, η συνεργασία και ο αναπτυξιακός προσανατολισμός, με στόχο την παροχή της καλύτερης και απόλυτα εξατομικευμένης ιατρικής φροντίδας στους ασθενείς.

Ο Όμιλος Sanoptis

 Η Sanoptis είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος στον τομέα της Οφθαλμολογίας τα τελευταία 5 χρόνια, με 300 επιλεγμένα οφθαλμολογικά κέντρα, κλινικές και ιατρεία, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην Ελβετία και τη Γερμανία.

Τα κέντρα αυτά παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οφθαλμικής φροντίδας σε ασθενείς σε κλινικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό και επεμβατικό – χειρουργικό επίπεδο, καλύπτοντας όλο το φάσμα της σύγχρονης οφθαλμολογίας.

Μεταξύ των υπηρεσιών αιχμής που παρέχονται στα εξειδικευμένα κέντρα είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης του καταρράκτη, διαθλαστικές επεμβάσεις με laser για μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό, καθώς και σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας με premium εμφυτεύματα ενδοφθάλμιων φακών (ενδοφακών), θεραπευτικές μέθοδοι για το γλαύκωμα, επεμβάσεις στραβισμού, μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, καθώς και χειρουργικές επεμβάσεις υαλοειδούς – αμφιβληστροειδούς για αποκατάσταση αποκόλλησης ή αφαίρεσης επιαμφιβληστροειδικής μεμβράνης (υαλοειδεκτομές – βιτρεκτομές), ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις (ενέσεις) για παθολογίες του οπισθίου ημιμορίου του οφθαλμού και τέλος αισθητικές επεμβάσεις αποκατάστασης των βλεφάρων (βλεφαροπλαστικές).

Με πολυετή εμπειρία στον κλάδο, η διοίκηση του Ομίλου αναπτύσσει δομές υγείας που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, απασχολώντας πάνω από 3.000 εργαζόμενους. Διακεκριμένοι επιστήμονες και ιατροί, αναγνωρισμένοι για την τεχνογνωσία και κατάρτισή τους, αποτελούν την ομάδα του Ομίλου Sanoptis, η οποία εφαρμόζει νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα και παρέχει προηγμένη ιατρική εκπαίδευση με έμφαση στην καινοτομία.

 

                                                                          —

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: