ΜΕΝΟΥ

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας της φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί!

Health Newsroom

Του Άρη Μπερζοβίτη

Στην τελετή θεμελίωσης της νέας πτέρυγας του εργοστασίου της φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί, παραβρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το εργοστάσιο της Boehringer Ingelheim στο Κορωπί, εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς σε παγκόσμιο Hub παραγωγής καινοτόμων αντιδιαβητικών φαρμάκων, καθώς προχωρά με πυρετώδεις ρυθμούς το επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

«Η Ελλάδα γίνεται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός», επισήμανε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:
«Η επένδυση αυτή αποδεικνύει την πίστη της εταιρείας στην Ελλάδα. Χαριτολογώντας έλεγα πόσο προνοητική ήταν η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, καθώς έγινε πριν μεταφερθεί στην περιοχή το αεροδρόμιο της Αθήνας. Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να γίνει σημείο αναφοράς για τη φαρμακευτική βιομηχανία. Από το 2019 κεντρική στρατηγική της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των επενδύσεων στη φαρμακοβιομηχανία».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε παράλληλα στις τεχνολογικές εξελίξεις τονίζοντας ότι «είμαστε μπροστά σε μια επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης. Από τον τρόπο με τον οποίο θα στήσετε το νέο σας εργοστάσιο μέχρι τις μελέτες. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει η Ελλάδα να την παράγει ή να την καταναλώνει». Και κατέληξε:
«Όλα αυτά αποτελούν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Ευχαριστώ την εταιρεία που εμπιστεύεται την Ελλάδα. Αλλά πρωτίστως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση ή το κλίμα, αλλά εσάς τους εργαζόμενους. Είστε μια ομάδα που παράγει αποτελέσματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: