ΜΕΝΟΥ

Ο απινιδωτής στα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας. Τι χρειάζεται να παρέχει ένα συμβόλαιο;

Γράφει η Λάουρα Σταυρίδου

Ο απινιδωτής είναι μια εμφυτεύσιμη συσκευή που αντιμετωπίζει επικίνδυνες καρδιακές αρρυθμίες.

Το μέγεθος της είναι μικρό και εμφυτεύεται σε ασθενείς με σοβαρό επεισόδιο ταχυκαρδίας, ή σε ασθενείς που πάσχουν από στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια ή έχουν πρόβλημα με το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς.

Τα περισσότερα συμβόλαια υγείας καλύπτουν την τοποθέτηση του απινιδωτή. Συνήθως οι προϋποθέσεις κάλυψης βρίσκονται σε ένα άρθρο του συμβολαίου με τίτλο «εμφυτεύσιμα υλικά και τεχνητά όργανα του σώματος» ή κάποιον άλλον παρεμφερή τίτλο.

Μέσα στις προϋποθέσεις είναι η περίοδος αναμονής και η κάλυψη συγγενών παθήσεων.

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα γεννιούνται 800 -1.000 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Ορισμένες φορές η συγγενής ανωμαλία της καρδιάς είναι ελαφριάς μορφής και δεν παρουσιάζονται συμπτώματα αλλά εμφανίζονται αργότερα στην παιδική, εφηβική ηλικία ή ακόμα και μετά την ενηλικίωση.

Συνεπώς θα πρέπει στο συμβόλαιο να υπάρχει και η σχετική πρόβλεψη για την κάλυψη συγγενών παθήσεων.

Σε ορισμένα ασφαλιστήρια υγείας οι συγγενείς παθήσεις που καλύπτονται με αναμονή ενός έτους είναι οι συγγενείς παθήσεις του αναπνευστικού, πεπτικού, γεννητικού και ουροποιητικού συστήματος, ενώ για τις παθήσεις καρδιάς απαιτούνται πέντε έτη αναμονής.

Επίσης στα περισσότερα συμβόλαια εξαιρείται η αντικατάσταση ή αλλαγή εξαρτημάτων, αναλώσιμου υλικού όλων των εμφυτεύσιμων υλικών και τεχνητών οργάνων του σώματος.

Το άρθρο αυτό δεν απευθύνεται μόνο ορισμένους ανθρώπους που ανησυχούν μήπως έχουν κληρονομική προδιάθεση για προβλήματα καρδιάς.

Αποτελεί έναν προβληματισμό για κάθε δυνητικό ασφαλιζόμενο, που πιστεύει πως η αγορά ενός προγράμματος υγείας είναι μια υπόθεση ρουτίνας και δεν χρειάζεται η συμβουλή ενός Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Ωστόσο όπως η παραπάνω περίπτωση, έτσι και πάρα πολλές άλλες, απαιτούν τις εξειδικευμένες γνώσεις ενός ασφαλιστικού Συμβούλου, οι οποίες χρειάζονται πριν τη σύναψη της σύμβασης και φυσικά πριν να συμβεί ένα γεγονός για το οποίο θα χρειαστεί η αποζημίωση.

Συνήθως ο δυνητικός πελάτης δεν γνωρίζει αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες και καλό θα ήταν να εξηγούμε την πολυπλοκότητα των χειρισμών μιας αποζημίωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: