ΜΕΝΟΥ

Νέα Διοίκηση στη Win Medica και νέα βιομηχανική μονάδα στην Τρίπολη!

Health Newsroom

Του Άρη Μπερζοβίτη

Η Win Medica ανακοίνωσε τη νέα Διοίκηση και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο Δ.Σ. τον Δημήτριο Τρύφων και αντιπρόεδρο Δ.Σ. και διευθύνοντα σύμβουλο τον Χρήστο Σωτηρίου. Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου συνίσταται από διακεκριμένες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου. Σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής με ισχυρές προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο την καθιέρωση ενός δυναμικού πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης, ικανού να  διασφαλίσει τη διατήρηση, αλλά και την αύξηση των θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικής ανάπτυξης, καθώς και τη δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας για τους ασθενείς και τα συστήματα.

Αποτελώντας αμιγώς ελληνική φαρμακευτική εταιρεία με σημαντικές εγχώριες και διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, η Win Medica στοχεύει να ισχυροποιήσει τη θέση της και στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά υλοποιώντας ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα σε έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της. Επιπλέον, με ορίζοντα το τέλος του 2024 η Win Medica θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή της νέας υπερσύγχρονης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής ογκολογικών φαρμάκων στην Τρίπολη.

Αναφερόμενος στη νέα Διοίκηση, αλλά και στη νέα επένδυση της Win Medica, ο πρόεδρος Δ.Σ. της εταιρείας, κ. Δημήτριος Τρύφων επισήμανε: «Στόχος της νέας Διοίκησης είναι ο ομαλός μετασχηματισμός του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας από αμιγώς εμπορικό σε εμπορικό και παραγωγικό με τη δημιουργία της μεγαλύτερης εγχώριας μονάδας παραγωγής ογκολογικών στέρεων φαρμάκων στην Τρίπολη. Μέσω αυτού η Win Medica θα έχει τη δυνατότητα ελέγχου της παραγωγής και της επάρκειας κρίσιμων για τη δημόσια υγεία της χώρας φαρμάκων, αλλά και εξαγωγών σε τρίτες χώρες. Ευελπιστούμε επιπλέον πως οι πωλήσεις μας στο εξωτερικό θα συμβάλλουν στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας της εταιρείας μας. Η Win Medica στοχεύει στην εδραίωσή της ως μια εταιρεία που θα μπορεί να παρέχει στο Κράτος και στην ιατρική κοινότητα καινοτόμα εργαλεία για την κάλυψη ανικανοποίητων ιατρικών αναγκών, καθώς και εξαιρετικής ποιότητας εγχώρια (ευρωπαϊκώς) παραγόμενα φάρμακα που θωρακίζουν τους ασθενείς, προσφέρουν εξοικονομήσεις στη φαρμακευτική δαπάνη και ενισχύουν την  ελληνική οικονομία».

Αντίστοιχα, σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της Win Medica, κ. Χρήστος Σωτηρίου δήλωσε: «Με τη νέα Διοίκηση επιδιώκουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας και στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της στην Ελλάδα με την ανάδειξη της αξίας των προϊόντων της προς την Ιατρική κοινότητα, το Κράτος και τους Έλληνες ασθενείς. Πιστεύουμε πως με τις νέες δομές και διαδικασίες της, η Win Medica θα πετύχει σταθερή αύξηση της διείσδυσής της στις κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται μέσω της έγκαιρης και ταχείας εισαγωγής στην αγορά των νέων προϊόντων του χαρτοφυλακίου μας. Προς διαφύλαξη των παραπάνω ενισχύουμε στοχευμένα το χαρτοφυλάκιό μας με νέα προϊόντα και συνεργασίες και επενδύουμε στην επιστήμη και στο μέλλον, με το νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης και το Εργοστάσιο στην Τρίπολη, στοχεύοντας πλέον και στις διεθνείς αγορές. Βασική μας επιδίωξη είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Win Medica προς όφελος των ασθενών, της θεραπευτικής, της απασχόλησης και της εθνικής μας οικονομίας».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: