ΜΕΝΟΥ

ΜΗΤΕΡΑ: Εκδήλωση για τα Social media με διεθνούς φήμης επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια του Yale & του Harvard!

Κεντρική φωτογραφία από αριστερά: Ηλίας Αθανασιάδης, Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής & Μ.Η.Θ. Μονάδας Ημερήσιας Θεραπείας ΜΗΤΕΡΑ, Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ, Γρηγόρης Τσιώτος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Α’ Χειρουργικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ, Αντιπρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ, Ajay K. Singh, Senior Associate Dean for Global and Continuing Education της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, Βασίλειος Σιούλας, Γυναικολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Α’ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας ΜΗΤΕΡΑ, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ, Στέφανος Χανδακάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ., Γεώργιος Ιωαννίδης, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Γενικός Γραμματέας Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ, Μέλος ΔΣ ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, Σταύρος Σουγιουλτζής, Επιχειρησιακός Διευθυντής ΜΗΤΕΡΑ


Εκδήλωση με θέμα “Social Media for good” διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το ΜΗΤΕΡΑ, με την συμμετοχή δυο διεθνώς διακεκριμένων επιστημόνων, τον Nicholas A. Christakis, Sterling Professor of Social and Natural Science του Πανεπιστημίου Yale και τον Ajay K. Singh, Senior Associate Dean for Global and Continuing Education της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Harvard.

Η εκδήλωση που εντάσσεται σε μια σειρά ενημερωτικών ομιλιών που διοργανώνει το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΜΗΤΕΡΑ, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους ιατρών και επαγγελματιών υγείας, που είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την πολύπλευρη δυναμική και την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κλάδο της υγείας.

Η μοναδική αυτή εκδήλωση για τα ελληνικά δεδομένα, υπογραμμίζει πως το ΜΗΤΕΡΑ, ως μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare, πρωτοστατεί στον τομέα της εκπαίδευσης έχοντας πρόσβαση σε κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως και διατηρώντας ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με καταξιωμένους επιστήμονες. Ο Όμιλος HHG άλλωστε έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του κλάδου της ιατρικής επιστήμης στην χώρα μας.

Με την παραδοχή πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και ένα από τα κύρια μέσα επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών, για όλες σχεδόν τις ηλικίες, στόχος της εκδήλωσης ήταν να διερευνηθεί κατά πόσο ο σύγχρονος ασθενής ωφελείται από αυτήν την ευρέως διαδεδομένη μορφή επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, αξιοποιώντας αποτελεσματικά αυτά τα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος του.

Ο Καθηγητής Nicholas A. Christakis, εμβάθυνε στους περίπλοκους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι ενσωματώνονται στα κοινωνικά δίκτυα και ανέλυσε πως τα δίκτυα αυτά διέπονται από συγκεκριμένες βιολογικές, ψυχολογικές, κοινωνιολογικές και μαθηματικές αρχές. Η εκτεταμένη έρευνά του και το πρωτοποριακό του έργο έριξαν φως στις μετασχηματιστικές δυνατότητες των πλατφορμών των κοινωνικών δικτύων και πώς αυτά διαμορφώνουν τη ζωή μας.

Ο Καθηγητής Ajay K. Singh, με την τεράστια εμπειρία του ως κλινικός ιατρός και εκπαιδευτικός, παρείχε ανεκτίμητες προοπτικές για την υπεύθυνη και ηθική πλοήγηση στο ψηφιακό τοπίο, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία της αξιοποίησης των κοινωνικών μέσων ως εργαλείο για συνεχή μάθηση, επαγγελματική ανάπτυξη και παγκόσμια συνεργασία.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare δίνει έμφαση στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή της ιατρικής προόδου. Με όχημα την καινοτομία, προωθεί την υψηλών προδιαγραφών περίθαλψη και την αλληλεπίδραση με την κοινότητα και προσαρμόζεται στις τεχνολογικές εξελίξεις, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

 

Συμμετέχοντες στην εκδήλωση “Social media for good

Nicholas A. Christakis, Sterling Professor of Social and Natural Science του Πανεπιστημίου Yale

 Ajay K. Singh, Senior Associate Dean for Global and Continuing Education της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Harvard

Στέφανος Χανδακάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ.

Βασίλειος Σιούλας, Γυναικολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Α’ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας ΜΗΤΕΡΑ, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ

Γεώργιος Ιωαννίδης, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Γενικός Γραμματέας Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ, Μέλος ΔΣ ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις

Γρηγόρης Τσιώτος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Α’ Χειρουργικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ, Αντιπρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ

Από αριστερά : Γεώργιος Ιωαννίδης, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Γενικός Γραμματέας Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ, Μέλος ΔΣ ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, Γρηγόρης Τσιώτος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Α’ Χειρουργικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ, Αντιπρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ, Ηλίας Αθανασιάδης, Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής & Μ.Η.Θ. Μονάδας Ημερήσιας Θεραπείας ΜΗΤΕΡΑ, Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡA

Συμμετέχοντες στην εκδήλωση “Social media for good


Ο Nicholas A. Christakis, M.D., Ph.D., M.P.H., είναι καθηγητής Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Yale. Το έργο του είναι στους τομείς της επιστήμης των δικτύων, της βιοκοινωνικής επιστήμης και της γενετικής της συμπεριφοράς. Διευθύνει το Human Nature Lab και είναι συνδιευθυντής του Yale Institute for Network Science. Εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής το 2006, της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης το 2010 και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών το 2017. Το 2009, ο καθηγητής Χριστάκης ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Time στον ετήσιο κατάλογο των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Το 2009 και το 2010, συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Foreign Policy στον ετήσιο κατάλογο των 100 κορυφαίων παγκόσμιων στοχαστών.

 

 

Ο Ajay K. Singh, MBBS, FRCP, MBA, είναι Senior Associate Dean for Global and Continuing Education στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και διευθυντής του προγράμματος Master in Medical Sciences in Clinical Investigation Program στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ (HMS).Είναι ανώτερος νεφρολόγος στο νεφρικό τμήμα του νοσοκομείου Brigham and Women’s Hospital. Ο Dr. Singh έχει περάσει πάνω από 30 χρόνια στην ανάπτυξη προγραμμάτων και στη διδασκαλία μεταπτυχιακών προγραμμάτων, τόσο στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ όσο και στο Νοσοκομείο Brigham and Women’s. Τα ενδιαφέροντα του Dr. Singh περιλαμβάνουν την κλινική έρευνα, την εκπαίδευση στην κλινική έρευνα και την ανάπτυξη προγραμμάτων. Είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών του Λονδίνου και έχει MBA από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: