ΜΕΝΟΥ

Μήνυμα ζωής από τη Servier Hellas και 20 γενναίους ανθρώπους που βίωσαν την εμπειρία του καρκίνου! (βίντεο)

Health Newsroom

*Συνέντευξη στον Κωστή Σπύρου

Κεντρική φωτογραφία: Ο κ. Κωστής Σπύρου με τον κ. Ziad Matta

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με τίτλο «Μια γεύση από ζωή» για την καίρια σημασία της πρόληψης, αλλά και ένα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο εγκαινίασε η Servier Hellas με την παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου και της ομότιτλης ταινίας*.

«Ο καρκίνος δεν ξεχωρίζει αν είσαι νέος ή αν είσαι μεγάλος στην ηλικία. Κάθε σπίτι έχει έναν άνθρωπο, έναν γνωστό, έναν φίλο, έναν συγγενή που πάσχει από αυτό» διαβάζουμε στις πρώτες σελίδες του βιβλίου. Σε αυτά τα λόγια μιας γυναίκας που δίνει τη μάχη της με τη νόσο συνοψίζεται η αλήθεια πίσω από την ανάληψη της πρωτοβουλίας. Ότι όλοι μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούμε στη θέση ενός ασθενή με καρκίνο ή των αγαπημένων του προσώπων και τότε θα χρειαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη και κατανόηση.

Αντιλαμβανόμενη αυτήν την ανάγκη, η Servier Hellas μέσω της πρωτοβουλίας «Μια γεύση από ζωή», έδωσε φωνή σε 20 γενναίους ανθρώπους που βίωσαν την εμπειρία του καρκίνου, δημιουργώντας ένα βιβλίο με 20 προσωπικές ιστορίες. Επιπλέον, το βιβλίο έγινε η αφορμή για τη δημιουργία της ομότιτλης ταινίας, στην οποία συμμετέχουν οι 7 από τους 20 πρωταγωνιστές του βιβλίου, επιτρέποντάς μας να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο στις ιστορίες τους. Το μήνυμα διττό: Στο ευρύ κοινό, ένα ισχυρό μήνυμα για την καίρια σημασία του προληπτικού ελέγχου. Σε όλους όσοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον καρκίνο: δεν είστε μόνοι!

Καθώς «ταξιδεύουμε» μέσα από τις ιστορίες, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που ξεκινάει με φόβο και αγωνία προοδευτικά εξελίσσεται σε αισιοδοξία, ελπίδα και γενναιότητα και ότι η αγάπη και η θέληση είναι το πιο δυνατό κίνητρο. Στην ταινία, όπως και στη ζωή, το αρνητικό στοιχείο συνυπάρχει με το θετικό, η αγωνία με την αισιοδοξία και μαζί, συνθέτουν «τη γεύση της ζωής».

Από την ανησυχία στο άκουσμα της διάγνωσης, στη διαχείριση της «καταιγίδας» των συναισθημάτων που προκαλούνται, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις επιπτώσεις της θεραπείας, η ίδια η ζωή επαναπροσδιορίζει πολύ άμεσα τις προτεραιότητές της, ενώ παίρνει δύναμη από την υποστήριξη του οικογενειακού, φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος. Αυτοί είναι οι κοινοί παρονομαστές των ιστοριών. Ιστορίες που μας θυμίζουν πόσο ξεχωριστό είναι το ταξίδι της ζωής μας και αποδεικνύουν πως υπάρχει τρόπος να βρούμε την ομορφιά, τη δύναμη και την αισιοδοξία ακόμα και στις πιο δύσκολες διαδρομές. Η νόσος που το άκουσμά της γεννά μεγάλο φόβο, γίνεται αφορμή για την ανάδειξη της αντοχής του ανθρώπινου πνεύματος. «Δεν υποκύπτω στον καρκίνο», διαβάζουμε χαρακτηριστικά στις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Ένα ακόμη στοιχείο που καθιστά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεχωριστή, είναι ότι παράλληλα με τη φωνή των γενναίων αυτών ανθρώπων, αποτυπώνει τα συναισθήματα των εργαζομένων της Servier Hellas. Πράγματι, στο τέλος κάθε κεφαλαίου διαβάζουμε μια μικρή παράγραφο η οποία συνοψίζει τον αντίκτυπο που είχε η συγκεκριμένη ιστορία στους ίδιους τους ανθρώπους του οργανισμού και τα «μαθήματα ζωής» που αποκόμισαν από αυτήν. Επιπλέον, κάθε ιστορία συνοδεύεται από μια όμορφη παιδική ζωγραφιά, φιλοτεχνημένη από τα παιδιά των εργαζομένων. Με ζωντανά χρώματα και θετικές εικόνες, εμπνευσμένες από τα αισιόδοξα μηνύματα των αφηγήσεων, οι ζωγραφιές αυτές ενισχύουν την αγάπη και την υπερηφάνεια που όλη η ομάδα της Servier Hellas νιώθει για την πρωτοβουλία αυτή.

Ο General Manager Servier Hellas & Cyprus, Ziad Matta δήλωσε: «Ο καρκίνος μας αφορά όλους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και μπορούμε να λάβουμε πολύτιμα μαθήματα ζωής από τους ανθρώπους που έχουν έλθει αντιμέτωποι μαζί του – αρκεί να ακούσουμε όσα έχουν να μας πουν. Οι ιστορίες που περιλαμβάνει το βιβλίο και η ταινία «Μια γεύση από ζωή», παρά τις διαφορές και την ποικιλομορφία τους, μας υπενθυμίζουν πόσο μοιάζουν οι αντιδράσεις όλων μας σε στιγμές αγωνίας και μας διαβεβαιώνουν ότι τα πιο δύσκολα ταξίδια μπορούν να μας οδηγήσουν στους πιο όμορφους προορισμούς. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων μας στη Servier Hellas, καθώς μας έδωσε την ευκαιρία να συνδεθούμε έμπρακτα με το όραμά μας: να δημιουργούμε ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο για τους ασθενείς και για ένα βιώσιμο κόσμο. Ελπίζουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να βρουν τη δύναμη που χρειάζονται για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους με αισιοδοξία. Ο χρόνος είναι ένα αγαθό πολύτιμο για όλους μας. Ακόμη περισσότερο για τους ανθρώπους που βιώνουν την εμπειρία του καρκίνου. Το γεγονός ότι αυτές οι ιστορίες μεταφέρονται πλέον μέσω ενός βιβλίου και μίας ταινίας φαίνεται να είναι ο καλύτερος τρόπος για να μείνουν ζωντανές στο χρόνο, δημιουργώντας διαχρονική και πραγματική αξία τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Και αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν συνειδητά σκεφτόμαστε ότι συχνά το να νικήσουμε τον καρκίνο σημαίνει ότι πράξαμε σωστά και ήμασταν συνεπείς με τις προληπτικές μας εξετάσεις στο σωστό χρόνο. Ως εκ τούτου, αισθανόμαστε προνομιούχοι και ευγνώμονες που είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε την εμπειρία της πρωτοβουλίας «Μια γεύση από ζωή» με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους αυτούς που μας έμαθαν ότι μπορούμε να βρούμε την ομορφιά ακόμα και σε δύσκολα ταξίδια».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το τρέιλερ της ταινίας «Μια γεύση από ζωή» εδώ.

*Το βιβλίο και η ταινία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, χωρίς κανέναν εμπορικό σκοπό.
Για τη Servier

Η Servier είναι ένας διεθνής φαρμακευτικός όμιλος, ο οποίος διοικείται από ένα Ίδρυμα. Ιδρύθηκε με σκοπό να υπηρετεί την υγεία, ενώ φιλοδοξεί να έχει ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο, για τους ασθενείς και για ένα βιώσιμο κόσμο. Με το μοναδικό μοντέλο διακυβέρνησής της, είναι σε θέση να υπηρετεί πλήρως τον προορισμό της με ένα μακροπρόθεσμο όραμα: να είναι δεσμευμένη στη θεραπευτική πρόοδο ώστε να υπηρετούνται οι ανάγκες των ασθενών. Οι 21.900 υπάλληλοι του Ομίλου είναι δεσμευμένοι στον προορισμό του, ο οποίος αποτελεί πηγή έμπνευσης καθημερινά. Ηγέτης στην καρδιολογία, φιλοδοξία του Ομίλου Servier είναι να αποτελεί έναν αναγνωρισμένο, επικεντρωμένο και καινοτόμο παράγοντα στην ογκολογία, εστιάζοντας σε δύσκολα αντιμετωπίσιμους καρκίνους. Για αυτό το λόγο ο Όμιλος επενδύει άνω του 70% του προϋπολογισμού της Έρευνας & Ανάπτυξης με σκοπό την ανάπτυξη στοχευμένων και καινοτόμων θεραπειών στην ογκολογία. Η Νευροεπιστήμη και οι Ανοσοφλεγμονώδεις νόσοι αποτελούν μελλοντικούς μοχλούς ανάπτυξης. Σε αυτές τις θεραπευτικές κατηγορίες, η Servier εστιάζει σε περιορισμένο αριθμό νόσων στις οποίες το ακριβές προφίλ ασθενών καθιστά δυνατή την ιατρική ακριβείας με τη χορήγηση στοχευμένων θεραπειών. Προκειμένου να παρέχει πρόσβαση στη μέγιστη δυνατή φροντίδα υγείας για όλους σε χαμηλότερο κόστος, ο Όμιλος προσφέρει επίσης μία σειρά ποιοτικών γενόσημων φαρμάκων που καλύπτουν τις περισσότερες παθολογικές καταστάσεις, βασιζόμενος σε ισχυρές εταιρείες με έδρα τη Γαλλία, την Ανατολική Ευρώπη, τη Βραζιλία και τη Νιγηρία. Σε όλους αυτούς τους τομείς, ο Όμιλος εντάσσει τη φωνή του ασθενούς σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής ενός φαρμάκου. Με έδρα τη Γαλλία, η Servier έχει ισχυρή γεωγραφική παρουσία σε πάνω από 150 χώρες και ένα κύκλο εργασιών €5,3 δις. το 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.servier.com.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: