ΜΕΝΟΥ
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Ο Αχιλλέας Πλουμίδης Κέντρο ευρωπαϊκής Αναφοράς για τις εξελίξεις στην Ουρολογία!

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Ο Αχιλλέας Πλουμίδης Κέντρο ευρωπαϊκής Αναφοράς για τις εξελίξεις στην Ουρολογία!

Health Newsroom

Η Ελλάδα διαθέτει τους καλύτερους γιατρούς σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό οι Έλληνες πρέπει να το εμπεδώσουν, ώστε να μην αναζητούν τη θεραπεία τους στο εξωτερικό. Ο Βασίλης Αποστολόπουλος θα νιώθει πολύ υπερήφανος που ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διαθέτει την «αφρόκρεμα» της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας, και οι Κλινικές του Ιατρικού αποτελούν Κέντρα Αναφοράς για τις ιατρικές εξελίξεις διεθνώς.

Ο χειρουργός ουρολόγος Αχιλλέας Πλουμίδης είναι ένας από τους ιατρούς του Ιατρικού Κέντρου με σημαντική ερευνητική δραστηριότητα και πολλές πρωτοποριακές επεμβάσεις, ο οποίος χαίρει της αναγνώρισης και της εκτίμησης των συναδέλφων του σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλές είναι οι διακρίσεις που έχει λάβει διεθνώς, ανάμεσα στις οποίες και η εκλογή του να συμμετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Χειρουργικής Ουρολογικής Εταιρείας, που εκδίδει τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη θεραπευτική αντιμετώπιση όσων πάσχουν από ουρολογικά προβλήματα. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία τον προσκαλεί επανειλημμένα να εκπαιδεύει ειδικευόμενους ιατρούς.

Το κλείσιμο της φετινής χρονιάς τον βρίσκει με μια σημαντική παρουσία στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια τόσο ως ομιλητής, παρουσιάζοντας με την επιστημονική του ομάδα τις καινοτόμες επεμβάσεις που πραγματοποιεί, για να σώσει ζωές και να δώσει καλύτερη υγεία στους ασθενείς του, όσο και ως εκπαιδευτής μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις του και την εμπειρία του σε νέους ειδικευόμενους στον τομέα της Ουρολογίας. Είναι πολλές οι συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια, ωστόσο σταχυολογήσαμε παρακάτω τους πιο σημαντικούς σταθμούς.

Πριν λίγες μέρες ο κ. Πλουμίδης και η ομάδα του -προσκεκλημένοι της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU)- εκπαίδευσαν στο πλαίσιο του ESU/ESTs2 Workshop ειδικευόμενους από όλη την Ευρώπη στην προχωρημένη Ενδοουρολογία και τη χρήση της Laser τεχνολογίας. Οι ειδικευόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στη χειρουργική τεχνική της Laser λιθοτριψίας λίθων νεφρού και ουρητήρα. Η κλινική του κ. Πλουμίδη στο Ιατρικό Κέντρο για άλλη μια φορά έχει πρωτοπορήσει εφαρμόζοντας διαδερμική νεφρό-λιθοτριψία με ταυτόχρονη εύκαμπτη ουρητηροσκόπηση. Μάλιστα η κλινική του κ. Πλουμίδη είναι η μόνη στο Ιατρικό Κέντρο που εφαρμόζει επί σειρά ετών mini διαδερμική νεφρό-λιθοτριψία σε ύπτια θέση (supine mini-PCNL) με high power Laser.

Ένα μήνα πριν η Κλινική του Αχιλλέα Πλουμίδη για άλλη μια χρονιά προσκλήθηκε στο μεγαλύτερο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ουρολογία #ERUS22 που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πλουμίδης με την επιστημονική του ομάδα είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν την εμπειρία τους πάνω σε επεμβάσεις του προστάτη, της ουροδόχου κύστης, αλλά και της γυναικείας πρόπτωσης του πυελικού εδάφους.

Λίγες μέρες νωρίτερα από την Βαρκελώνη, συμμετείχαν στο ESU-ESTs2 Workshop, που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία (EAU) στην Πράγα. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συμβάλλουν στην εκπαίδευση 64 ειδικευόμενων ουρολόγων από όλη την Ευρώπη στον τομέα της ενδοουρολογίας και στην Laser λιθοτριψία λίθων του ουρητήρα και του νεφρού.

Εξάλλου στο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο παρουσίασαν μοναδικά περιστατικά ρομποτικής χειρουργικής που απαιτούν μεγάλη εμπειρία. Το μήνυμα που μετέφεραν στους συνέδρους είναι ότι ο προχωρημένος καρκίνος του όρχεως που απαιτεί αμφοτερόπλευρο οπισθοπεριτοναϊκό λεμφαδενικό καθαρισμό (μετά από ΧΜΘ) μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί επιτυχώς, με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο και ταχεία νοσηλεία, χωρίς συμβιβασμό στο ογκολογικό αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: