ΜΕΝΟΥ

ΙΑΣΩ Παίδων: 12η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα»!

Η12ηΥβριδική Επιστημονική Ημερίδα του ΙΑΣΩ Παίδωνμε θέμα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα», θα πραγματοποιηθεί τοΣάββατο 27 Απριλίου 2024, ώρα 09:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ (Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι). 

Διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο το φάσμα των παιδιατρικών ειδικοτήτων και προσκεκλημένοι ομιλητές θα συμμετέχουν στην ημερίδα παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα, καθώς και νέες μεθόδους, που εφαρμόζονται σήμερα στην Παιδιατρική Επιστήμη και Πρακτική. 

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με την εισήγηση της νοσηλευτικής υπηρεσίας και την παρουσίαση νεότερων δεδομένων από το χώρο των λοιμώξεων, όπως είναι η Ψώρα, η Ιλαρά και ο Κοκκύτης, ενώ θα γίνει αναφορά στα βραχέα σχήματα αντιμικροβιακής θεραπείας στα παιδιά. 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε επίκαιρα θέματα παιδιατρικής, όπως είναι οι Ατοπικές Εκδηλώσεις, η Ηωσινοφιλική Οισοφαγίτιδα, η Μυοκαρδίτιδα, ο Συγγενής Υπερινσουλινισμός, η Νεογνική Υπογλυκαιμία, αλλά και σε επίκαιρα θέματα Νεφρολογίας, και συγκεκριμένα στην Οξεία Νεφρική Ανεπάρκεια σε νεογνά και βρέφη και στη συνεχιζόμενη Φροντίδα του παιδιού με Νεφρική Νόσο στην ενήλικη ζωή. 

Στη συνέχεια, θα γίνει εκτενής αναφορά στα Θρομβωτικά Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια στα παιδιά, στη Νεανική Ινομυαλγία, στον υγιεινό τρόπο ζωής από τη γέννηση ως την εφηβεία, στην Κοχλιακή Εμφύτευση ως σύγχρονη αντιμετώπιση της Βαρηκοΐας, στην Παγκόσμια Εβδομάδα Πρωτοπαθών Ανοσοεπαρκειών και στη Διεθνή Ημέρα Ανοσολογίας. 

Τέλος, στο πλαίσιο της ημερίδας, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των ακόλουθων περιστατικών:  

  • Συγγενές Τεράτωμα Στομάχου 
  • Σπάνια επιπλοκή Σκωληκοειδούς Απόφυσης σε κορίτσι ηλικίας 16 ετών 
  • Πλάγιο Τραχηλικό Συρίγγιο επί εδάφους Χρόνιας Οστεομυελίτιδας από φλεγμονή οδόντος. Ένα σπάνιο περιστατικό 
  • Οξεία Μηνιγγίτιδα σε βρέφος από Μηνιγγιτιδόκοκκο Β 
  • Υπερανδρογοναιμία σε άρρεν βρέφος 
  • Επινεφριδιακή Ανεπάρκεια σε κορίτσι 11 ετών 

 Επιστημονικά Υπεύθυνη της ημερίδας είναι η κα. Θεοδώτα Λιακοπούλου – ΤσιτσιπήMD, PhD, Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας ΙΑΣΩ Παίδων, Διευθύντρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΙΑΣΩ Παίδων, τ. Επιμελήτρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ. 

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ημερίδα με φυσική παρουσία, αλλά και μέσω live streaming στο ακόλουθο link: https://bit.ly/4cA8HdW 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: