ΜΕΝΟΥ
Θάνος Πλεύρης: "Στηρίζουμε τους εγκαυματίες στη θεραπεία και την αποκατάσταση"

Θάνος Πλεύρης: “Στηρίζουμε τους εγκαυματίες στη θεραπεία και την αποκατάσταση”

Health Newsroom

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης χαιρέτισε σήμερα την εκδήλωση της Ελληνικής Οργάνωσης για το έγκαυμα και τους εγκαυματίες, SALVIA, για την καθιέρωση της σημερινής ημέρας ως Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων.

Η σημερινή ημέρα Πρόληψης αφιερώνεται στους εγκαυματίες και τα θύματα από το «Μάτι 2018».

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε κατά την ομιλία του  στην επόμενη ημέρα και πως αντιμετωπίζετε το έγκαυμα.

Ειδικότερα όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τρία είναι τα κύρια σημεία για την αντιμετώπιση του εγκαύματος:

“Η πρόληψη: Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζεται σήμερα η Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων για το πώς μπορεί να αποτραπεί το έγκαυμα

Η άμεση θεραπεία: Πέρα από το ΚΑΤ, έχουνε στο νοσοκομείο Γεννηματά και υπάρχει και στο Θριάσιο με τη δωρεά του ιδρύματος Λάτση. Μιλάμε για περίπου 4.000 περιπτώσεις εγκαυμάτων το χρόνο και περίπου 800 άτομα που χρήζουν θεραπείας

Στήριξη και αποκατάσταση: Σε συνεργασία με την Salvia επεκτείναμε το μητρώο Εγκαυματιών για όλους του εγκαυματίες και είμαστε σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ για μία σειρά από πράξεις για θεραπείες αποκατάστασης να αποζημιώνονται για το σύνολο των εγκαυματιών όχι μόνο για τους εγκαυματίες στο Μάτι. Δουλεύουμε την πρόληψη,  έχουμε κάνει τις μονάδες θεραπείας που πρέπει να τις ενισχύουμε όσο περισσότερο μπορούμε και έτσι  την επόμενη ημέρα θα γνωρίζει ο εγκαυματίας ότι έχει στήριξη στη θεραπεία. Πιστεύω οτι βάλαμε το νερό στο αυλάκι. Σιγά σιγά μπαίνουμε στην επόμενη ημέρα και δεν κρύβουμε το έγκαυμα, το  αντιμετωπίζουμε και το προλαμβάνουμε”.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: