ΜΕΝΟΥ

Η Sandoz Hellas υποδέχεται μία νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία, με την ολοκλήρωση της απόσχισης από τη Novartis Hellas!

Health Newsroom

  • Την 1η Φεβρουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε επίσημα η απόσχιση της Sandoz από τη Novartis Hellas, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων λειτουργικών και διαδικαστικών ενεργειών.
  • Η νέα νομική οντότητα, Sandoz Hellas Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, θα λειτουργεί ως θυγατρική της Sandoz στην Ελλάδα, διαθέτοντας τα γενόσημα και βιοομοειδή προϊόντα της στην ελληνική αγορά και δεσμευόμενη για τη διεύρυνση της πρόσβασης των ασθενών.

 Ολοκληρώθηκε το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου με επιτυχία η απόσχιση της Sandoz στην Ελλάδα από την Novartis Hellas. Στο εξής, η νέα νομική οντότητα,Sandoz Hellas, θα δραστηριοποιείται ανεξάρτητα, το οποίο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για τη Sandoz στην Ελλάδα.

Αυτή η εξέλιξη λαμβάνει χώρα τέσσερις μήνες μετά την επίσημη απόσχιση παγκοσμίως στις 4 Οκτωβρίου 2023, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της ανεξάρτητης διαπραγμάτευσης της Sandoz στο Eλβετικό Xρηματιστήριο SIX.

Η νεοσυσταθείσα νομική οντότητα, Sandoz Hellas, θα συνεχίσει τις εμπορικές της δραστηριότητες σε γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα ως θυγατρική του Ομίλου Sandoz, φέρνοντας προσιτά και υψηλής ποιότητας φάρμακα στην ελληνική αγορά, προκειμένου να εξυπηρετήσει το βασικό σκοπό της εταιρείας: να διευρύνει την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία.

Η Γενική Διευθύντρια της Ελλάδος, Δήμητρα Νικοπούλου, δήλωσε: «Από σήμερα, η Sandoz Hellas είναι στρατηγικά προετοιμασμένη για να εκπληρώσει την αποστολή της, δηλαδή την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών. Προσωπικά είμαι πολύ περήφανη για την ελληνική ομάδα, η οποία με αφοσίωση και ενθουσιασμό έχει καταφέρει τόσα σημαντικά επιτεύγματα, ώστε να είμαστε τώρα σε θέση να ξεκινήσουμε όλοι μαζί αυτό το νέο ταξίδι. Στη Sandoz Hellas, η συλλογική μας δέσμευση στοχεύει στην εξυπηρέτηση τόσο της παγκόσμιας οικογένειάς μας μέσω της επιχειρηματικής αριστείας, όσο και της τοπικής μας κοινότητας, παρέχοντας προσιτά και υψηλής ποιότητας φάρμακα στην ελληνική αγορά».

Ο σκοπός και η εταιρική ταυτότητα της Sandoz είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την επιστημονική κληρονομιά και τη μακρά ιστορία της εταιρείας στον τομέα της πρωτοπορίας, ήδη από την ίδρυσή της ως εταιρείας χημικών Kern & Sandoz το 1886: από την ανάπτυξη του Calcium Sandoz το 1929 και της πρώτης χορηγούμενης από του στόματος πενικιλίνης το 1951, έως την κυκλοφορία του πρώτου βιοομοειδούς στον κόσμο το 2006.

Τα γενόσημα και τα βιοομοειδή φάρμακα αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σε όγκο, που αντιστοιχεί σε περίπου 25% του συνολικού κόστους. Παρά τις ισχυρές ανταγωνιστικές πιέσεις, η συγκεκριμένη βιομηχανία αναμένεται να αναπτυχθεί σταθερά κατά την επόμενη δεκαετία, λόγω της υποκείμενης ζήτησης για αυτά τα κρίσιμης σημασίας φάρμακα για τα εθνικά συστήματα υγείας.

Επιπλέον πληροφορίες και αρχεία αναφορικά με τις μετοχές της Sandoz είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: www.sandoz.com/sandoz-spin

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: