ΜΕΝΟΥ

Η GSK στον επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2023!

Health Newsroom

Στο πλαίσιο της εκστρατείας “Act Don’t React” και της δράσης «Κάνουμε Βήματα – Σκοράρουμε στο Άσθμα» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της χώρας, για το Άσθμα, οι εργαζόμενοι της GSK Ελλάδος συμμετείχαν και στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2023.

Το Σαββατοκύριακο 11 – 12 Νοεμβρίου, 43 εργαζόμενοι της GSK Ελλάδος, μαζί με τον κ. Κώστα Τσαρτσαρή, έναν εκ των πρεσβευτών της δράσης «Κάνουμε Βήματα – Σκοράρουμε στο Άσθμα» και τους 100 δρομείς που ανταποκρίθηκαν πρώτοι στην πρόσκλησή της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να «προσφέρουν» τα βήματά τους και να τα «προσθέσουν» σε αυτά των εργαζομένων της GSK Ελλάδος για καλό σκοπό, συμμετείχαν στη διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου 42,2 χλμ. και των αγώνων δρόμου 10χλμ και 5 χλμ. Έτσι, διανύθηκαν συνολικά περισσότερα από 1.203.485 βήματα, για το άσθμα!

Η δράση «Κάνουμε Βήματα – Σκοράρουμε στο Άσθμα», περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ενεργειών, τα συνολικά αποτελέσματά της οποίας θα ανακοινώσει ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ε.Π.Ε, κ. Στέλιος Λουκίδης, το Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου.

Ο κ. Κώστας Τσαρτσαρής, πρώην Διεθνής Καλαθοσφαιριστής & Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σημείωσε πως: «Το άσθμα, δεν μπορεί να μας κρατάει πίσω από μια δραστήρια ζωή, όταν το ελέγχουμε σωστά. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την ομάδα της GSK Ελλάδος και περισσότερους από 100 δρομείς και καταφέραμε να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού για τη νόσο του άσθματος»

Ο κ. Πέτρος Μπακάκος Καθηγητής Πνευμονολογίας, Πνευμονολόγος – Γενικός Γραμματέας της ΕΠΕ, δήλωσε σχετικά: «Ο σωστός έλεγχος του άσθματος εξασφαλίζει μία φυσιολογική ζωή στον ασθματικό ασθενή. Ως Πνευμονολόγος και Γ.Γ. της ΕΠΕ , σε συνεργασία με την GSK, παρακινούμε τους ασθενείς να κάνουν τα σωστά βήματα για τον έλεγχο της νόσου. Η συμπλήρωση του Asthma Control Test και φυσικά η επίσκεψη στον Πνευμονολόγο θα εξασφαλίσει στον ασθενή την κατάλληλη κατεύθυνση για μία ζωή με άσθμα χωρίς εμπόδια. Άσθμα και αθλητισμός πάνε μαζί!!».

Ο κ. Σταύρος Οικονόμου, Εμπορικός Διευθυντής του Τμήματος Ειδικών Νοσημάτων της GSK Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Στη GSK αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με άσθμα και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της νόσου τους. Η συμμετοχή μας, με την ομάδα της GSK Ελλάδος, στον επετειακό 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2023, μας γέμισε χαρά και μας έδωσε την ευκαιρία να περάσουμε το μήνυμα πως το άσθμα δεν χρειάζεται να γίνει εμπόδιο στην καθημερινότητα του ασθενή, εφόσον το ελέγχει σωστά, σε στενή επαφή και συνεργασία με τον ειδικό ιατρό. Όλοι μαζί #kanoumevimata και #skoraroumestoasthma, γιατί μέσω του σωστού ελέγχου μπορούμε να νικήσουμε το άσθμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: