ΜΕΝΟΥ

Η GSK Ελλάδος πραγματοποιεί την εκστρατεία «Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ»!

Health Newsroom

Η GSK Ελλάδος, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου, εκκινεί την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» με στόχο την ενημέρωση του γενικού κοινού για τον ιό HIV.

Στο πλαίσιο της συμβολής προς την πραγματοποίηση του στόχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την εξάλειψη του ιού HIV ως το 2030, η εν λόγω εκστρατεία θέτει ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση των ανθρώπων που ζουν με ΗIV και την ενίσχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού τους περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των φροντιστών, ιατρών, οικογένειας, φίλων αλλά και του γενικού πληθυσμού, αναφορικά με το γεγονός ότι οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV μπορούν να έχουν μια φυσιολογική ζωή, μακριά από τα κοινωνικά στερεότυπα και το στίγμα που σχετίζονται με τη νόσο.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» βασίζεται σε ιστορίες που είναι εμπνευσμένες από πραγματικά βιώματα ανθρώπων που ζουν με τον HIV και τα οποία καταδεικνύουν ότι «όλοι οι άνθρωποι με HIV μπορούν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους».

Με πρωταγωνιστή τον καταξιωμένο ηθοποιό και σεναριογράφο κ. Γιώργο Καπουτζίδη, η εκστρατεία περιλαμβάνει κεντρικό video, μέσω του οποίου ο ίδιος μοιράζεται την οπτική του αναφορικά με τις συνθήκες οι οποίες δύνανται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν με HIV.

Η εκστρατεία είναι ήδη στον «αέρα» και περιλαμβάνει σειρά δράσεων, όπως την αφισοκόλληση των σχετικών με την εκστρατεία υλικών σε 15 κεντρικά bar της Αθήνας, αλλά και την τοποθέτησή τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς τόσο στην πόλη της Αθήνας όσο και στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας το μήνυμα να διαδοθεί με μαζικό τρόπο στο κοινό.

Ο κ. Γιώργος Καπουτζίδης με αφορμή της συμμετοχής του στην εκστρατεία, δήλωσε: «Είμαι υπερήφανος που συμμετέχω στην εκστρατεία “ Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ”. Η ενδυνάμωση της φωνής και των δικαιωμάτων των ατόμων με HIV, αποτελεί για εμένα προτεραιότητα ζωής, ώστε οι συνάνθρωποί μας να ζουν μία ζωή χωρίς κοινωνικά ταμπού και περιορισμούς. Είμαστε όλοι αρωγοί σε ενέργειες που ενισχύουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τον ιό του HIV και τις προεκτάσεις του».

Ο κ. Γιώργος Καλόγηρος, BU Director HIV της GSK Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Στη GSK Ελλάδος είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση του οράματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, μέσω της δημιουργία της εκστρατείας “ Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ”. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τον HIV, με μήνυμα ότι οι άνθρωποι με HIV μπορούν να ζουν τη ζωή τους όπως αυτοί επιθυμούν, απαλλαγμένοι από το στίγμα που δυστυχώς σχετίζεται με τη νόσο».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους λογαριασμούς της εκστρατείας «Η ΖΩHIV ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» στο Instagram και στο Facebook


Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDs

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα AIDs και τη νόσο

Ο HIV (Human Immunodeficiency Virus – Ιός Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας) είναι ο ιός που προκαλεί το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (Acquired Immune Deficiency Syndrome – AIDS). Δρα καταστρέφοντας κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος (τα CD4+ T λεμφοκύτταρα), τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από λοιμώξεις και άλλα νοσήματα.

Τα στοιχεία του UNAIDS δείχνουν ότι το 2023, 39 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με HIV παγκοσμίως και 29,8 εκατομμύρια λαμβάνουν αντιρετροϊκή θεραπεία. Ο όρος AIDS αναφέρεται στο τελευταίο στάδιο της HIV λοίμωξης, κατά το οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αποδυναμωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε το HIV οροθετικό άτομο είναι επιρρεπές σε διάφορα νοσήματα και συγκεκριμένους τύπους καρκίνου.

Ο χρόνος μεταξύ μόλυνσης από τον ιό και εκδήλωσης του AIDS ποικίλει από άτομο σε άτομο, ενώ η έγκαιρη χορήγηση αντιρετροϊκής θεραπείας επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη του νοσήματος και μειώνει σε μεγάλο βαθμό τη θνητότητα. Σήμερα, η HIV λοίμωξη θεωρείται χρόνια νόσος, υπό την προϋπόθεση ότι ο/η ασθενής λαμβάνει συστηματικά τη θεραπεία του.

Έως τώρα δεν έχει βρεθεί αποτελεσματικό προφυλακτικό εμβόλιο έναντι του HIV. Ωστόσο, η αντιρετροϊκή θεραπεία ελαττώνει την πιθανότητα μετάδοσής του και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα της πρόληψης.


Σχετικά με την GSK

Η GSK είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που έχει ως στόχο να επηρεάσει θετικά την υγεία 2,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το τέλος του 2030, δίνοντας προτεραιότητα στην έρευνα για εμβόλια και φάρμακα σε 4 βασικούς θεραπευτικούς τομείς: τα λοιμώδη νοσήματα, τον HIV, την ογκολογία και την ανοσολογία, γεφυρώνοντας την επιστήμη, την τεχνολογία και το ταλέντο.

Η GSK Ελλάδος μετρά περισσότερα από 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στη χώρα και προσφέρει περισσότερα από 70 καινοτόμα σκευάσματα για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, τον HIV, τις σπάνιες ασθένειες και την ογκολογία, ενώ διατηρεί το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εμβολίων στον κλάδο, για την πρόληψη του συνόλου των ασθενειών που περιγράφονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: