ΜΕΝΟΥ

Η GENESIS Pharma αναλαμβάνει την εμπορική διάθεση καινοτόμου αντικαρκινικής θεραπείας σε 14 αγορές της Κεντρικής και Αν. Ευρώπης!

Health Newsroom

Στη φωτογραφία ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma

H GENESIS Pharma, ηγέτιδα εταιρεία φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, και η Deciphera Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ: DCPH), μια βιοφαρμακευτική εταιρεία που επικεντρώνεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορική διάθεση σημαντικών νέων θεραπειών για τη βελτίωση της ζωής ασθενών με καρκίνο, ανακοινώνουν συμφωνία αποκλειστικής διάθεσης του RIPRETINIB (ριπρετινίμπη) σε 14 αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η GENESIS Pharma αναλαμβάνει την εμπορική διάθεση της ριπρετινίμπης για τη θεραπεία τέταρτης γραμμής του γαστρεντερικού στρωματικού όγκου (GIST) στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και σε: Βουλγαρία, Εσθονία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία.

Η ριπρετινίμπη είναι εγκεκριμένη στην ΕΕ για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με προχωρημένο γαστρεντερικό στρωματικό όγκο (GIST) που έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία με τρεις ή περισσότερους αναστολείς της κινάσης, συμπεριλαμβανομένης της ιματινίμπης.

Η Margarida Duarte, Senior Vice President, Head of International της Deciphera Pharmaceuticals ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την GENESIS Pharma για τη διάθεση του RIPRETINIB, διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς με GIST τέταρτης γραμμής στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα έχουν πρόσβαση σε αυτή τη θεραπεία. Στην Deciphera δεσμευόμαστε το RIPRETINIB να καταστεί διαθέσιμο σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συμφωνία μας με την GENESIS Pharma ενισχύει περαιτέρω τη σημαντική πρόοδο που έχουμε σημειώσει με την έναρξη της κυκλοφορίας του στην Ευρώπη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνεχή ανάπτυξη, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να βελτιώσουμε τη ζωή των ασθενών με GIST».

Ο Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά ενισχύουμε το δίκτυο των διεθνών συνεργατών μας και είναι τιμή μας που η Deciphera αναγνώρισε τη μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία μας στη διάθεση καινοτόμων θεραπειών για σοβαρές και σπάνιες ασθένειες. Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επέκταση της γεωγραφικής μας εμβέλειας και ενισχύει τη δέσμευσή μας να εργαζόμαστε ώστε θεραπείες αιχμής να φθάνουν στους ασθενείς στις χώρες που λειτουργούμε. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Deciphera ώστε να διασφαλίσουμε πρόσβαση στους ασθενείς που μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη σημαντική καινοτόμο θεραπεία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη».

Σχετικά με τον γαστρεντερικό στρωματικό όγκο (GIST)
Ο γαστρεντερικός στρωματικός όγκος (GIST) είναι ένα σπάνιο νεόπλασμα του γαστρεντερικού σωλήνα που εντοπίζεται στην πεπτική οδό ή εντός της κοιλιακής χώρας, και εμφανίζεται συχνότερα στο στομάχι ή το λεπτό έντερο[1]. Ο όγκος GIST είναι το πιο συχνό σάρκωμα του γαστρεντερικού σωλήνα, με αναφερόμενη συχνότητα εμφάνισης 10-15 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο ετησίως[2]. Η πλειονότητα των γαστρεντερικών στρωματικών όγκων προκαλείται από μεταλλάξεις στα γονίδια των δύο ογκογόνων πρωτεϊνικών κινασών, ΚΙΤ και PDGFRA. Οι πιο συχνές πρωτογενείς μεταλλάξεις εντοπίζονται στην κινάση KIT, στο 80% περίπου των περιπτώσεων, ή στην κινάση PDGFRA, στο 10-15% περίπου των περιπτώσεων [3]. Οι διαθέσιμες θεραπείες δεν είναι σε θέση να αναστείλουν το πλήρες φάσμα των πρωτογενών και δευτερογενών μεταλλάξεων, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται αντίσταση στους περισσότερους αναστολείς της τυροσινικής κινάσης (TKIs) και η νόσος να εξελίσσεται[4]. Οι εκτιμήσεις για το ποσοστό 5ετούς επιβίωσης κυμαίνονται από 48% έως 90%, ανάλογα με το στάδιο της νόσου κατά τη διάγνωση [5].

Σχετικά με την Deciphera
Η Deciphera είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρεία που επικεντρώνεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορική διάθεση σημαντικών νέων θεραπειών για τη βελτίωση της ζωής ασθενών με καρκίνο. Αξιοποιεί την πρωτογενή έρευνα στον τομέα των αναστολέων κινασών και την υψηλή της τεχνογνωσία στη βιολογία κινασών για να αναπτύξει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο καινοτόμων φαρμάκων. Εκτός από τις υποψήφιες θεραπείες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών μελετών, το RIPRETINIB είναι ο αναστολέας ελέγχου της Deciphera για τη θεραπεία τέταρτης γραμμής του γαστρεντερικού στρωματικού όγκου (GIST). Το RIPRETINIB είναι εγκεκριμένο στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Κίνα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Χονγκ Κονγκ, την Ισλανδία, το Ισραήλ, το Λιχτενστάιν, το Μακάο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, την Ελβετία, την Ταϊβάν, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.deciphera.com και ακολουθήστε την εταιρεία στο LinkedIn και στο X (@Deciphera).

Σχετικά με την GENESIS Pharma
Η GENESIS Pharma είναι μία βιοφαρμακευτική εταιρεία με εξειδίκευση στη διάθεση καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων για σοβαρά και σπάνια νοσήματα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1997 και ήταν μεταξύ των πρώτων φαρμακευτικών εταιρειών στην Ευρώπη με εξειδίκευση στο marketing, τις πωλήσεις και τη διάθεση βιοφαρμακευτικών προϊόντων. Διατηρεί ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο φαρμάκων σε θεραπευτικούς τομείς όπου υπάρχουν σημαντικές θεραπευτικές προκλήσεις και ανάγκες, μέσω μακροχρόνιων στρατηγικών συμμαχιών με ορισμένες από τις κορυφαίες βιοφαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως. Μάθετε περισσότερα για την GENESIS Pharma στο www.genesispharmagroup.com.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: