ΜΕΝΟΥ

Η ECM Partners εξαγόρασε το 68% της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ Κύπρου και ανέθεσε τη διαχείριση στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών!

Health Newsroom

Η απόκτηση της Πολυκλινικής με έδρα την Κύπρο έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από την κυπριακή Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, και βάσει της συμφωνίας εξαγοράς το ποσοστό δύναται να αυξηθεί στο 75% στο εγγύς μέλλον.

Η ECM Partners ανέθεσε τη διαχείριση του νοσοκομείου στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, τον μεγαλύτερο ελληνικών συμφερόντων όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας, αναγνωρίζοντας την πολυετή επιτυχημένη παρουσία του στο χώρο της υγείας και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στο εγχείρημα, θα αποκτήσει και μειοψηφική μετοχική συμμετοχή στην Ιδιωτική Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ στο άμεσο μέλλον.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ECM Partners, Σάββας Λιασής, δηλώνει: «Έχοντας βιώσει την Πολυκλινική και τους ανθρώπους της το τελευταίο διάστημα, είμαστε πεπεισμένοι για τις άριστες προοπτικές εξέλιξης του νοσοκομείου. Με εφόδιο τη μακροσκελή πείρα μας στην ανάπτυξη της κερδοφορίας οργανισμών καίριας σημασίας, αφοσιωνόμαστε τώρα στην άμεση οικονομική ενίσχυση της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ με νέα κεφάλαια, και επικεντρωνόμαστε στην επίτευξη των στρατηγικών της στόχων εντός ΓεΣΥ, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των ασθενών και του προσωπικού μας.»

O Ανδρέας Γεωργαλλής, Επικεφαλής της ECM Partners Κύπρου και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, σημειώνει: «Είμαστε πανευτυχείς για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, και θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη θετική εξέλιξη. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στους νομικούς μας συμβούλους Eraklis N. Kyriakides LLC και Reed Smith LLP καθώς και στον αποκλειστικό χρηματοοικονομικό μας σύμβουλο σε αυτή την συναλλαγή την PwC Κύπρου που μας συμβούλευσαν σε αυτή την εξαγορά.»

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Παπαϊακώβου, Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου της ECM Partners και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ προσθέτει: «Υπήρξε μια εποικοδομητική συνεργασία με όλα τα μέρη που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς. Έχουμε καταρτίσει μια πολύ δυνατή ομάδα για τη διαχείριση της Πολυκλινικής και πλέον προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων της.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πολυκλινικής Υγεία, Δρ. Γιώργος Ζαχαριάδης, δηλώνει ότι πρόκειται για εξέλιξη που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Οργανισμού, ενώ παράλληλα εκφράζει την πεποίθησή του ότι η εξαγορά από την ΕCM Partners θα συντελέσει αποφασιστικά στο να παραμείνει η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, ηγέτης στο χώρο της υγείας, πάντα προς όφελος του ασθενούς, και πάντοτε με πίστη στις αξίες που την καθιέρωσαν την πρώτη επιλογή για τους ασθενείς της εδώ και 36 χρόνια.»

Από τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ – που αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Κύπρο με 550 άτομα προσωπικό και 180 κλίνες – έχει ενταχθεί στο ΓεΣΥ, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες της Κύπρου να έχουν πρόσβαση σε κορυφαίας ποιότητας ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η ECM Partners υλοποιεί περαιτέρω το στρατηγικό της στόχο να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση και ενδυνάμωση του ευρύτερου τομέα της Υγείας στην Κύπρο, αλλά και στο Μεσογειακό χώρο γενικότερα, εφόσον διατηρεί από το Μάρτιο του 2020 πλειοψηφική συμμετοχή στη βιομηχανία φαρμάκων Famar με την εξαγορά των δραστηριοτήτων του Ομίλου Famar σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία με συνολικό κύκλο εργασιών €255 εκατομμύρια ευρώ και προσωπικό 2.000 ατόμων. Κατέχει επίσης μερίδιο στην ερευνητική πλατφόρμα βιοτεχνολογίας Bio-ReCell με βάση το Λονδίνο, που έχει ως αντικείμενο τη γρήγορη και στοχευμένη κυτταρική απομόνωση για κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: