ΜΕΝΟΥ

Η DEMO «άνοιξε τις πόρτες της» στους φοιτητές του ΕΚΠΑ

Τις «πόρτες» της στο ΕΚΠΑ άνοιξε, για ακόμη μια φορά, η DEMO, υποδεχόμενη 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος «Οργανική Σύνθεση & Οργανική Χημεία».
Στην ολοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη που έλαβε χώρα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας στο Κρυονέρι, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πρωτοποριακή δράση της DEMO στους τομείς της Έρευνας & Ανάπτυξης και Παραγωγής πρώτων υλών φαρμάκων χημικής προέλευσης, εγχειρήματος που βρίσκεται «στα σκαριά», για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, επίσης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της παραγωγής και των εργαστηρίων αιχμής, να μιλήσουν με υψηλόβαθμα στελέχη αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις με εξειδικευμένους επιστήμονες της εταιρείας.
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Κωνσταντίνος Κοτσίφης, HR Director της DEMO, ο οποίος μοιράστηκε το όραμα της εταιρείας για έναν κόσμο με πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, ανεξαρτήτως περιοχής και οικονομικών δυνατοτήτων και, για ακόμη μια φορά, τόνισε τη σπουδαιότητα που απαρτίζει για την DEMO η σύνδεση μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και κόσμου των επιχειρήσεων, με στόχο την ολοκληρωμένη κατάρτιση των φοιτητών, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.
Η DEMO διατηρεί στενή σχέση με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα στηρίζοντας και συμμετέχοντας σε προγράμματα για την εξειδίκευση και καλύτερη εκπαίδευση των νέων επιστημόνων στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία προετοιμάζεται να ενεργοποιήσει για 7η χρονιά το πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης «Start Your Journey», για να ενισχύσει αριστούχους νέους και νέες επιστήμονες έως 29 ετών στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα με στόχο την προαγωγή της επιστήμης, την ενίσχυση του φαρμακευτικού κλάδου και τη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: